De verhouding spreidt zich uit met opties

De spread ratio is de verhouding tussen het aantal long opties en het aantal short opties in een spread (gelijkspel) anders dan één. U koopt bijvoorbeeld 1 gratis oproep en schrijft 2 of meer gratis oproepen.

Algemeen

Ratio Spread is neutraal, met andere woorden u verwacht geen grote stijging of daling. Blijkbaar kunnen ze zowel met oproepen als met schuim worden ingevoerd.

Oproepspreidingsratio

De call spread ratio is afgeleid van de call (bull) spread waarbij u één call koopt en één call verkoopt met een hogere uitoefenprijs. Deze zet je vervolgens om in een call spread door twee of meer calls met een hogere uitoefenprijs te verkopen.

Voorbeeld

Laten we zeggen dat de onderliggende waarde 52 is, de belpremie van 50 oktober € 3 is en de belpremie van 55 oktober € 1,50. Een 1:2 call spread kan nu worden gesloten door 1 call te kopen op 50 oktober en 2 calls te verkopen op 55 oktober.
Over het algemeen kost het u niets (behalve de kosten)
, maar je krijgt ook niets. We noemen dit de ‘gelijkmatige spreiding van geld’. Er is echter een margestorting vanwege de ongedekte oproepen van 55 oktober.

De maximale winst op expiratie wordt bereikt bij een prijs van 55. De calls van 50 oktober zijn dan €500 waard, maar de calls van 55 oktober vervallen waardeloos. Het break-even punt voor deze build is bij een prijs van 60. Daarboven wordt schade (alleen) of onbeperkt toegebracht. Onder de 55 gaat de winst lineair naar 0, maar de prijs is tot 50. Daaronder blijft hij op 0, omdat alle oproepen natuurlijk waardeloos verlopen. Er is dus geen risico op vallen.

Zet de strooiverhouding

We zullen de insteekspreidingsratio uitleggen met a
voorbeeld
.

Laten we zeggen dat de aandelenkoers 54 is, de putpremie van oktober 55 € 3,50 en de putpremie van 50 oktober € 1 is. Als de spread 1:2 is, wordt de investering nu 1 koop oktober 55 (EUR 3,50), plus 2 koop oktober 50 (EUR 2), dus in totaal EUR 1,50.

De winst is maximaal na de koers op de expiratiedatum 50 en dan is het 350 euro. Na 55 verlopen alle vervaldata en wordt de investering verbeurd. Het is dus ook het maximale verlies aan die kant. Boven de 53,50 verlies je tot de maximale inleg. Onder de 46,50 verlies je ook, in principe totdat het aandeel 0 waard is.€