De prijs van zilver zal stijgen in tijden van schaarste

In tijden van schaarste stijgen de prijzen van producten en grondstoffen snel. Zilver zal naar verwachting te maken krijgen met een tekort en dus een stijging van de prijzen. Wanneer dit precies zal zijn, is niet te zeggen, omdat het nauw samenhangt met de behoefte aan zilver. Zilver is altijd een belangrijk betaalmiddel geweest. De betaling werd gedaan in zilverstukken. Zilver is tegenwoordig niet alleen een betaalmiddel, maar wordt ook in talloze producten gebruikt. Er is steeds meer zilver nodig terwijl er minder beschikbaar komt.

De geschiedenis van zilver

Zilver werd vroeger beschouwd als het “goud van de kleine man”. Zilver is een edelmetaal waar sieraden van gemaakt kunnen worden, maar ook munten die als betaalmiddel dienen. Op weg naar Azië droegen VOC-schepen gesloten kisten met goud en goud
Zilver.
Sinds de zestiende eeuw had Europa een overvloed aan zilver, geleverd door de Spanjaarden uit Zuid-Amerika. We kennen de zilveren Rijksdaalder, maar ook de stuiver en het dubbeltje met een hoog zilvergehalte.

Export van geld en goederen

Halverwege de zeventiende eeuw bedroeg de export van geld en edele metalen tussen een half miljoen en een miljoen gulden. Het liep op tot 6 miljoen gulden per jaar. In het midden van de zeventiende eeuw werd ook zilver uit Japan gehaald. En wie kent niet het verhaal van Pete Hayne, die in 1628 de zilveren vloot op de Spanjaarden veroverde.
Zilver
In deze jaren werd de aankoop van specerijen en stoffen uit het Westen betaald. Zo’n 1800 mensen in Nederland zijn begonnen met het maken van zilveren ornamenten. Een van de inzendingen op de eerste Wereldtentoonstelling in Londen in 1851 was van de Nederlandse Zilversmid
Van Kempen
. Rond deze tijd begon ook de productie van zilveren servies in Europa.

stukjes zilver

In veel literatuur kunt u lezen hoe er in het verleden in Zilverlingen werd betaald. Het was wettig betaalmiddel en veel mensen hamsterden zilveren munten voor de toekomst van hun kinderen. Zilveren sieraden zijn altijd geliefd geweest bij jong en oud en behouden hun waarde.

De prijs van zilver in tijden van schaarste

Naar verwachting zal de prijs voor
Zilver
zal toenemen door schaarste. Zilver wordt gebruikt in veel producten zoals fotografie, maar ook in zonnepanelen, computercomponenten, enz. Omdat zilver slechts in kleine hoeveelheden wordt gebruikt, is het niet rendabel om het te recyclen. Dit is een belangrijke reden waarom experts denken dat de prijs van zilver uiteindelijk meer in evenwicht zal komen met de prijs van goud. Want zilver wordt steeds minder. Zilver kan immers niet worden vervaardigd en is een mineraal. De mijnen zullen op den duur uitgeput raken. Als je bedenkt dat China en India samen een bevolking hebben van ongeveer 3 miljard mensen, van wie de koopkracht naar verwachting de komende jaren geleidelijk zal toenemen, dan is het duidelijk dat zilver een veelgebruikte grondstof zal zijn. Als de vraag naar zilver blijft stijgen, zullen de prijzen stijgen. Het is onmogelijk om te bepalen wanneer dit zal gebeuren, aangezien de economie fluctueert. De productie is niet altijd op hetzelfde niveau en veel hangt af van de vraag naar producten die zilver gebruiken. Ook de koopkracht van de bevolking speelt een rol.

Hoe te beleggen in zilver

Investeren in zilver kan worden beschouwd als een goede afdekking tegen inflatie en monetaire crisis. Beleggen
Zilver
kan op verschillende manieren. U kunt ervoor kiezen om te kopen
zilverbaren.
Dit zijn staven gesmolten zilver die tegen een bepaalde prijs kunnen worden gekocht. Deze fysieke vorm van beleggen in zilver is vooral in Europa populair geworden en men kan er ook voor kiezen om te beleggen in zilveren munten die te koop zijn bij Zilvergoudwinkel.

Investeren in zilveren munten

Een goede oplossing is om te investeren in zilveren munten. Het voordeel van deze vorm van beleggen is dat je in tijden van oorlog of crisis altijd munten als betaalmiddel kunt gebruiken, wat bij zilverbaren lastiger is. Het btw-tarief voor deze investering wordt berekend volgens de margeregeling. Dit komt omdat de munten de status van wettig betaalmiddel hebben.

Goede voorbeelden van zilveren munten zijn:

Zilvermijnaandelen

Blijkbaar kun je aandelen kopen in zilvermijnen. Of u kunt zilvergerelateerde beleggingsproducten kopen. Dit is inclusief Turbo en certificaten. Dit vereist diepgaande kennis van deze beleggingsproducten. Omdat zilver erg volatiel is, kan het grote winsten opleveren voor mensen met diepgaande kennis en ervaring. Men dient echter vooraf zeer goed geïnformeerd te zijn over de risico’s van deze producten. Voor de belegger met een defensieve houding die voor de langere termijn investeert, geven experts een goede winstprognose.€