De hoogste rentebesparingen bij Nederlandse banken

Wie in 2020 de hoogste spaarrente wil krijgen, krijgt bij de gemiddelde Nederlandse banken of verzekeraars bijna boeterente. Vijf Nederlandse banken staan ​​regelmatig in de top negen voor spaarrentes. Spaarrente maakt vooral kleinere banken waardevol. Banken passen hun rentetarieven snel aan. Vergelijk daarom de spaarrentes van verschillende banken in ons land en neem geen genoegen met een lagere rente. De rente in ons land stijgt momenteel niet, maar daar zou snel verandering in kunnen komen. En wie nog spaart tegen een lagere rente dan mogelijk is, verliest elke dag meer dan nodig is.

De spaarrente verandert snel, wanneer gaan ze weer stijgen?

Tijdens de kredietcrisis werden beleggers massaal spaarders. Daarna zagen we een geleidelijke daling van de rente en in 2020 is het zaak op te letten geen negatieve rente te krijgen. Daarom is het interessant om de actuele rentegrafieken goed in de gaten te houden. Vergelijk de hoogste spaarrentes van de banken met elkaar. Vergis je niet: Sparen tegen een veel lagere rente dan nodig kost je geld, en het is niet nodig. De huidige lijst in dit artikel bevat alleen veilige banken.

Besparingen zonder voorwaarden

Wil je een hoge rente op je spaargeld krijgen zonder aan allerlei voorwaarden gebonden te zijn, dan moet je op zoek naar de beste aanbieders. Online winkelen loont, net als ruilhandel. Daarnaast kan een spaarrekening eenvoudig, gratis en snel via internet worden geopend. Om een ​​nieuwe rekening bij een andere bank te openen, hoeft u dus helemaal niet van bank te veranderen.

Veilig sparen in Nederland

U wilt natuurlijk niet alleen een hoge rente, maar ook veilig sparen. In de Nederlandse context betekent dit sparen bij een bank met een Nederlandse bankvergunning die onder het depositogarantiestelsel valt. In dat geval wordt maar liefst 100.000 euro per instelling en per persoon gegarandeerd door De Nederlandse Bank. Overigens is het altijd verstandig om je geld over meerdere banken te spreiden. Zo kunt u meerdere keren gebruikmaken van de spaargarantie.

Banken met de hoogste spaarrente van Nederland

De lijst met banken met de hoogste spaarrente op een spaarrekening zonder voorwaarden voor banken die onder de Nederlandse bankgarantie vallen is als volgt (22 oktober 2020):

Banken in Nederland

Een korte uitleg over banken en renteleentermijn:

1. LeasePlan-bank

LeasePlan Bank past maandelijks haar rente aan. LeasePlan Bank staat vaak bovenaan de ranglijst met haar spaarrente op een direct opneembare bankrekening.

2. Nationaal Nederland

Nationale Nederlanden is een grote verzekeraar die veel spaarproducten aanbiedt.

3. NIBC Direct

De rente wordt jaarlijks op 1 januari bijgeschreven op de internetspaarrekening. De rente behoort regelmatig tot de hoogste rentetarieven van ons land voor een instant spaarrekening.

4. Centraal beheer

Centraal Beheer Achmea heeft voor u een renteplus rekening. Dit is een account zonder voorwaarden, onmiddellijke opname en hoge rente. Uw spaargeld valt volledig onder het depositogarantiestelsel van De Centrale Bank van Nederland, ook wel het depositogarantiestelsel genoemd. Iedereen kan hier gratis een rekening openen.

5. Anadolu-bank

Anadolubank is van Turkse afkomst en is een dochter van de Turkse Anadolubank AS. Een mogelijkheid is de Alfa Slimmer Spaarrekening, waar dagelijks rente wordt bijgeschreven. Deze bank heeft ook spaartegoeden.

Nederlandse banken geven hoogste variabele rente op sparen

Dat betekent dat er maar liefst vier Nederlandse banken in de top zeven staan ​​die sinds 22 oktober 2020 procentueel de hoogste variabele rente geven op een spaarrekening:

De plaats redden in 2020

Op internet zoeken naar de hoogste spaarrente en vervolgens bankrentes met elkaar vergelijken loont. Er zijn nog steeds verschillen in spaarrentes. Wat te doen om gratis een rekening te openen? Vindt u later ergens anders een hogere rente, dan kunt u direct via internet geld overmaken. Het kost je niets, maar kan je aardig wat extra rente opleveren. NIBC DIrect en Leaseplan Bank lijken zeker een aanrader.

Lees verder