Debetrente op rood staan: weggegooid geld

Overdispositierente kan een dure grap zijn! Als we ons rekeningsaldo niet controleren, kan dit storend zijn. Als u uw kredietlimiet overschrijdt, kunt u rekenen op een hoge debetrente. En rood staan ​​is niet alleen duur, het Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft ook een door de bank goedgekeurde mogelijkheid om te debiteren. Er zijn verschillende tips om op een winstgevende manier uit deze schuld te komen en geld te besparen door andere soorten krediet te gebruiken. Soms zijn deze tips te simpel om waar te zijn. Waarom bijvoorbeeld met zo’n 10 procent in het rood staan, maar tegelijkertijd heb je ook spaargeld waar je praktisch geen rente over krijgt. Verspilling van het geld. Vul het negatieve saldo op uw betaalrekening dus altijd direct aan met eventueel spaargeld.

Debetrente voor rood staan ​​is duur

Zou u bereid zijn dubbele of bijna driedubbele rente te betalen? Maar totdat
rood zijn
Op hun bankrekening doen veel klanten dit onbewust, want zo’n constant beschikbare kredietoptie kost 6% bij de goedkoopste aanbieder, en bijna 17% bij de duurste.

Er is maar één ding dat helpt tegen zo’n hoge rente: een extra lening afsluiten als overgang om de roodstand af te lossen. Ook bij kleinere leenbedragen kun je op deze manier vaak honderden euro’s per jaar besparen, tenminste als je een goedkope dienstverlener weet te vinden.

Verbeter je rode status met een persoonlijke lening

Een tot de max
kredietlimiet
een rekening-courantkrediet is vaak de duurste manier om geld te lenen. Wie overweegt zo’n dure debetoptie af te betalen, moet bij zijn bank navragen of deze kan worden omgezet in een persoonlijke lening met termijnen. Die zijn meestal goedkoper. Want de rentetarieven voor een korte periode liggen deels onder de 5%, oftewel 12 procentpunten lager dan voor de duurste bankrekening! En als iemand het saldo van zijn rekening overmaakt zonder eerst overeenstemming te hebben bereikt over een kredietlijn, dan kan hij nog hogere rente verschuldigd zijn en al snel kijken naar een echte schuldenberg.

Daarom is het verstandig om in een vroeg stadium tegenmaatregelen te nemen. Zo kun je 5.000 euro lenen bij goedkope PL-aanbieders en dit gemakkelijk terugbetalen in 36 maandlasten van 150 euro, inclusief een rentebedrag van nog geen 400 euro in die 3 jaar. Als u zo’n schuld in de vorm van een debetsaldo op uw betaalrekening had, kan deze oplopen tot meer dan € 8.000. Het loont daarom zeker de moeite om bij een dergelijke schuldsanering het debetsaldo zo snel mogelijk te doorbreken.

Een doorlopend krediet alternatief voor rood staan

Als u regelmatig onverwacht contant geld nodig heeft en dit doorgaans vrij snel terugbetaalt, is rood staan ​​een goed alternatief. Want met een goede kredietwaardigheid kun je bij de meeste banken een zogenaamd doorlopend krediet, een zogenaamd krediet op afroep, afspreken. Het is ook beter qua rente dan een debetoptie en kan op elk moment worden terugbetaald.

Let op: krediet kan ook het begin zijn van schuldenvallen

Ook consumentenorganisaties zien doorlopend krediet als een redelijk alternatief om de kredietlast bij rood staan ​​te verminderen. Maar ze waarschuwen ook voor te hoge tarieven. Het opraken van krediet kan het begin zijn van een schuldenval. Zeker als je naast een bestaande lening een doorlopend krediet afsluit. Controleer daarom bij een plotselinge behoefte aan een lening altijd eerst of u gebruik kunt maken van bepaalde reserves.

Bespaar op debetrente door te vergelijken

Als u regelmatig uw kredietlimiet overschrijdt en op de lange termijn geld wilt besparen, is het een goed idee om zowel de kleine lettertjes van uw bank als de aanbiedingen van uw concurrenten te lezen. Deze inspanning loont, want of je nu 6 of 17% verschuldigd bent over € 1.000, het verschil is in één jaar € 110. Maar niet alleen de rente spreekt soms over overstappen van bank, maar ook vaak lagere meerkosten.€