De goedkoopste zichtrekening

Als je in 2019 de goedkoopste betaalrekening wilt hebben, zul je al snel zien dat de betaalrekening niet bij elke bank even duur is. De kosten van de lopende rekening lopen sterk uiteen. Bespaar ook op uw betaalrekening door onnodige bijlagen te verwijderen. Open ergens anders gratis een rekening. Kijk ook eens naar de Axa klikbonus online betaalrekening of lening op afbetaling Santander België.

De goedkoopste zichtrekening in België

In Nederland spreken ze van een betaalrekening, in België spreken ze van een zichtrekening of zichtrekening. De betaalrekening biedt niet alleen zicht op het saldo en aanverwante transacties, maar ook de mogelijkheid om betalingen te doen, alle soorten contante transacties aan de kassa, geld ontvangen, betalen met een betaalkaart en uw protongeld opwaarderen. Eenvoudig, maar banken betalen de klant geld om de meeste van deze transacties te doen. Het aantal en de voorwaarden van toegestane transacties kan zelfs aanzienlijk verschillen van bank tot bank, evenals de kosten die door de bank in rekening worden gebracht.

Kosten lopende rekening

Het loont zeker de moeite om goed in de gaten te houden welke kosten in rekening worden gebracht en of overstappen van bank niet te verstandig is. Sommige banken rekenen vooral een vrij vast bedrag, andere verdienen vooral aan de service die ze bieden. Weer anderen hebben een combinatie van deze twee technieken. Ten slotte verschillen de krediet- en debetrentetarieven sterk van bank tot bank. Het verschil in berekende kosten per bank kan oplopen tot enkele tientallen euro’s per jaar. De basisrekening alleen al kost 12 euro per jaar.

Open een gratis betaalrekening

Gratis betaalrekeningen worden in Nederland niet meer aangeboden. In België blijkt een goede vergelijking zo moeilijk te zijn dat er een tariefsimulator is gemaakt. Vul de gewenste bankdiensten in en je krijgt een lijst met de goedkoopste banken. Helemaal gratis zal het niet zijn, maar waarschijnlijk een stuk goedkoper dan je huidige bank. En als je kiest voor een internetaccount als tweede account, kunnen de kosten ook erg laag blijven.

Overstappen van bank kan u geld besparen

Enkele tips voordat u van bank verandert:

Betaal minder voor een betaalrekening

Iedereen die een betaalrekening bij de bank heeft, kan allerlei stappen ondernemen om kosten te besparen:

1. Internetbank

Internetbankieren is veel goedkoper dan traditioneel bankieren bij een bank. U bekijkt uw betalingen. U bepaalt zelf wanneer u betaalt, u hoeft niet op de bank te wachten. Het is niet alleen goedkoper, maar zo kun je het moment van betalen gemakkelijk matchen met het moment van je inkomen.

2. Wat voor soort betalingen doet u gewoonlijk?

U kunt het beste vooraf nagaan wie volgens u een betaalrekening nodig heeft en hoeveel dat gaat kosten. Beperk transacties die veel geld kosten.

3. Neem geen creditcards en creditcards

Elke creditcard gekoppeld aan een betaalrekening kost extra geld. Beperk dus het aantal kaarten dat je hebt en ontdek welke kaarten je echt nodig hebt.

4. Er is een verzekering bij betrokken

Een betaalrekening kan een rekeningverzekering hebben. Verwijder het als je kunt. Rekeningverzekering verzekert het te betalen saldo aan erfgenamen gelijk aan twee keer het bedrag van de betaalrekening, maar je hebt het echt nodig. Is het niet al gedekt door een andere verzekering en zijn de kosten van de verzekering hoger dan het risico dat u ermee denkt te dekken.

5. Lening op afbetaling

Om een ​​lening aan te vragen en te ontvangen, heeft u een zichtrekening nodig. Uw geld wordt er dan naar overgemaakt. Snel geld en krediet lenen kan bijvoorbeeld bij Santander of een kleiner bedrag bij Payday Belgium. Dit alles binnen 48 uur.

Klik op de bonus van Axa

Bij Axa krijg je 5 cent voor elke elektronische transactie van Axa tot € 50,- per jaar. Als de zichtrekening uw hoofdrekening is, beloont Axa dergelijke transacties met 5 cent. Geld dat via andere rekeningen op uw rekening komt geeft geen 5 cent bonus. Dit zijn transacties met uw hoofdrekening:

Slots goedkoopste zichtrekening

Nu op zoek naar de beste rekening. Op een termijnrekening vindt u waarschijnlijk de hoogste spaarrente. Maak zo gemakkelijk uw keuze en neem geen genoegen met een lagere rente.

Lees verder