De rijkste zelfgemaakte miljonairs

Self-made miljonairs zijn erin geslaagd hun eigen rijkdom te creëren. In tegenstelling tot veel andere miljonairs, zijn deze miljonairs niet rijk geboren, maar hebben ze zelf rijkdom kunnen vergaren.

Het citaat geeft inzicht in de rijkdom van de rijkste mensen van Nederland. Elk jaar publiceren ze rapporten over de 500 rijkste mensen van ons land. Veel Nederlandse miljonairs hebben geen vermogen zelf opgebouwd, maar van hun ouders gekregen. Het citaat somt ook de rijkste zelfgemaakte miljonairs op. De rapporten waar mensen echt in geïnteresseerd zijn, zijn jonge self-made miljonairs die in korte tijd hun vermogen hebben weten op te bouwen.

Zelfgemaakte miljonairs

Hieronder vind je een overzicht van de rijkste self-made miljonairs van ons land onder de veertig. Het is niet verwonderlijk dat onze beste voetballers op hoge posities staan, maar ontbreken in de top vijf. In de top tien staan ​​drie voetballers, namelijk:

De vijf rijkste selfmade miljonairs onder de veertig

Nummer 5: Andrew Jones
Geschat vermogen: 52 miljoen euro

De rijkste sportman van Nederland is geen voetballer, maar een honkballer. In ons land zijn we verontwaardigd over het inkomensniveau van voetballers, maar in de VS overschrijden ze het zelfs. De rijkste voetballer is Ruud van Nistelrooy met 48 miljoen euro, terwijl honkballer Andrew Jones (32 jaar) maar liefst 52 miljoen euro verdient. Andrew Jones is de beste honkbalspeler voor de Texas Rangers.

Nummer 4: Cohen van Ostrom
Geschat vermogen: 57 miljoen euro

Deze projectontwikkelaar is gespecialiseerd in CO2-neutraal bouwen. Hij staat in Nederland bekend om zijn “groene” initiatieven. Hij verwierf ook bekendheid doordat hij Bill Clinton in 2007 naar Nederland wist te halen.

Nummer 3: Reinout Oerleman
Geschat vermogen: 72 miljoen euro

Deze bekende Nederlander werd in ons land bekend door de soap “Goede tijden, slechte tijden”. Hij speelde zes jaar in de soap als Arnie Albert. Daarna begon hij zich te concentreren op het presenteren van programma’s. Hij presenteerde programma’s als: Idols, Pulse en Heartbreak Hotel. De ambitieuze Oerleman richtte in 2001 zijn eigen productiebedrijf Eyeworks op. Sindsdien heeft hij een aantal bekende shows binnengehaald, waaronder So You Want To Be A Pop Star en Bauer.

Nummer 2: Maasbert Schouten
Geschat vermogen: 210 miljoen euro

Zijn vermogen heeft hij vergaard in de financiële sector. Hij is de oprichter en grootaandeelhouder van AFAB. In Nederland houdt het bedrijf zich voornamelijk bezig met de verkoop van leningen.

Nummer 1: David Butcher
Geschatte netto waarde EUR 300 miljoen

De rijkste selfmade miljonair onder de veertig is David Slager. Hij verdiende zijn fortuin als hedgefondsmanager bij Atticus Capital. Hij staat bekend als een zeer slimme belegger en heeft van Atticus Capital een grote hedgefondsspeler gemaakt.€