De lening terugbetalen

Uw lening aflossen is niet eenvoudig, maar wel belangrijk voor uw financiële vrijheid. Als u uit de schulden wilt komen, moet u eerst een goed overzicht maken van uw leningen, spaargeld, uitgaven en inkomsten. Dan moet je ervoor zorgen dat je aan je betalingsverplichtingen voldoet en de duurste leningen met de hoogste rente als eerste aflost. Als je met je spaargeld en inkomen niet uit de schulden kunt komen, kan het verstandig zijn om nieuwe leningen aan te gaan om oude schulden af ​​te lossen. Hierdoor betaalt u minder rente.

Als je geld nodig hebt, kun je geld lenen. Een bank of andere geldschieter geeft je geld, maar daarmee creëer je een schuld. De lening zal op lange termijn moeten worden afgelost en daarbovenop moet worden afgelost
interesse
Betalen. Het terugbetalen van een lening is niet altijd gemakkelijk, omdat er op het moment van aflossen mogelijk geldgebrek is. De volgende tips maken het iets makkelijker.

Maak een overzicht van uw leningen

Als je een
lening
en zeker, als u meerdere leningen heeft, is het van groot belang dat u een goed overzicht heeft van uw financiële situatie. Met een goede review ziet u waar de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn en hoe u uit de schulden kunt komen:

Voorkom betalingsachterstanden

Nadat u uw rapport heeft gemaakt, moet u een keuze maken. Het is belangrijk om te kijken welke betalingsverplichtingen u heeft: probeer deze altijd na te komen. Als er betalingsachterstanden zijn, zijn er vaak boetes of boeterente te betalen. U bent uiteindelijk meer geld kwijt dan wanneer u direct zou betalen, en u blijft langer in de schulden.

Als u echt niet aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de instantie aan wie u de betaling verschuldigd bent. Vaak is er meer mogelijk als u ons tijdig laat weten dat u betalingsproblemen heeft.

Betaal de duurste leningen eerst af

Als u aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen, moet u kijken naar de duurste leningen: welke lening betaalt de hoogste rente? Als je het aflost, hoef je geen rente meer te betalen, dus je houdt wat over. Je kunt er je andere leningen mee aflossen of er andere dingen mee doen. Als je spaargeld hebt, gebruik dat dan om schulden af ​​te lossen. U betaalt altijd meer rente over de lening dan u op de spaarrekening krijgt.

Als je niet de financiële draagkracht hebt om de duurste lening terug te betalen, is het misschien een goed idee om naar je inkomsten en uitgaven te kijken. Het kan mogelijk zijn om (tijdelijk) meer te verdienen of minder uit te geven. Het kost nu misschien tijd en moeite, maar op de lange termijn creëer je meer financiële vrijheid.

Leningen terugbetalen met nieuwe leningen

Als u niet genoeg geld kunt inzamelen om uw leningen af ​​te betalen, kunt u overwegen uw leningen af ​​te betalen met nieuwe leningen. Je moet oppassen dat je schulden niet groter worden dan ze al zijn. Maar als je het slim aanpakt, kun je je schuld daadwerkelijk verminderen. Sommige leningen zijn erg duur: denk aan minileningen of
rood zijn
op uw zichtrekening. Als je een
persoonlijke lening
Als u een lagere rente kunt krijgen en met dat geld uw oude lening kunt aflossen, gaan uw maandlasten automatisch omlaag. Hierdoor ontstaat de financiële ruimte.

Stel je hebt een lening van 10.000 euro, waarover je 18% rente per jaar moet betalen, dan ben je 150 euro per maand kwijt (zonder aflossing). Als u deze lening kunt terugbetalen door een nieuwe lening te nemen met 9% rente, daalt dit bedrag naar € 75 per maand. Als u de resterende $ 75 elke maand gebruikt om deze lening af te betalen, daalt uw schuld in de loop van een jaar tot (10.000 – 12 * 75 = ) $ 9.100. Het volgende jaar betaalt u slechts € 68,- per maand aan rente. Hierdoor houdt u dat jaar meer geld over dan het jaar ervoor. Stel dat je in totaal 150 euro per maand blijft betalen, dan betaal je in dit tweede jaar geen 900 euro, maar bijna 1000 euro terug. De schuld wordt steeds kleiner en kleiner, dus het geld dat overblijft om terug te betalen, wordt steeds meer; daardoor betaal je de schuld steeds sneller af.

Lees verder