De hoogste depositorente in 2021

De hoogste inleg in 2021 levert tot 0,90% rente op, een hoog rendement. Dit is een veel hogere rente dan de spaarrente op een gewone spaarrekening bij de bank, waardoor sparen vaak een slimme keuze is. Sparen heeft voor- en nadelen. De spaarrente staat vast, de keuze is groot en de rente hoog. Let op de looptijd van uw deposito en houd in de gaten of de looptijd automatisch wordt verlengd of niet. Kies een deposito die bij je past, het is goed om de rente op deposito’s bij verschillende banken te vergelijken. Een alternatief voor het Nederlandse spaardeposito is sparen met Savedo of Raisin (beide in het Duits).

De grootste spaartegoeden in 2021, hoge rente

Wanneer u gaat sparen, kunt u kiezen voor een vaste rente of een variabele rente. U krijgt variabele rente als het geld direct kan worden opgenomen, vaste rente als u het geld voor langere tijd blokkeert. En direct een jaar of langer geld op slot zetten, geeft je het voordeel van een hogere spaarrente. Niet alle banken hebben dezelfde rente. Daarom vergelijkt u best meerdere banken en hun spaarpercentages op depositosparen. Dus sparen op een aanbetaling kan voor u aantrekkelijk zijn.

Termijndeposito, spaardeposito

Geef bij de eerder geselecteerde bank aan hoe lang je het geld op de rekening wilt laten staan. Dat kan een paar maanden zijn, maar ook tien tot twintig jaar. Gedurende deze periode ontvangt u jaarlijks rente. Ook als de rente tussentijds verandert, heeft u daar geen last van. De rente op uw spaarrekening blijft hetzelfde. Een groot voordeel is dat u op deze manier verzekerd bent van extra inkomsten, of dat u bijvoorbeeld kunt sparen voor een bepaald doel.

Stortingsvoorwaarden

De belangrijkste voorwaarde van het storten is dat je niet direct over je geld kunt, maar pas na de vervaldatum. Sommige banken staan ​​echter ook opnames toe tijdens de looptijd van de lening. Soms met boete, soms zonder. Daarom is een hoogrentende inleg iets voor jou als:

Voordelen van het spaardeposito 2021

De voordelen van spaardeposito’s in 2021 zijn als volgt:

De hoogste rente op spaardeposito’s in 2021 in vergelijking

Als u meerdere banken controleert, kunt u de rentetarieven vergelijken. Per looptijd kan het anders blijken te zijn, hieronder staat de maximaal haalbare rente bij verschillende banken. Er zijn grote verschillen in rentetarieven. Dit verschil hangt vaak samen met de gekozen term, maar niet altijd:

Grootste spaartegoed, maximale spaarrente op 1 januari 2021:

Maximale stortingsrente Bank
0,90% Japi Kredić
0,75% Bank van leaseplannen
0,70% DHB
0,60% Centraal beheer
0,70% NIBC Direct
0,65% Anadolubank
0,50% Rabobank
0,45% Aegon Bank
0,45% Krediet Europa
0,15% Nationaal Nederland
0,25% Van Lanschot
0,20% In triodes
0,15% Waarborg Bank
0,05% ABN Amro

Zoals je ziet is een maximale rente van 0,90% mogelijk voor depositosparen. Het is even zoeken, maar het is zeker de moeite waard.

Savedo en Rosine

Savedo en Raisin zijn Duitse spaarplatformen waarmee je kunt sparen bij een buitenlandse bank. Ook hier kunt u sparen met een spaardeposito of termijndeposito. Sparen bij een buitenlandse bank vanuit Nederland is meestal lastig omdat u ingezetene van het land moet zijn. Fintechbedrijven Savedo en Raisin doen de identificatie voor u. Zij zullen u om de benodigde papieren vragen en ook de communicatie met de banken verzorgen. Zodra de identificatie compleet is, opent u een Savedo of Raisin rekening en kunt u aangeven bij welke bank u wilt sparen. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, heeft u een spaardeposito afgesloten bij de gekozen bank. Deze twee spaarplatformen laten alleen sparen toe bij buitenlandse banken die deel uitmaken van het Europese depositogarantiestelsel. De meeste banken van deze spaarplatformen laten sparen in euro’s toe, zodat er geen valutarisico is. Daarnaast kunnen de documenten eenvoudig worden geregeld zodat u geen dubbele vermogensbelasting betaalt. Er kunnen hier ook zeer interessante aanbiedingen zijn. Vind je dit te ingewikkeld, dan kun je het beste kiezen voor een van de eerder genoemde Nederlandse spaardeposito’s.

Kies dus voor een hoog rendement

De rente op spaargeld op een gewone spaarrekening is begin 2021 laag, terwijl een veel hoger rendement behaald kan worden door verstandig te kiezen uit de vele spaargelden. Om het hoogste rendement op een termijndeposito te krijgen, moet je het geld lang vastzetten, maar het heeft als grote voordeel dat je ook nog jarenlang een hoge rente krijgt op je spaargeld. Een vaste hoge spaarrente is dus wel degelijk mogelijk.

Lees verder