De student verdient geld met de zorgtoeslag in 2020 en 2021

Een student kan verdienen met een maandelijkse zorgtoeslag. Vraag het dus aan in 2022 en 2023. U krijgt de zorgtoeslag tot een bepaald inkomen. Zorgtoeslag is inkomensafhankelijk, maar niet afhankelijk van de hoogte van de zorgpremie die u betaalt. Gezonde, veelal studenten, betalen in 2022 en 2023 minder zorgpremie dan ze ontvangen en verdienen zo een zorgtoeslag door een hoger eigen risico te nemen bij de zorgverzekering. Dan is de zorgtoeslag eigenlijk te hoog. Dus Besured adverteert dat je echt een gratis zorgverzekering hebt. En profiteer dan in 2022 en 2023 van die lage rente voor studieleningen en studiefinanciering.

De student heeft ook recht op zorgtoeslag

Als u in Nederland verplicht verzekerd bent en uw inkomen niet hoger is dan € 31.998 per jaar, heeft u in 2022 recht op zorgtoeslag. Voorwaarde is wel dat je hier woonachtig bent en ouder bent dan 18 jaar. Dit betekent dat iedereen met hetzelfde inkomen dezelfde zorgtoeslag krijgt. Het is leuk, maar ook raar. De zorgtoeslag is er immers om u te helpen de zorgpremie voor de basisverzekering te betalen, maar niet iedereen betaalt dezelfde zorgpremie.

Huurtoeslag is ook afhankelijk van de huur

Vergelijk dit systeem met huurtoeslag, ook in ons land een veelgebruikte uitkering. Het zou gek zijn als iedereen met hetzelfde inkomen dezelfde uitkering zou krijgen. De huurtoeslag houdt dus niet alleen rekening met het inkomen van een bepaald huishouden, maar ook met de hoogte van de te betalen kale huur.

Gezonde mensen en studenten kunnen verdienen met zorgtoeslag voor 2022 en 2023

Voor iedereen die een zorgverzekering afsluit is het verplicht eigen risico in 2022 en 2023 385 euro, maar daarnaast kun je ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Er komen zorgverzekeringen op de markt speciaal voor jongeren en studenten, die relatief goedkoop kunnen worden afgesloten als het eigen risico hoog genoeg is. Dit zijn verzekeringen die niet bedoeld zijn voor chronisch zieken of anderen die veel gebruik maken van de zorg, maar primair voor gezonde mensen. Er zijn veel voorbeelden te geven. Een goed voorbeeld is misschien wel de low-budget basisverzekering Zekur. Wie daar het maximale eigen risico van 885 euro neemt, betaalt 15 tot 20 euro minder zorgpremie per maand en krijgt de maximale zorgtoeslag zonder andere inkomsten.

Als student een goedkope zorgverzekering afsluiten en overstappen

Ook met de zorgverzekering valt er geld te verdienen. Het is raadzaam om een ​​goedkope zorgverzekering te kiezen die aansluit bij uw wensen. Een verhoogd eigen risico verlaagt de zorgpremie en is dus een aanvullende premie, terwijl de zorgtoeslag gelijk blijft. Overigens is het nemen van een verhoogd eigen risico niet zonder gevaar, want als er iets met je gezondheid gebeurt, moet je een belangrijk deel zelf betalen. Zorgtoeslag verdienen is daarom vooral bedoeld voor mensen en studenten die voldoende geld achter de hand hebben om zo nodig zelf hun rekeningen te kunnen betalen.

Studenten verdienen geld met studiefinanciering in 2022 en 2023

Het is bekend dat studenten over het algemeen niet erg rijk zijn en sparen het geld dat bespaard kan worden. Eventuele extra inkomsten zijn een welkomstbonus en WO en HBO extra inkomsten vallen niet onder de beurs. Ook kunnen studenten makkelijk geld verdienen met de lening die ze afsluiten bij DUO. Ze lenen het maximum van DUO en dat kan in 2022 met 0,0% rente. Ze investeren de lening vervolgens in een woningaankoop en beleggen deze op de aandelenmarkt. Zelfs een spaardeposito kan een goede oplossing zijn, zolang het rendement maar groter is dan 0. De student verdient geld door te lenen en te sparen bij DUO. Dat is allemaal goed en wel, zolang er maar winst te behalen valt. Investeren op de beurs of onroerend goed kopen is niet zonder risico’s.

Lees verder