De hoogste spaarrente door overheidssteun?

De hoogste spaarrente, bij welke bank vind je deze spaarrente? Niet bij banken die eerder staatssteun ontvingen. Wilt u de hoogste rente op uw spaargeld krijgen, kijk dan ook bij welke banken u de hoogste rente op uw spaargeld krijgt. Profiteer van de hoogste spaarrentes en vergelijk actuele tarieven. LeasePlan Bankt, NIBC Direct biedt een mooie hoge rente. Houd dus de actuele renteontwikkelingen in de gaten om de hoogste spaarrente te krijgen.

De hoogste spaarrente

De hoogste besparing is een relatief begrip. Dit is de hoogste rente in vergelijking met andere banken en spaarrekeningen. En dan zijn er ook nog veel verschillen tussen verschillende spaarrekeningen. Heel wat afschriften met de hoogste spaarrente combineren rekeningen met en zonder voorwaarden, waardoor je het risico loopt appels met peren te vergelijken, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Uiteindelijk maakt het voor u als deposant uit of u direct toegang heeft tot uw geld of dat u aan allerlei voorwaarden moet voldoen als het gaat om het storten en opnemen van geld.

Waarom staatssteun voor banken?

Verschillende banken hebben staatssteun ontvangen. Denk aan ING, ABN AMRO, NIBC Direct en Aegon. Al deze banken behalve NIBC hebben vele soorten spaarrekeningen. De ene rekening geeft een iets hogere rente, de andere een iets lagere rente. Staatssteun heeft hier weinig invloed op. Staatssteun zorgde voor het voortbestaan ​​van deze banken en ging niet failliet, maar dit betekent niet per se dat deze banken in alle gevallen opvallen met hoge spaarrentes. Natuurlijk is ook het beleid van de ECB belangrijk. Als deze centrale bank de rente laag houdt, zullen ook particuliere spaarders relatief lage spaarrentes hebben.

Spaarrente fors gedaald

Het punt is dat je als spaarder goed moet opletten. Ook banken met staatssteun geven lage rentes. Houd hier rekening mee, zeker als u niet op tijd overstapt of wisselt van spaarrekening. Daarom is het te gemakkelijk om te beweren dat het de staatssteun is die grote besparingen mogelijk maakt. De rentetarieven kunnen de komende jaren stijgen, maar verdere stappen van de ECB kunnen dat voorkomen. Dan werkt het het beste met een spaarrekening voor een langere periode en met een vaste rente.

Veilig sparen op de bank

En bij een hogere spaarrente draait het niet alleen om geld sparen: je moet niet alleen voor een hoge spaarrente kiezen, maar je geld ook voldoende spreiden. Spaargeld per persoon is immers gegarandeerd tot € 100.000 met een bankgarantie van De Nederlandse Bank. Als u dit bedrag heeft overschreden, kunt u beter meerdere banken kiezen.

Vergelijk de hoogste spaartarieven van Nederland

De hoogste spaarrente vindt u niet zozeer bij een bepaalde instelling, maar op de rekening van de instelling die voor u het voordeligst is. Banken hebben verschillende spaarproducten, variërend van een direct opvraagbare rekening met variabele rente tot een termijndeposito waarbij de rente voor lange tijd kan worden vastgezet. In Nederland vindt u zonder beperkende voorwaarden regelmatig de hoogste spaarrente op de volgende rekeningen:

Blijf dus niet bij een bank die veel minder rente geeft.

Conclusie over de hoogste spaarrentes door staatssteun

Meerdere bankrekeningen geven de hoogste spaarrente. En het kunnen net zo goed banken zijn zonder staatssteun. Banken hebben vaak een lage rente gemeen, maar wie goed oplet, krijgt nog steeds een goed rendement.€