De meest absurde besparingen

Het internet staat vol met tips om geld te besparen. Sommige besparingen zijn echter zinloos. De besparingen zijn erg klein of het kost te veel tijd om de kleine besparingen te rechtvaardigen.

Elektrische apparaten niet op stand-by laten staan ​​en energiezuinige lampen gebruiken zijn goede besparingen, maar dat geldt ook voor enkele van de domste tips die ik op internet heb gekregen. In dit artikel vind je de meest nutteloze bespaartips.

Steen in toilettank

Voor één spoeling wordt 8 tot 10 liter schoon water gebruikt. De meeste toiletten hebben een spaarknop waardoor er minder water verbruikt wordt. U kunt nog meer water besparen door een steen in de tank te plaatsen. Het kan ongeveer een liter water besparen in één volledige spoeling. Dit negeert de reden waarom er zoveel water nodig is voor een volledige spoeling. Er is veel water nodig om een ​​grote boodschap weg te spoelen. Aangezien één spoeling ongeveer één tot twee cent water kost, kan een stenen stortbak twee tot drie cent per dag besparen. Met andere woorden, het is de moeite niet waard.

Maak de toiletrol ovaal

De tweede tip geldt ook voor het toilet. U kunt het gebruik van toiletpapier beperken door de toiletpapierrol te versnipperen voordat u deze in de rolhouder plaatst. Door de ovale vorm van de toiletrol is het lastig om in één keer veel papier van de rol te halen. Het resultaat is dat er minder papier tegelijk wordt opgepakt. Dit is een vuile tip alleen omwille van de foto.

Tabletzeep in plaats van een zeeppompje

Het laatste advies gericht op het toilet betreft het gebruik van zeep. Een zeepdispenser is hygiënischer, maar duurder. Door simpelweg de pomp te vervangen door een zeepblok, kun je tien tot vijftien euro per jaar besparen. Combineer je deze spaartips met de vorige tip, dan wordt het een rommelig verhaal.

Ga elke avond om 21:30 naar bed

Als je vroeg naar bed gaat, verbruik je minder energie. De tv en verlichting gaan eerder uit en de verwarming kan eerder op nachttemperatuur worden gezet. Dit levert weliswaar een grote jaarlijkse besparing op, maar u moet ook flink inleveren op kwaliteit van leven. Soms is het verstandig om vroeg naar bed te gaan, maar het elke avond of bijna elke nacht doen om geld te besparen gaat te ver.

Pissen onder de douche

Het spijt me, maar de vierde tip heeft ook te maken met stoelgang. Draaien onder de douche kan het spoelgebied redden. De besparing is ongeveer één tot twee cent per keer dat u op uw voeten plast. Tel je winst.

Geprikt door de thermostaat op 19 graden te zetten

Je verwarming een paar graden lager zetten is een handige besparing als je kijkt naar het geld dat je kunt besparen, maar het woongenot is ook wat waard. Als je graag in een dikke trui en dubbele sokken door je huis loopt, is dit misschien een goed idee. Als je in je huis bevriest, voel je je zo ongelukkig dat alle energie uit je lichaam verdwijnt. Dit levert weer extra besparingen op omdat u geen energie meer heeft om iets te doen.

Bij aankoop van een stofzuiger zonder stofzuigerzakken

Er zijn nu te dure stofzuigers die geen stofzuigerzakken meer hebben. In de advertenties voor deze stofzuigers staat niet dat deze stofzuigers 100 tot 150 euro duurder zijn dan stofzuigers met stofzuigerzakken. Je zult heel lang met je stofzuiger bezig moeten zijn om de extra investering terug te verdienen.

Lege stofzuigerzakken

Stofzuigerzakken zijn zo ontworpen dat ze niet gemakkelijk opnieuw te gebruiken zijn. Dit moet echter ook niet gewenst zijn. Met enige moeite kun je je zakken legen, maar het is stoffig werk dat niet loont.

Ga niet naar de kapper, maar gebruik tondeuses

Niet meer naar de kapper hoeven omdat je een tondeuse gebruikt kan je echt veel geld besparen per jaar. Als je echter een tondeuse gebruikt om je haar heel kort te scheren, overdrijf je het als je het niet wilt qua kapsel. Je gaat toch niet tegen je wil je haar afscheren om op kapperskosten te besparen? Voor mensen die de voorkeur geven aan heel kort haar, is het gebruik van een tondeuse een goede besparing.

eet vogelzaad

Vogelzaad bevat voedingsstoffen die wij als mens ook nodig hebben. Maaltijden vervangen door vogelzaadvoer gaat mijns inziens echter te ver. Je krijgt misschien genoeg voedingsstoffen binnen, maar alleen al de gedachte aan het eten van vogelzaad is naar mijn mening een stap te ver.

Koop op voorraad

Winkeliers proberen zoveel mogelijk artikelen te verkopen. Vijf voor de prijs van vier is inderdaad een besparing, maar in de praktijk blijkt vaak dat er meer verbruikt wordt als er meer in huis is. Met andere woorden, groot inkopen kan voordelig zijn, maar houd er rekening mee dat dit uw verbruik niet zal verhogen.€