De beste spaarrekening kiezen

Welke spaarrekening past het beste bij jou? Er zijn veel manieren om op de bank te sparen, en dus zijn er veel verschillende soorten spaarrekeningen. Kijk niet alleen naar hoge rentetarieven op een online spaarrekening, maar let op meerdere aandachtspunten en pas je keuze aan op jouw wensen en mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld een instant opnamerekening of een spaarrekening voor langere tijd? Kies dus verstandig de hoogste spaarrente voor onmiddellijke opname, storting, samengestelde besparingen, samengestelde rente, wekelijkse rente. Keuze genoeg.

Wat zijn de spaarrekeningen?

Spaarrekening punten om op te letten: wel of niet sparen met beperkende voorwaarden

Het is een goed idee om te controleren of uw spaarrekening limieten heeft. Soms belemmeren deze beperkingen uw belangen of heeft u geen toegang tot uw geld. Zelfs als je dat zou willen. Met alle mogelijke beperkingen is het belangrijk om te weten wat de mogelijke boete voor u is. In het kort enkele beperkingen op spaarrekeningen bij spaarbanken en grootbanken:

Bonus als je spaart, extra rekening en dergelijke

Kijk hier goed wat de voorwaarden zijn, wat extra is en wanneer je de bonus ontvangt. Banken kunnen u een bonus geven als u bijvoorbeeld kiest voor een kwartaalspaarrekening.

Internetspaarrekening als geschikte spaarrekening

Voor kwartaalrekeningen kunnen beperkende voorwaarden gelden. Bij reguliere interne spaarrekeningen is dit niet het geval, terwijl de rente vaak interessant kan zijn. Kleinere banken, vooral buitenlandse banken, bieden regelmatig een interessante rente aan.

Oplopende renterekening voor oplopend spaargeld

Helaas is de rentebetaling vaak minder dan je zou verwachten. Hoewel de jaarlijkse rentebetaling bij langer sparen jaar na jaar hoger is, begint deze op een relatief laag niveau, waardoor de rente gedurende de hele periode laag blijft. Bovendien zal de trein keer op keer rijden voor de zojuist gestorte bedragen. Dit betekent dat de rente op nieuwe deposito’s weer op een laag startniveau zal beginnen.

Wat is een deposito- of spaarrekening?

Bij dit soort sparen worden de rente en looptijd vooraf bepaald. Vaak is het wel mogelijk om tussentijds geld op te nemen bij de spaarbank, maar dan moet u wel een flinke boete betalen. Het is handig om de rente die u krijgt te vergelijken met de rente die u op een spaarrekening kunt krijgen. Deposito’s zijn beschikbaar met kortere en langere looptijden: van enkele maanden tot 1 of meer jaar.

Wat is een deposito in vreemde valuta?

Hiermee kunt u sparen in vreemde valuta zoals Amerikaanse dollars. Valutarisico is hierbij belangrijk. Vaak kunnen de iets hogere rentes volledig teniet worden gedaan door het neerwaartse risico. De dollar is in korte tijd fors gedaald ten opzichte van de euro.

Wat is een lijfrentedepot?

U stort een bedrag, neemt vervolgens elk jaar een klein bedrag op en ontvangt rente over het saldo. Dit is handig als u periodiek wat extra inkomsten wilt. Er zijn rekenmodules beschikbaar om te berekenen hoeveel u kunt opnemen tegen een bepaalde rentevoet zonder uw kapitaal te veel aan te tasten, of hoeveel u kunt opnemen om alles te compenseren.

Wat zijn rentecertificaten?

Rentecertificaten hebben een vaste, vooraf bepaalde rentevoet en een vaste looptijd. Ook hier geldt het volgende: Houd er rekening mee dat je tussendoor vaak geld kunt opnemen, maar dat je hiervoor een fikse boete moet betalen.

Wat is indexsparen?

Accumuleren in een index is een combinatie van sparen en beleggen op de aandelenmarkt. Als de aandelenmarkt het goed doet, zullen de rendementen omhoogschieten. Maar houd er rekening mee dat de aandelenmarkt ook kan dalen. Wat kan er nog meer worden gedaan? Kunt u gemakkelijk uw geld opnemen en is de storting gegarandeerd?

Wat is groen sparen en groen beleggen?

Ook groen sparen of beleggen kan een interessante vorm van sparen zijn. De bedragen worden geïnvesteerd in projecten die voldoen aan bepaalde (fiscale) eisen en bijdragen aan een duurzame samenleving. Bekijk mogelijke belastingvoordelen. Groene investeringen kunnen extra vrijstellingen van onroerende voorheffing betekenen.

De hoogste rente op de rekening zonder voorwaarden

Bent u op zoek naar de hoogste spaarrente op een rekening zonder beperkende voorwaarden, kijk dan eens naar de huidige situatie.

Slots beste spaarrekening

Blijf niet hangen met een lage rente spaarrekening, zet uw spaargeld gewoon online over naar een nieuwe rekening en profiteer van de actierente. Het is gemakkelijk, snel en gratis.

Lees verder