De minilening is populair onder jongeren vanaf 18

Met een flitslening kan iedereen snel geld lenen. Snel geld lenen is erg populair onder jongeren vanaf 18 jaar om voor korte tijd geld te lenen. Het lenen van 100 euro, 500 euro of 1000 euro voorziet duidelijk in de behoefte. Het is logisch dat het geld direct nodig is, en via de site krijg je dit geld ook snel op de rekening. Een minilening van een paar honderd euro. Minilening bestaat ook in België.

Waarom een ​​minilening nemen? Omdat het snel lenen is.

Het is heel gemakkelijk te beantwoorden waarom minileningen vooral door jongeren vanaf 18 jaar worden afgesloten. Iedereen heeft wel eens gelijk geld nodig, terwijl dat er niet is, en dan is een minilening, ook wel flitskrediet of flitskrediet genoemd, snel opgemaakt. Iedereen, ook jongeren, kan snel geld krijgen via de website van enkele bekende dienstverleners. Enkele bekende aanbieders van snel geld zijn:

Het is snel geld, maar geld dat rente betaalt. Het is tenslotte een lening, zij het een lening op korte termijn. Wie vaker leent bij een dienstverlener en op tijd terugbetaalt, kan snel weer een korte lening afsluiten.

Is een persoonlijke lening vanaf 18 jaar verstandig?

Flitskrediet is vooral bedoeld voor een speciale groep mensen: zij die extra geld nodig hebben, maar niet voor lange tijd. En vooral voor mensen die geen grote sommen willen lenen en niet te veel lasten willen. Een flitslening is geen goedkope lening, maar voldoet wel aan de behoefte en als je ervoor zorgt dat je deze op tijd terugbetaalt zijn de administratiekosten ook niet hoog. Een afgeloste lening kan voor een nieuwe periode verlengd worden, maar als je voor een langere periode echt geld wilt lenen, is het waarschijnlijk beter om te kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Opgemerkt kan worden dat bij het gebruik van een lening voor particulieren of een doorlopend krediet er veel meer vragen kunnen worden gesteld over uw kredietwaardigheid dan bij een snelle lening of minilening. Toezichthouders houden de kredietmarkt nauwlettend in de gaten om excessen zoveel mogelijk te voorkomen. Het betekent ook dat er toezicht wordt gehouden op de minilening. De dienstverlener is tevreden, de kredietnemer is tevreden, de toezichthouder AFM is tevreden.

Flitsleenregeling van kracht

Om de ketel onder druk te zetten is er een nieuwe regeling flitskredieten ingevoerd met als belangrijkste vernieuwingen:

Als de minilening zich eraan houdt, is het voor de overheid ook geen probleem om snel een lening aan te gaan.

Snel geld lenen is nu anders

Door de nieuwe eisen zijn enkele jaren geleden enkele bedrijven uit het zicht verdwenen. Ze ontdekten dat flitskrediet en flitskrediet niet meer goed genoeg zijn. De andere bedrijven veranderden hun aanpak. Zij rekenen geen administratiekosten meer bij het aangaan van een lening en rekenen nog steeds geen rente. Ze profiteren alleen als u te laat betaalt of nog sneller dan snel betaald wilt worden.

Conclusie minilening

Politici zijn niet altijd even makkelijk te behagen en ook de AFM ziet mensen liever sparen dan lenen, maar zolang bedrijven zich aan de wet houden en iedereen die geld wil lenen het snel terugbetaalt, is er niets aan de hand. Rood zijn is ook duur, maar niet verboden. Een persoonlijke lening hoeft niet duur te zijn en aan de behoefte te voldoen. Wie niet elke dag een flitslening aangaat en op tijd betaalt, is met de nieuwe minileningen nu beter af dan voorheen.

Lees verder