Daghandel: long en short trading

Op zoek naar de beste strategie om daghandel te doen en er geld mee te verdienen, is er veel overzicht. Bijvoorbeeld de vraag welk financieel product het beste is voor daytraden. Een andere vraag is of het voordeliger is om long of short te gaan. Er zijn immers in principe maar twee marktrichtingen, omhoog of omlaag. Wanneer een van deze richtingen vaker voorkomt, kan worden gesteld dat alleen handelen in die richting tijd en dus geld bespaart.

duurt lang

Wat wordt bedoeld met?
duurt lang
? Men speculeert op de opkomst van het financiële product. Met aandelen koopt een persoon aandelen en wordt zo eigenaar van het onroerend goed. Vergelijkbare derivaten zoals futures, turbo’s en flash-contracten kunnen ook long gaan en speculeren op de opkomst van een aandeel of aandelenindex. Het grote verschil met aandelen is dat een persoon geen eigendom heeft, maar een weddenschap aangaat (een contract) met een zakenpartner. Dit kan een bank, makelaar of andere handelaar zijn. Dan speculeren ze automatisch op de val. Men moet goed nadenken of de bank of broker hun transactiepartner is, of alles eerlijk is. Andere derivaten zoals opties zijn speciaal. Het kopen van een calloptie of het schrijven van een putoptie duurt lang. Daarom is het kopen van putopties niet lang, maar kort.

Derivaten zijn goede voorbeelden
nulsom
financiële transacties. Hoewel aandelen nog steeds winst kunnen maken uit dividenden, is er met derivaten geen enkele vorm van winst mogelijk zonder te speculeren over de richting van de markt, dat wil zeggen long of short gaan. Met opties is het zelfs mogelijk om te speculeren dat de markt consolideert en niet trending is. De verwachte waarde van de opties wordt vervolgens gemonetariseerd (tijdswaarde speelt een grote rol bij opties). Men verliest echter geld als de markt begint te bewegen, ongeacht in welke richting. Het omgekeerde is ook mogelijk, u kunt geld verdienen wanneer de markt trending is, ongeacht of de markt daalt of stijgt. Toevallig is dit kenmerk van optiestrategieën de reden waarom sommige ‘beleggingsexperts’ beweren geld te verdienen in dalende en stijgende markten. Ze vergeten echter te vermelden dat in markten waar consolidatie plaatsvindt, geld verloren gaat.

kort

Wat wordt bedoeld met?
kort gaan
? Men speculeert op de val van het financiële product. Met aandelen leent u aandelen van andere mensen die bij dezelfde broker zijn aangesloten en verkoopt u deze. De makelaar ontvangt hiervoor een beloning. Het wordt later goedkoper teruggekocht. Zo profiteert men door te speculeren op de dip. In futures-contracten, turbo’s en verkeersdrempels is short kopen niets meer dan het innemen van een tegenovergestelde positie. Short gaan is eigenlijk hetzelfde als long gaan. Als iemand geld verdient, verliest iemand anders dat geld. Daarom is shorten op deze derivaten gemakkelijker dan aandelen shorten. Bij opties is short kopen hetzelfde als callopties schrijven of putopties kopen.

Welk financieel product kiest u om long of short te gaan?

Voor langdurig werk maakt het eigenlijk niet uit welk product wordt gebruikt. Long gaan is heel eenvoudig met zowel aandelen als derivaten. Het enige verschil is dat de hendel die wordt gebruikt om lang te gaan, meestal anders is.

Het is echter belangrijk om voor een korte tijd te gaan. Shorten op een aandeel is minder winstgevend dan het long verkopen en vervolgens short gaan op het derivaat. De reden hiervoor is in de eerste plaats dat er een oneindig risico is wanneer u een aandeel verliest in vergelijking met het long kopen van het aandeel. Immers, als u een aandeel ter waarde van € 5 verliest en dit later terugkoopt voor € 15 per aandeel, verliest u meer dan 100% van uw inleg. Bij long gaan verliest men nooit meer dan 100% van het geïnvesteerde bedrag. Ook is het zo dat het winstpercentage bij shorten van een aandeel nooit groter is dan 100%. Bij een korte lening zonder hefboomwerking moet de rekening van de makelaar minimaal 5 euro als onderpand hebben. Zonder deze beveiliging is het immers hetzelfde als het verkopen van nepaandelen zonder limieten. Wanneer het aandeel waardeloos wordt, hoeft het niet teruggekocht te worden, maar de winst is niet meer dan 5 euro. De maximale winst is dus slechts 100% van de investering. Daarom is het voordeliger om voor derivaten een shortcontract te gebruiken. Houd er rekening mee dat derivaten vaak meer leverage hebben dan aandelen.

Is het beter om long of short te gaan?

Veel mensen zeggen dat het beter is om long te gaan, vooral voor aandelen. Een persoon verliest nooit meer dan 100% van zijn inleg en dan verwijst hij naar de DOW-index. Dit is de langste index ter wereld en is meer dan honderd jaar oud. Dit suggereert dat elke bearmarkt, een markt die wordt gekenmerkt door dalende aandelenkoersen, wordt gevolgd door een periode van welvaart. Je kunt zelfs duidelijk zien dat de dalingen zelfs tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig verwaarloosbaar zijn. In meer dan honderd jaar is de DOW-index gestegen van een basisgetal van 100 naar een hoogtepunt van 14.000.

De vraag is echter hoeveel waarheid er achter deze bewering schuilgaat. Het gaat bijvoorbeeld voorbij aan het feit dat de DOW er 100 jaar geleden heel anders uitzag dan de DOW nu doet. Aandelenindexen zijn niet statisch, maar
dynamisch
. Maar één bedrijf uit wat toen de DOW was, bestaat nog steeds, General Electric. In 2009 werden General Motors en Citigroup uit de DOW verwijderd. De andere bedrijven worden overgenomen of gaan failliet. Als je kijkt naar het aantal bedrijven dat wereldwijd genoteerd is en dat vergelijkt met het aantal bedrijven dat ooit genoteerd is geweest, dan is het aantal schokkend. Maar 2-3% van het totale aantal beursgenoteerde bedrijven maakt nu deel uit van de beurs. Dus of u winst maakt, hangt sterk af van of u het juiste aandeel kiest. Het wordt ook wel
Overlevingsvooroordeel
genaamd. Men kan besluiten om passief indexbeleggen te kiezen in plaats van aandelen te kiezen. Maar het heeft een nadeel. De DOW is misschien 100 jaar blijven stijgen, maar de Japanse NIKKEI bevindt zich al 20 jaar in een bearmarkt. Van de top 40.000 tot minder dan 10.000 op dit moment. Beleggers die aan de top van de grafiek kochten, hebben gezamenlijk meer dan 75% van hun geld verloren. Het kiezen van een goede index kan net zo belangrijk zijn als het kiezen van een goed aandeel. Rechts
timing
en juist winstgevend
richting
Een keuze maken, bijvoorbeeld met behulp van technische analyse, is echter niet zo eenvoudig. Daarom is het niet mogelijk om een ​​eenduidig ​​antwoord te geven of het beter is om long of short te gaan. Het is waar dat de voordelen van korte actie meestal sneller worden gerealiseerd dan die van lange actie. Rijden in een korte tijd kan profiteren
paniek verkopen
. Lijdt bij langdurig lopen aan a
muur van zorgen
behalve de bubbel.€