De goedkoopste taxatie voor uw woning

U kunt een beoordelaar aan verschillende beoordelingen toewijzen. De prijsverschillen tussen verschillende taxateurs zijn erg groot. Dit kan ook van toepassing zijn op de kwaliteit van de beoordeling die u krijgt voor het geld. Verschillende taxateurs kunnen heel verschillende bedragen op een huis zetten.

Voorbij zijn de dagen dat taxateurs woekerprijzen konden rekenen voor woningtaxaties. De concurrentie is hevig en dat heeft de prijzen geholpen. De prijzen lopen nog sterk uiteen. Vroeger werd het vooral gewaardeerd door makelaars en rekenden ze er hoge bedragen voor. Niet iedereen die zich taxateur noemt, heeft ook daadwerkelijk de benodigde kennis en vaardigheden. Ze zijn niet beëdigd, iedereen mag zich taxateur noemen.

Hoeveel kost een taxatie?

In het verleden werd een standaardpercentage van rond de 1,85 ppm gehanteerd. Met meer concurrentie en eenvoudigere prijsvergelijkingen via internet, kunt u nu goedkopere taxateurs krijgen. U kunt uw woning laten taxeren voor tussen de 100 en 200 euro. Uitgaande van een huis van $ 300.000, is het vergelijken van tarieven een gemakkelijke manier om geld te besparen. Het maakt een groot verschil of je 1,85 promille (555 euro) of 200 euro betaalt.

Welke taxateur moet ik inschakelen?

Voordat u een taxateur inschakelt, is het raadzaam eerst te overleggen met de instantie die het taxatierapport heeft opgevraagd. Waarom u een taxateur moet inhuren, is ook van groot belang. Voor een hypotheekgerelateerde taxatie accepteert de bank geen taxatie van een niet erkende taxateur. Neem daarom na het kiezen van de beste en goedkoopste taxateur altijd eerst contact op met de bank of instelling die het taxatierapport heeft opgevraagd.

Waarom moet een woning getaxeerd worden?

Dit kan verschillende redenen hebben. De meeste taxaties hebben betrekking op de hypotheek. Daarnaast kunt u een herwaardering overwegen, bijvoorbeeld omdat de waarde van een bepaalde WOZ in twijfel wordt getrokken.

Laat je huis gratis taxeren

Wanneer u besluit uw huis te koop te zetten, kunt u gratis een makelaar inschakelen om de marktwaarde van uw huis te schatten. In dat geval bepaalt de makelaar de vraagprijs. Dit geeft een andere waarde aan dan wanneer u een taxatie moet gebruiken voor het bedrag van de erfbelasting.

Wat bepaalt de vraagprijs van uw woning?

De waarde van onroerend goed is op het moment van taxatie grotendeels afhankelijk van vraag en aanbod van onroerend goed. Het huis moet verkocht worden, dus het bedrag waarvoor potentiële kopers het huis willen kopen is bepalend. Om deze waarde te bepalen wordt vaak gekeken naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de buurt. Dit zegt veel over de verkoopwaarde van de woning. Dit is de vraagprijs, dus je zou iets boven die waarde moeten zitten.€