Derivaten en AEX Index Futures Trading

Wilt u beleggen in derivaten, beleggingsproducten en futures? Ze kunnen allerlei onderliggende activa hebben waarmee u geld kunt verdienen. Voor de AEX-index is de AEX-indexfuture een zeer belangrijk derivaat. Met deze investeringen is veel geld gemoeid vanwege het hoge rendement dat ermee te behalen is. Futures geven een goede indicatie van hoe de aandelenmarkt vandaag zal openen. Ga je ook futures verhandelen en geld verdienen op de aandelenmarkt met behulp van derivaten zoals verkeersdrempels en sprinters?

Wat zijn beursderivaten?

Derivaten zijn afgeleide beleggingsproducten. Met een derivaat koop je bijvoorbeeld geen aandeel, maar een bundel aandelen. Er zijn derivaten voor bijna alles wat verhandeld kan worden. Er zijn er veel te koop, zoals:

AEX als goede graadmeter voor de beurs

AEX is een goede graadmeter. Als u in AEX-indexfutures wilt handelen, moet u weten waar u aan begint en waarom u in deze futures wilt handelen. Is het pure speculatie of bijvoorbeeld het afdekken van andere aandelenposities? Alles is mogelijk. Met AEX indexfutures profiteert u van prijsveranderingen in de index. Als u long bent en de AEX stijgt, dan profiteert u. Als je op dat moment tekort komt, verlies je. En dat kunnen aanzienlijke bedragen zijn. Het volume van het AEX-futurescontract is immers 200. Dit betekent dat een eenpuntsbeweging van de AEX resulteert in een winst of verlies van 200 euro. Zoals u weet, kunnen de bewegingen veel groter zijn.

Hoe toekomstige waarde berekenen?

De waarde van het AEX-futurescontract is 200 keer de waarde van de AEX-index. Dit betekent dat elke tick van 0,05 punt 10 euro waard is. Naar boven, maar ook naar beneden.

Rekenvoorbeeld AEX future

Laten we zeggen dat de index 300 is en je verkoopt voor 301. Dan heb je 20 keer €10 of €200 verdiend.

Betaal een aanbetaling, marge of marge

Iedereen die een futurespositie opent, moet een storting doen: de initiële marge. Als de positie wordt gesloten, wordt de marge of het resterende bedrag terugbetaald. Winst of verlies wordt dagelijks geschat op basis van de slotkoers. De bedragen worden dan direct contant afgerekend. Wie faalt, moet extra bijdragen. Er wordt dan een extra reserve aangelegd. De marge moet contant worden opgewaardeerd.

Wat zijn AEX-futures?

Beschikbare looptijden van AEX-futures variëren van 1 maand tot 1 jaar. Aan het einde van de looptijd worden contante afwikkelingen uitgevoerd op basis van de afwikkelingsprijs voor levering op de beurs: EDPS. Overigens wordt dezelfde EDAU ook gebruikt voor opties, en nu staan ​​er ook dagopties op de AEX-index. Futures zijn mogelijk op AEX, Eurostoxx50, DAX, Bundfuture, sommige valuta’s en sommige grondstoffen zoals olie.

Winst of verlies met futures-contracten

Iedereen die in futures belegt, moet een sterke maag hebben. Futures zijn geen type backstop, dus er is geen stop loss-waarde. De enige uitweg is om de positie te sluiten of, als u nog steeds in uw positie gelooft, kunt u rolloveren: sluit de oude positie en ruil deze in voor een nieuwe vergelijkbare positie met een langere uitvoeringstermijn.

Slotderivaat en derivaten

Futures zijn voor iedereen, maar alleen degenen die een beetje risico aankunnen, zullen zich er prettig bij voelen. Het kan lange tijd goed gaan, maar er zijn altijd kleinere handelsdagen.

Lees verder