De goedkoopste lening op internet

Je bent op zoek naar de goedkoopste lening en de laagste tarieven, maar vind je niet altijd bij de grote banken. De laagste maandlasten en laagste rentes vind je bij kleinere banken. Geld lenen blijkt bij online berekeningen soms veel goedkoper dan gedacht. Door leningen online met elkaar te vergelijken, bespaart u direct geld. Er zijn veel geldverstrekkers online waar u terecht kunt.

De grote huisbank is meestal duurder

Uit onderzoek blijkt dat lenen bij een thuisbank relatief duur is. Het verschil in rentetarieven tussen verschillende dienstverleners is dan ook groot, waardoor het noodzakelijk is om leningen goed te vergelijken. Bij een doorlopend krediet van 10.000 euro kan het verschil tussen de goedkoopste en duurste dienstverlener oplopen tot 9,3%. Dit is een verschil van 930 euro per jaar.

De goedkoopste lening op internet, lenen bij de bank met de laagste rente

Goedkoop lenen gaat niet vanzelf, dus daar moet je wat aan doen. Kies geen banken die te duur zijn. Uit onderzoek op internet blijkt dat de grote banken zoals ABN AMRO, ING en Rabobank niet de banken zijn met de goedkoopste lening. Duur is niet alleen de rode staat, maar ook de persoonlijke lening of doorlopend krediet. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de hoge kosten van het kantorennet. Om de goedkoopste lening te vinden, lijkt het voor jou veel goedkoper om gebruik te maken van andere banken en tussenpersonen, bijvoorbeeld:

Het zijn particuliere leningverstrekkers voor uw auto, boot, vakantie, wasmachine enzovoort. Dit is een lening met een vaste rente en een vaste looptijd. U weet vooraf hoeveel de maandelijkse kosten zullen zijn en hoeveel de rente zal zijn.

Online leningen online vergelijken

Je kunt jezelf het beste vergelijken op internet. Bepaal zelf hoeveel je wilt lenen en voor hoe lang. Kijk dan op de websites van banken en kredietverstrekkers hoeveel deze lening jou gaat kosten. Het blijkt dat het bijna niet voorkomt dat de bank ook de goedkoopste of de duurste is. De rente wordt lager naarmate u meer leent, want dan zijn er ook nog administratiekosten. Daarnaast heeft een bedrijf dat online adverteert meestal geen groot kantorennetwerk en kan daardoor goedkoper opereren.

Lenen met of zonder BKR

Ook dan geldt de rente voor een gezin met een gemiddeld risico en geen negatieve BKR. Als je een negatieve BKR-registratie hebt vanwege te late betalingen, is het onwaarschijnlijk dat de geldverstrekker extra krediet verleent of hogere rente in rekening brengt. Hoeveel extra hangt af van de leningverstrekker. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen is het aan te raden meerdere offertes aan te vragen. Vergelijk deze citaten met wat je op de site hebt gevonden. Als de gevraagde rente hoger is dan verwacht, vraag dan gewoon waarom. Vaak helpt het ook om de looptijd van de lening te verlengen. Dan worden de maandelijkse aflossing en dus de maandlasten verlaagd. Nadeel is dat de lening wat langer duurt.

Lenen voor woningrenovatie

Als je extra geld wilt lenen om je huis te verbouwen en op te knappen, dan kan dat zowel met een hypotheek als met een persoonlijke lening. Het voordeel van deze vorm van lenen is dat de rente die u betaalt ook fiscaal aftrekbaar is. Hierdoor zijn de netto rentelasten aanzienlijk lager. Bovendien hoeft u voor deze lening niet naar een notaris, wat kosten bespaart. U moet kunnen aantonen dat de lening ook daadwerkelijk voor de woning is afgesloten. Met de verbouwing moet uiterlijk zes maanden na ontvangst van de lening worden begonnen. Dit maakt renovaties en verbouwingen veel goedkoper.

Neem ten slotte de goedkoopste lening

Het vinden van de goedkoopste lening is niet moeilijk als je weet met welke dienstverleners je contact moet opnemen. Vraag altijd meerdere offertes aan voordat u ervoor kiest om een ​​lening af te sluiten en neem niet zomaar genoegen met het eerste bod.€