Diverse leningen voor extra geld

Extra geld nodig, welke lening kunt u nemen? Je kunt kiezen uit veel verschillende leenvormen en leningen, maar hoe kun je deze leningen verstandig vergelijken? Iedereen kan wel wat extra geld gebruiken, en een goede lening is een snelle oplossing. Daarom is het goed om enkele soorten leningen op een rijtje te zetten. Lenen is verstandig als u zeker weet dat u de lening kunt terugbetalen en niet te veel rente betaalt. Online geld lenen is eenvoudig. Daarnaast kunt u eenvoudig op internet offertes opvragen en vervolgens zelf de goedkoopste lening kiezen. Over een hypotheek, persoonlijke lening, doorlopend krediet of andere manieren van geld lenen. Het is tegenwoordig gemakkelijk om de rentetarieven op internet te vergelijken.

Extra geld lenen waar je uit kunt kiezen?

Verschillende leningen: in nadelen, welke soorten leningen zijn er?

Geld lenen is zo oud als de weg naar Rome. Iedereen leent of heeft wel eens geld geleend. Van velen is bekend dat ze soms in het rood staan, en ook dat is geld lenen. Het nadeel van een bank is dat het een dure manier is om geld te lenen. Daarom is het goed om naar andere soorten leningen te kijken.

Hypotheek nemen

Een kenmerk van een hypotheek is dat u geld leent met uw woning als onderpand. Omdat er onderpand is, is de bank doorgaans bereid een relatief lage rente in rekening te brengen. Bijkomend voordeel is dat de hypotheekrenteaftrek alles binnen handbereik houdt. De hypotheek bestaat trouwens niet. Er zijn veel opties mogelijk. Van alleen rente tot vaste maandelijkse aflossingen, van variabele rente naar vaste rente, korte of lange termijn, en met een korte rentevaste periode tot een hele lange rentevaste periode.

Extra geld, flitskrediet of flitskrediet

Een persoonlijke lening of persoonlijke lening kan goedkoop zijn als u de lening snel aflost, maar het is duur als u te laat bent. Daarom wordt deze vorm van snel geld lenen bekritiseerd. Als je zeker weet dat je het geld makkelijk kunt terugbetalen en het geld ook meteen nodig hebt, kan een flitslening een optie zijn en dus niet duur. Anders is het beter om op zoek te gaan naar een ander type lening.

BKR lening registratie

Vrijwel alle leningen worden geregistreerd bij het BKR. Er wordt bijgehouden of uw aanvullende lening voor u nog redelijk is en of er betalingsachterstanden zijn. Dit geldt niet voor flitskrediet, maar ook niet voor het verpanden van goederen of sieraden op de Kredietbank.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is de meest bekende lening. Deze lening sluit je meestal af voor een bepaalde aankoop. Je weet wat je gaat kopen en hoeveel het gaat kosten, en je leent een bedrag dat je maandelijks in termijnen terugbetaalt. Dit type lening wordt veel aangeboden.

Doorlopend krediet

Ook het doorlopend krediet is bekend. Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u doorlopend tot een bepaald bedrag lenen. Stel dat je limiet 10.000 euro is en je hebt maar 1.000 euro nodig, dan betaal je rente over die 1.000 euro. Dit is een voordeel ten opzichte van een persoonlijke lening. Een mogelijk nadeel is de variabele rente.

Kopen met een creditcard is kopen op krediet

Tegenwoordig zijn er twee soorten creditcards:

Het grote verschil tussen deze twee creditcards is dat je met een prepaid creditcard niet meer kunt uitgeven dan er op de kaart staat. Bij een gewone creditcard is er een kredietoptie en een opnamemogelijkheid.

Kopen op afbetaling of klantenkaart

Gespreid kopen is bijvoorbeeld mogelijk bij de postorderbedrijven Wehkamp, ​​​​​​​​​​Otto en Neckermann. Dan combineer je het gemak van het online kopen van goederen met het gemak van uitgesteld betalen. Zoals je begrijpt is dit ook een soort lening waarover je rente betaalt. Hetzelfde geldt voor aankopen met een klantenkaart. Voorzieningen dienen mensen.

Verschillende leenvormen insluiten waaruit u kunt kiezen?

U heeft de keuze uit vele vormen van lenen, waarbij de ene situatie om een ​​andere lening vraagt ​​dan de andere. Het is het makkelijkst om rood te staan ​​bij de bank, maar de rente is vaak hoog. Dan is een goedkope lening op internet een veel betere keuze.

Lees verder