De sleutel tot succesvol beleggen

Over het algemeen zijn er twee soorten beleggers: de emotionele gokker wiens handen jeuken bij elke prijsverandering en de vastberaden belegger die een langetermijnstrategie heeft ontwikkeld en het sentiment van de aandelenmarkt niet volgt. Er zijn een paar gouden regels voor degenen die veilig en succesvol willen beleggen in aandelen en andere fondsen, waaronder assetallocatie, grondig onderzoek naar het bedrijf achter de aandelen en beleggen wanneer de massa dat niet doet.

Beleg nooit met geleend geld

Voordat u in aandelen of andere fondsen gaat beleggen, moet u schuldenvrij zijn, met uitzondering van een hypotheek. Het aflossen van de lening is eigenlijk al een goede investering omdat er geen risico’s aan verbonden zijn. Wilt u toch beleggen met geleend geld? Overweeg dan het volgende. Waar het om gaat is enerzijds de hoogte van de rente en anderzijds het rendement op met geleend geld gekochte beleggingsproducten. Als het rendement op beleggingen groter is dan de schulden, zal het vermogen snel toenemen, maar als de te betalen rente hoger is, zal de kapitaalafname ook groot zijn. Zo heet het
“hefboomeffect”
. Kortom, in de meeste gevallen zullen de risico’s onaanvaardbaar hoog zijn. Dus niet nodig.

Investeren kost tijd

Veilig en succesvol beleggen gaat over langetermijndenken. Er is een groot verschil tussen speculatie en beleggen. Speculatie is vaak een gok op de korte termijn en de hoop om snel winst te maken met stijgende aandelenkoersen, maar het gaat vaak gepaard met aanzienlijke risico’s. Motieven zijn niet gegrond, mensen denken bijvoorbeeld dat het aandeel goed is als iemand anders het heeft, of omdat de prijs de afgelopen weken is gestegen. Veel beleggers vinden ook een portefeuille die voortdurend verandert en denken dat ze op de goede weg zijn, maar dit is meer spelen in een casino dan succesvol beleggen. Echte investeringen kijken naar economische omstandigheden, hoe saai ook. Verwacht daarom geen spectaculaire winsten in een paar maanden, maar creëer een strategie die geduld vereist, maar op de lange termijn nuttiger zal zijn. Direct
langetermijnsplan
het maakt niet uit of je op het juiste moment “naar binnen gaat”. Reken in ieder geval op een periode van vijf jaar.

Spreid het risico

Beleg niet in één type effecten, maar diversifieer ze om risico’s te verminderen. Hoewel aandelen het meest winstgevend zijn, kun je ook denken aan obligaties etc. Kies ook aandelen uit verschillende sectoren. De vermogensverdeling reikt ook buiten de landsgrenzen. Bij beleggen is het raadzaam om globaal te denken, dus kies voor andere regio’s om uw rendementskansen te vergroten. Laat uw effectenportefeuille indien mogelijk de wereld als beleggingswereld weerspiegelen. Denk bijvoorbeeld aan:
groei markten
zoals India, Zuid-Amerika en China, die in de toekomst een grotere rol zouden kunnen spelen. Beleggen in individuele aandelen zoals Unilever, Shell, Randstad enzovoort kan een kleinere investering vereisen en u kunt zowel sterke dalingen als sterke waardestijgingen verwachten, maar de diversificatie van reële activa is beter met grotere bedragen en degenen die het echt nodig hebben. Als u op veilig wilt spelen, kunt u overwegen te beleggen in een beleggingsfonds. Het past ook in een langetermijnstrategie.

Wissel niet te veel

De drang om te scoren kan sterk zijn, maar investeringen zijn meestal succesvoller als de drang om te handelen om transactiekosten te besparen onder controle is. Studies hebben ook aangetoond dat constante veranderingen in uw aandelenportefeuille uw rendement schaden. Als u eenmaal uw langetermijnportefeuille heeft opgebouwd, is het een goed idee om deze ten minste elke zes maanden opnieuw te bekijken.

Het kopen en houden van een belegging vereist een goede zelfbeheersing. Maar dit is wat er gebeurt: Vooral beginnende beleggers worden onrustig wanneer de aandelenmarkt tot grote hoogte stijgt. Mensen jagen elkaar achterna met kreten als ‘mis de boot niet’ en ‘spring op een rijdende trein’. Dus beperk uw neiging om emotioneel te reageren op positief of negatief nieuws in de financiële wereld, de beste belegger is tenslotte degene die
beschouwd
en
consequent
volg uw beleggingsstrategie zonder u te laten meeslepen door nog “beter” advies en “voorkennis”. De richtlijn is om relatief snel verliezen te nemen, maar winsten langzaam. Sommige mensen willen niet met verlies verkopen, maar blijven wachten tot de prijs weer stijgt. Op het juiste moment is ‘verliezen nemen’ echter de kunst om de zaken niet erger te laten worden. Bij twijfel echter niets doen.

Onderzoek vooraf uw opties

Altijd onderzoek
waard om te kopen
en koop nooit zomaar financiële producten. Houd zo nodig de prijs in de gaten, eerst ‘droog beleggen’, dus niet echt, om te kijken of je er op termijn rendement op kunt halen. Verken het internet voor informatie, advies, nieuws en technische analyse, lees forums voor andere meningen en lees het jaarverslag van het bedrijf. Kortom, doe je onderzoek naar het bedrijf.

Vermijd echter waarschijnlijkheden en mechanische formules om te schatten hoeveel winst u zult maken, aangezien nooit is bewezen dat ze betrouwbaar zijn. Verdwaal niet in de cultus die banken hebben gecreëerd rond investeringen. Wellicht ziet u door de bomen het bos niet meer met hun complexe beleggingsstructuren en gedetailleerde analistenrapporten. Uiteindelijk is beleggen in aandelen voor de meeste mensen een kwestie van onderbuikgevoel en uw eigen kennis. Vergeet echter nooit de kleine lettertjes bij het beleggen en raak niet betrokken bij iets dat u niet volledig begrijpt. Als u zich daar allemaal niet mee wilt bemoeien, schakel dan een beleggingsadviseur of vermogensbeheerder in en/of beleg uw geld in breed georiënteerde beleggingsfondsen.

Volg je regels

Een goede strategie is als u vooraf bepaalt wanneer u de belegging weer wilt verkopen, bijvoorbeeld tegen een bepaald percentage stijging of daling. U kunt uw verkoopmoment ook afhankelijk maken van een verandering in het bedrijf die u niet bevalt. Veel mensen houden hun voorraad echter zonder visie of doel. Dit komt omdat ze beleggen zonder strategie. Ze gedragen zich vaak buiten het pak gedrag of emoties. Maar het heeft veel voordelen om geen deel uit te maken van de massa, omdat het kopen van dezelfde producten als iedereen dezelfde resultaten geeft, en ze zijn vaak minder rooskleurig. Het duurt
stalen zenuwen
en veel
controle
koop wanneer anderen wanhopig verkopen en verkoop wanneer anderen gretig kopen. Dit vergroot de kans op succes.

Als je een aandeel koopt waar niemand in geïnteresseerd is, is dat op dat moment een ‘koopje’. Koop daarom van pessimisten die hun producten ‘aanbieden’ en verkoop op momenten van optimisme. Met andere woorden, blijf anderen een stap voor en vermijd wat “veel gevraagd” is. Als je een tip krijgt van bijvoorbeeld een kennis om vooral een aandeel te kopen, is dat vaak voor een aandeel dat al flink in prijs is gestegen. Het klinkt aantrekkelijk, maar dat is het niet. Tot slot, geloof nooit de succesverhalen van mensen die alleen winst maken door aandelen te kopen en verkopen en nooit verlies nemen.

Beleggingen in edele metalen

Verzoek tot
goud
en andere edele metalen stijgen. Deze trend zal naar verwachting doorzetten naarmate de vraag toeneemt en de wereldwijde goudproductie afneemt. Fysiek goud is een goede investering gebleken, met een rendement van gemiddeld twaalf procent per euro over de afgelopen tien jaar. Zilver is een alternatief, vooral voor mensen met minder warmte. Zilver is nu ongeveer zeventig keer goedkoper dan goud, maar vroeger was het ongeveer vijftien keer goedkoper. De reden dat het zo veel goedkoper is, is omdat zilver een hulpbron is die altijd wordt opgebruikt, in tegenstelling tot goud, dat zo waardevol is dat het altijd wordt gerecycled. Wilt u beleggen in goud? Neem een ​​tien procent basis in fysiek goud of zilver, evenals een positie in goud- en zilvergerelateerde aandelen. Dit zijn bijvoorbeeld goudmijnen of bedrijven die zich bezighouden met nieuwe voorraden edele metalen.

Vermogensbeheerder?

Wilt u of heeft u geen tijd om het allemaal zelf uit te zoeken, dan kunt u een vermogensbeheerder inhuren. Vergelijk breed en ga zaken doen met die persoon of organisatie waar je je goed bij voelt. Bespreek uw verwachtingen ten opzichte van zijn strategieën en beleggingsfilosofie en wees altijd kritisch, zelfs jaren later. Wees op uw hoede als uw vermogensbeheerder veel in effecten handelt, mede vanwege:
Commissie
hij ontvangt voor verschillende producten. Zorg ervoor dat je precies weet hoeveel hij verdient met de trades, want de trade is niet altijd in jouw voordeel! Als u niet wordt verteld hoeveel commissie aan het bedrijf is gekoppeld, kiest u een andere fondsbeheerder. Geloof niet in beloften of garanties en pas op voor kortetermijninvesteringen, die meestal duur en risicovol zijn. Realistisch zijn over uw rendementsdoelstelling en zorgen voor stabiele vermogensgroei is de voorloper van een veilige beleggingswereld.

“Als je niet weet wie je bent, is de aandelenmarkt een dure manier om erachter te komen.”