De beste investering

Wat voor jou de beste investering is, is dat misschien niet voor iemand anders. Het wordt op bestelling gemaakt, wat past bij jou? Je kunt in veel dingen investeren, maar wat is de beste keuze? Misschien geen aandelen als belegging, maar een specifiek beleggingsproduct met een hoog rendement en een laag risico. Check altijd vooraf of het beleggingsproduct of spaarproduct is wat je wilt, of het het gewenste rendement kan opleveren en wat het risico is. Beleggingsadvies dus met een beknopte handleiding voor wie op zoek is naar een passend beleggingsproduct. Wat is uw beleggingsprofiel en welke beleggingen passen het beste bij u. Neem je een groot risico of niet? Alles is belangrijk voor een succesvolle investering.

Banken investeren creatief

Banken zijn erg creatief in het ontwikkelen van allerlei nieuwe producten in mooie glanzende brochures. Er zijn alleen al meer dan 10.000 beleggingsfondsen om in te beleggen en talloze andere financiële producten. Als je wat te besteden hebt, word je al snel populair bij aanbieders van financiële producten. Beleggen is geen kunst, slim beleggen wel. Dit doe je door de juiste vragen te stellen.

Wat wil je bereiken met je geld?

Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Met welk doel wil je beleggen? Wanneer moet dit doel bereikt zijn? Wat is uw risicoprofiel? Het risicovol jagen op snelle winsten, en dus hoge rendementen, is duidelijk iets anders dan kapitaal aanleggen om bijvoorbeeld een hypotheek af te lossen. Kies producten die bij je doelen passen. Het is niet verstandig om in een product te investeren omdat het er goed uitziet.

Hoeveel geld is vrij beschikbaar?

Beleggen met een tijdshorizon betekent dat uw geld niet direct beschikbaar is. Of het moet gepaard gaan met hoge kosten, boetes en onvoldoende rendement. Natuurlijk, marketingmachines maken sommige producten bijna onweerstaanbaar, maar impulsaankopen bij beleggen hebben tot nu toe slechts een handvol beleggers rijker gemaakt. Voor de banken is dit natuurlijk vaak een schot in de roos.

Waar zet je je geld in, wat is de beste investering?

Luide namen worden vaak herzien. Maar wat voor u belangrijk is, is het verwachte rendement en hoeveel risico u neemt. Is dit rendement geheel of gedeeltelijk gegarandeerd en bestaat er een eventuele verplichting tot bijbetaling? Waar is dit rendement op gebaseerd? U ziet vaak prachtige grafieken van rendementen uit het verleden op basis van beste maanden en beste jaren. Een maand kan een groot verschil maken, meer of minder. Let daar op.

Wat is het risico en de risicospreiding?

Stel jezelf de volgende vragen:

Wat zijn de investeringskosten?

Brochures laten vaak de kosten niet zien. Directe kosten en verborgen kosten. Kijk dus goed naar jaarlijks terugkerende kosten, eenmalige kosten en transactiekosten. Besteed speciale aandacht aan verborgen kosten. Bij de uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen bepalen banken vaak het verschil tussen de uitgifteprijs van het certificaat en de nominale waarde. Dit verschil gaat ten koste van uw rendement. Er zijn ook obligaties op de markt die hoge rendementen bieden, maar die bovengemiddeld worden verkocht met hoge abonnementskosten. Het vermindert ook de efficiëntie. Soms staan ​​er ook boetes op als je van het artikel af wilt.

Geld lenen

Ten slotte, als u het product niet begrijpt, moet u er niet aan beginnen. Geloof niemands blauwe ogen en vergelijk verschillende producten goed. Zoek op internet en vraag om advies. Daarom kan een goede checklist voor investeringssucces u veel hartzeer besparen.

Lees verder