De hoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningen

Bij nieuwe banken, spaarplatformen zoals Savedo en nieuwe spaarrekeningen ontvang je sneller de hoogste spaarrente dan bij bestaande grootbanken. Ook op de spaarrekeningen van deze nieuwe banken staat uw spaargeld veilig. Banken NIBC Direct en LeasePlan Bank presteren al lang goed, maar ook Lloyds Bank trekt de aandacht. Alle directe opname besparingen. U kunt ook kiezen voor een vaste rente voor sparen, aangezien deze doorgaans hoger is.

Waar is de spaarrente niet zo laag?

ECB-beleid

De ECB wil de Europese economie een boost geven door de rente laag te houden en extra geld in de economie te pompen. Banken worden aangemoedigd om meer geld uit te lenen. Als ze hun geld bij de ECB storten en daarmee geld oppotten, krijgen ze te maken met negatieve rentes, die ze liever vermijden. Dat betekent ook dat geld relatief goedkoop is en de spaarrentes bij grote banken laag. Verschillende nieuwe banken profiteren van de situatie om ook hun rente laag te houden, maar er zijn enkele uitzonderingen.

Hoogste spaarpercentage 0,85%

Sommige nieuwe banken doen hun best om u aan de hoogste spaarrente te haken. En het is niet verwonderlijk dat wanneer een Nederlander een bank binnenstapt, hij niet zo snel overstapt naar een andere bank. Maar let op, de rente verschilt van bank tot bank en spaarrekening. Een spaarrekening kan rente op spaargeld verdienen, terwijl er banken zijn die slechts 0,01% spaarrente geven op een instant spaarrekening.

Stel dat u uw spaargeld niet wilt opnemen, maar u heeft wel een onmiddellijke opname spaarrekening, waar moet u dan zijn?

Gevestigde spaarbanken verlagen spaarrentes

De grootste gevestigde banken in Nederland zijn ING, ABN AMRO, Rabobank en SNS. Ze verminderen het aantal spaarrekeningen om de kosten te verlagen, wat het overzichtelijker en goedkoper maakt, maar tegelijkertijd de keuze kan beperken. Er zijn momenten dat de rente bij hen bijna nul is en mensen die veel vermogen op de spaarrekening hebben, negatieve rente in rekening brengen.

Nieuwe banken en spaarrekeningen

Dan zijn de nieuwe banken relatief nieuwe toetreders, bijvoorbeeld:

Waar moet je dan zijn?

Het is niet zo dat dezelfde bank altijd de hoogste spaarrente biedt, maar vaak zitten LeasePlan Bank en NIBC Direct in de kopgroep. Beiden hebben rekeningen met een variabele spaarrente, maar bieden ook termijndeposito’s aan met een vaste rente. Als je flexibel wilt zijn en wilt switchen tussen stortingen en een directe opnamerekening, kies dan voor een spaarrekening met een kortere looptijd. Als u zeker weet dat de spaarrente in de nabije toekomst niet gaat stijgen, is een spaardeposito voor een langere periode wellicht de beste keuze.

Kiezen voor een spaarplatform zoals Savedo

Ook platformen als Savedo kunnen een oplossing bieden. Zij zetten uw spaargeld op buitenlandse spaarrekeningen en proberen u een hogere rente te geven dan bij Nederlandse banken mogelijk is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw geld veilig wordt geplaatst en wordt gedekt door het depositogarantiestelsel van een Europees land.

Conclusie de hoogste spaarrente bij enkele nieuwe banken en spaarrekeningen

Een spaarder moet goed letten op de hoogste spaarrentes. Banken hebben veel keuze, maar weinig keuze voor wie op zoek is naar een hogere spaarrente. Profiteer van goede keuzes en zet niet al je geld op één rekening bij één bank. Het Nederlandse bankgarantiestelsel bepaalt immers dat de eerste € 100.000 per instelling volledig gegarandeerd is.€