De verwarming kan met een graad worden verlaagd

U kunt geld besparen en het milieu minder belasten door extra aandacht te besteden aan uw gasverbruik. Aan de andere kant wil je niet in een koud huis zitten om elk jaar een paar tientjes te besparen. Met isolatie, mindfulness en technologie kun je moeiteloos energie besparen.

U kunt energie besparen door de verwarming lager te zetten en vervolgens te proberen te wennen aan een koeler huis. Het neemt echter veel van het comfort van het leven weg. Het is niet prettig om in een te koud huis te wonen. Thuis meer letten op het verbruik als je niet thuis bent, kan al tientallen euro’s per jaar besparen.

Je kunt ook geld verdienen door een keer te investeren. Het vervangen van je cv-ketel kost je zo’n € 1.200,-, maar je betaalt het uiteindelijk terug dankzij een hoger rendement.

Optimale isolatie van de woning

Je kunt de woning blijven verwarmen, maar als de woning niet goed geïsoleerd is, zal de woning snel warmte verliezen. Er zijn verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om een ​​betere isolatie te verkrijgen. Een van de belangrijkste is dakisolatie. De meeste warmte van het huis gaat via het dak verloren. Andere soorten isolatie zijn ook effectief, maar erg duur. Spouwmuurisolatie zorgt ook voor een betere isolatie, maar vereist de tussenkomst van een bedrijf en dat maakt het duurder.

Thermostaat

Het gebruik van een degelijke thermostaat kan u veel gas besparen. De verwarming mag alleen aan als er iemand thuis is. Je kunt thermostaten krijgen met een bewegingsmelder. Zodra er geen beweging meer in huis is, gaat de verwarming uit. Je kunt ook een thermostaat installeren die je goed kunt programmeren. U kunt de tijd voor elke dag van de week instellen en zo uw gasverbruik regelen.

Meestal ga je elke dag rond hetzelfde tijdstip naar bed. Tijdens de feestdagen mag je wat langer opblijven. Je kunt de thermostaat een half uur voor het slapengaan uitzetten. Laat de kachels een half uur voor het opstaan ​​weer aan. Blijf je de hele dag buiten, zet dan de verwarming op 15 graden. Zodra je thuiskomt, kun je de thermostaat meteen weer aanzetten en een kwartier later is je huis weer redelijk op temperatuur.

Gordijnen en jaloezieën

Door de gordijnen dicht te doen kun je de warmte beter in huis houden en de kou voorkomen. Een nog betere manier is om luiken aan de buitenkant van het huis te plaatsen. Het dient meerdere doelen tegelijk. Het is beter om de kou ’s nachts te bewaren. In de hete zomermaanden kun je de verwarming uitzetten en ook rolluiken zijn inbraakwerend.

Nadeel is weer dat het een dure oplossing is, maar in de wintermaanden bespaart het je energie en in de zomer kun je de temperatuur in huis verlagen.

Door bovenstaande tips te volgen, kunt u energie besparen zonder enorme bedragen te investeren of uw huis te bevriezen.€