De hoogste rente op een spaardeposito

Sparen en rente op termijndeposito’s kunnen interessant voor u zijn. Logisch, want de rente op het spaardeposito in 2020 is in veel gevallen hoger dan bij een gewone spaarrekening. Hoeveel groter hangt vooral af van de looptijd van uw spaarrekening. Kies de hoogste rente en kies een veilige bank. Gelukkig beschermt het garantiestelsel de meeste spaarders tegen het maken van te veel fouten. Bekijk tips om te besparen.

Sparen met een spaardeposito

Sparen en financiële reserves zijn ook belangrijk in een periode waarin de spaarrentes laag zijn. Wie op zoek is naar een goede spaarrekening loopt meteen tegen een aantal vragen aan. Bij welke bank gaat u sparen en wat wordt de spaarrekening. Elke bank en spaarbank heeft drie spaarrekeningen met of zonder beperkende voorwaarden. Het zijn deze voorwaarden die zeer bepalend zijn om te bepalen of de rekening bij u past. Denk aan vragen en voorwaarden als:

Spaardeposito- en depositogarantiestelsel Garantiestelsel

Voor banken met een Nederlandse bankvergunning is recentelijk de borgstelling verhoogd tot € 100,- per persoon per instelling bij faillissement of betalingsproblemen van de spaarbank. Dus als je je geld voldoende verspreidt, zit je goed en veilig. Spaargeld verdelen over meerdere banken en niet meer dan 100.000 euro per persoon sparen bij één bank is veilig sparen in ons land.

Netto rendement op sparen in 2020

Het is belangrijk dat u voldoende rente verdient. Bij een lagere rente verliest u elk jaar financieel. Er zijn aftrekposten, maar als u meer dan € 30.000 aan vermogen heeft, moet u vermogensbelasting betalen. Deze onroerendezaakbelasting is in de meeste gevallen hoger dan de ontvangen rente over het spaargeld. Net zoals uw nettoloon lager is dan uw bruto, geldt hetzelfde voor spaarrente. Sterker nog, de rente op uw netto spaargeld kan behoorlijk negatief zijn. des te meer reden om op zoek te gaan naar hoogrentende besparingen of een andere manier te vinden om een ​​behoorlijk rendement op uw geld te krijgen. In 2020 zullen sommige banken een rente hebben van minder dan 0,05 procent, terwijl de inflatie maximaal 2% zal zijn. Min de vermogensbelasting en inflatie, als je niet oplet, sta je in de min. Het resultaat zal dan drastisch negatief zijn.

Vastrentende spaardeposito 2021

Sparen biedt zekerheid en kent vele vormen. De voorwaarden en rentetarieven kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de spaarbank en -rekening. Wie denkt dat sparen alleen voor de lange termijn is, heeft het mis. Sommige spaarbanken beginnen met een looptijd van drie maanden, maar over het algemeen moet u denken aan een looptijd van 1 tot 5 of 10 jaar. Daaronder zitten ook pareltjes met rentes tot 1,5%, dus de hoogste spaardeposito is mogelijk in 2021.

Slot

Iedereen denkt dat hij een goede redder is. Maar of dit het geval is weet je pas als je de verschillende producten goed op een rij zet. Kijk actief en blijf niet hangen bij de grote banken zoals ING bank en ABN AMR. Bekijk het volledige aanbod spaarrekeningen om te vergelijken.€