De hoogste spaarrente op een termijnrekening (BE)

De hoogste vaste spaarrente wordt voornamelijk ontvangen voor een termijnrekening, termijndeposito of spaardeposito. Met welke bank moet ik contact opnemen om deze depositorente te krijgen? Waarom kiezen voor een termijndeposito? Vergelijk ook termijn-, termijndeposito- en spaarrentes met de hoogste rentes op een spaarrekening en kijk naar verschillende looptijden. Kies anders onvoorwaardelijk de hoogste spaarrente op een spaarrekening, wat een alternatief kan zijn voor een spaardeposito. De rente op sparen kan blijven stijgen.

Kies een termijndeposito of spaardeposito

Het grootste verschil tussen een gewone spaarrekening en een termijndeposito, of spaarrekening, is de periode waarin uw geld en rente vaststaat. Tijdens de looptijd van het deposito bent u meestal niet vrij om met uw geld om te gaan. In ruil daarvoor krijg je een vaste rente, die meestal hoger is dan een rekening met een variabele spaarrente. U kunt kiezen voor een looptijd van enkele weken tot meerdere jaren. Hoe langer de looptijd van uw deposito, hoe hoger de rente. Het verschil in voorwaarden met een andere spaarrekening waaraan voorwaarden zijn verbonden hoeft niet groot te zijn. Ten slotte:

Vergelijk spaarrentes bij banken

Als u de rentetarieven in Nederland vergelijkt, weet u dat de banken die momenteel de hoogste rentetarieven bieden voor onvoorwaardelijke rekeningen en volledig gedekt zijn door de Nederlandse bankgarantie:

De vraag is altijd: hoe lang gaat het duren? De rentetarieven op rekeningen kunnen dagelijks worden aangepast, terwijl de rentetarieven op termijndeposito’s gedurende de looptijd worden vastgezet. Daarom kiezen nogal wat particulieren voor een combinatie van rentetarieven. Ze gebruiken een rekening met een direct opeisbaar saldo zodat deze voldoende liquide is en combineren deze met termijndeposito’s.

Storten: voor- en nadelen van spaardeposito’s

Enkele voor- en nadelen van het depot in een notendop:

Voordelen van een termijndeposito of termijnrekening:

Vaak de grootste belangstelling.
Het is een vaste gegarandeerde rentevoet voor de hele looptijd.
Geen afsluitkosten en geen beheerskosten.
Een grotere investering levert meestal ook een grotere rente op.
Er is een grote keuze.
Het spaardeposito is gedekt door een bankgarantie.

Nadelen van een termijndeposito of termijnrekening:

Het geld staat vast.
Opwaarderen is niet mogelijk. Om dit te doen, moet u een nieuwe storting openen.
Als u een rentestijging verwacht, kunt u beter wachten met een langlopend deposito.

Termijndeposito met de hoogste spaarrente van België

Omdat de looptijden van termijndeposito’s en spaardeposito’s sterk kunnen variëren, heb ik in onderstaande tabel de bekendste banken en de hoogste rentetarieven voor termijndeposito’s en spaardeposito’s verzameld. De looptijd varieert van 1 maand tot 2 jaar. Om een ​​hoge spaarrente te krijgen, moet u bij de volgende banken zijn:

De hoogste spaarrente op een termijnrekening in België:

Conclusies uit de tabel met de hoogste rente op spaardeposito’s

Uit de tabel kunnen een aantal verrassende conclusies worden getrokken:

  1. Voor een kortere termijndeposito kunt u bij steeds meer banken terecht.
  2. De rente begint vooral te stijgen bij een looptijd van zes maanden of langer.
  3. Grote banken zijn niet echt interessant.

Slot

Veel keuze dus. Stop niet al het geld in één mandje, maar verdeel het geld over verschillende spaarbanken en kies voor elke bank de voordeligste optie. Dan bespaar je het meest.

Lees verder