De rentecalculator geeft inzicht in lenen en sparen

Bereken zelf rente en kosten bij het lenen van geld met een eenvoudig computerprogramma. Gebruik hiervoor het gratis programma Rentecalculator 3. Het is een eenvoudig rekenprogramma waarmee je snel meer inzicht krijgt in lenen en sparen. Nu kun je alles eenvoudig uitrekenen. Bekijk hoeveel u elke maand moet betalen als u geld leent en hoeveel rente u moet betalen. Neem weer controle over uw uitgaven.

Software uit India

IT-werk wordt steeds vaker uitbesteed aan landen als India. Niet voor niets, want de programmeurs daar zijn goed opgeleid en voorlopig veel goedkoper dan hier in het Westen. Het was een heel mooi rekenprogramma van ene S. Rathinagiri, rentecalculator genaamd. Je begrijpt het al, deze rekenmachine komt ook uit India en werkt goed.

De rentecalculator berekent dit voor je

Rentecalculator is een kleine gratis software die kan worden gebruikt als een financiële rekenmachine voor lenen en sparen. Het principe is eenvoudig. Uitgangspunt is dat u een lening- of spaarsaldo opbouwt met behulp van de volgende vier parameters:

Dit betekent dat als je drie van de vier parameters kent, de vierde automatisch uit de berekening volgt. Meestal zijn hiervoor de bekende interessetabellen nodig, maar nu niet. Het werkt dus veel sneller en overzichtelijker dan je waarschijnlijk gewend bent. Met deze calculator weet je meteen waar je aan toe bent en hoeveel je lening of hypotheek je daadwerkelijk gaat kosten.

Bron: Geralt, Pixabay

Secties

De rentecalculator heeft drie secties waar u verschillende berekeningen kunt uitvoeren:

Hoe werkt de rentecalculator?

Het rekenprogramma werkt als volgt. Wanneer u het programma uitvoert, verschijnt er een grafische interface. Klik in het tabblad op de sectie die u interesseert. Laten we zeggen dat het de sectie Sparen met periodieke stortingen, Terugkerende stortingen is. Stel dat u wilt weten hoeveel u maandelijks moet investeren om over 10 jaar een miljoen euro te besparen. Het vervolg is eenvoudig. Vul nu het rentepercentage, de periode en het eindbedrag in. Klik ten slotte op Terugkerende storting, Installeren. Het gevraagde stortingsbedrag verschijnt direct. Dus door uw streefbedrag in te voeren, kunt u de rentecalculator gebruiken om te bepalen hoeveel u vandaag moet storten om uw doel te bereiken.

De rekenmachine is heel gemakkelijk te gebruiken

Omdat het programma zo klein is (slechts 439,7 KB), kun je de software ook op een USB-stick meenemen en is het programma eenvoudig op elke laptop te draaien. Ook als je net een prima spaar- of leenaanbod hebt gekregen. Het is zo te tellen. Ook kan een laptop met dit programma een goede benadering geven van de resultaten voor complexere berekeningen.

PC-systeemvereisten

De percentagecalculator draait op Windows en is slechts 0,5 Mb groot. Het leuke is dus dat je de Rentecalculator niet op je computer hoeft te installeren, maar hem ook kunt gebruiken vanaf een cd-rom, USB-stick enzovoort. Het enige wat u hoeft te doen is dubbelklikken op interes.exe.

Lees verder