De spaarrekening is ook interessant bij Leaseplan bank

Sparen bij Leaseplan Bank? In augustus 2020 geeft deze bank een rente van 0,15% voor een spaarrekening en tot 0,85% voor een spaardeposito. Leaseplan is nu al de grootste autoleasemaatschappij van Nederland en valt met succes de spaarmarkt aan. Deze internetbank van Leaseplan biedt een aantrekkelijke rente voor zowel de spaarrekening als het spaardeposito. Leaseplan Bank biedt de hoogste rente voor zowel particuliere als zakelijke spaarders.

Waarom sparen bij Leaseplanbank in 2020?

Wat is Leaseplan?

Leaseplan Nederland is onderdeel van LeasePlan Corporation, de wereldwijde leasemarkt voor autoleasing. LeasePlan, opgericht in 1963, is actief in 30 landen op vier continenten.

De spaarrekening is ook interessant bij Leaseplan bank

Nederland is in de eerste plaats een land van deposanten. In ons land staat naar schatting ruim 250 miljard euro op spaarrekeningen. Een interessant gegeven voor veel banken. Dit is de reden waarom veel banken in korte tijd zijn toegetreden tot het Nederlandse systeem. De meeste hebben een 100% Nederlandse bankvergunning, waardoor de banken vallen onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandse Bank.

Waarborg via het depositogarantiestelsel

Als de bank gedekt is door de De Nederlandse Bankgarantie, is uw spaargeld volledig gegarandeerd tot € 100.000 per persoon en instelling. Leaseplan heeft sinds 1993 een bankvergunning als kredietinstelling, nu ook als spaarbank.

Sparen bij Leaseplan bank in 2020

Autobedrijven in de wereld doen het niet zo goed. Dit is bekend. Banken in het algemeen zijn ook wat terughoudend geworden met het verstrekken van leningen. Logisch dus dat Leaseplan de Nederlandse spaarmarkt wil betreden. De leasingbank geeft 0,15% voor een spaarrekening waarvan direct geld kan worden opgenomen. Door het rente- en rente-effect is het eigenlijk iets hoger per jaar. Geen opnamekosten, geen andere verplichtingen. De rente wordt maandelijks bijgeschreven. Leaseplan bank biedt ook deposito’s aan met een rente van 0,85% voor 5 jaar (vanaf 2 augustus 2020):

Leaseplan van Krājbanka

Momenteel is er een trend van dalende spaarrentes. Heel wat banken hebben de spaarrente verlaagd. Dit was ook mogelijk omdat:

De concurrentie is geweldig

Als een bank de particuliere spaarmarkt betreedt, zal ze een goede rente moeten bieden om spaargeld aan te trekken. Er is immers een groot marktpotentieel, maar spaarders hebben hun geld nu elders. Als Leaseplan Bank een spaarder echt veel geld wil vragen, zal de rente die ze bieden aan de bovenkant van de spaarmarkt moeten staan, en dat is rente. Nederlandse spaarders stappen niet zo snel over naar een andere bank, terwijl het tegenwoordig heel eenvoudig is om online een spaarrekening te openen.

Belasting en sparen

De IRS gaat er nog steeds gewoon van uit dat u een hoog gemiddeld rendement op uw spaargeld verdient en belast dat inkomen vervolgens met niet meer dan 1,6%. Dus bij 1,5% rente houd je (bijna) niets meer over, ook al moet de inflatie nog naar beneden. Degenen met weinig vermogen betalen minder dan 1,2% belasting, degenen met meer betalen 1,6% vermogensbelasting.

Bespaar ruimte in de Leaseplan bank

Iedereen die niet kiest voor een hoge rente bij een bank die volledig wordt gegarandeerd door de DNB is een zakkenroller. In die zin kan Leaseplan een geweldige aanvulling zijn op het totale spaarpalet.€