C@shflow Manager: het digitale huishoudboek

Mensen die goed op de hoogte zijn van hun verwachte uitgaven, hebben meer kans om hun rekeningen op tijd te betalen. Ze doen het ook beter met hun geld en zijn zelfs gelukkiger dan mensen die het niet zo goed hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nibud, het Rijksinstituut voor Begrotingsinformatie. Het instituut wil mensen helpen een beeld te krijgen van hun financiële situatie en heeft daarvoor C@shflow Manager uitgebracht: een digitaal huishoudboekje, maar dan met een paar extra’s.

Herinnering en geweigerde ophaling

Uit hetzelfde Nibud-onderzoek blijkt ook dat mensen vaak denken goed met hun geld om te gaan, al valt dat in de praktijk soms tegen. Negen op de tien mensen denken dat ze hun rekeningen op tijd betalen, maar een kwart blijkt wel eens te laat te zijn. Een op de vijf krijgt wel eens een herinnering. 13% van de mensen heeft ook wel eens een incasso-opdracht geweigerd.

C@shflow Manager: het digitale huishoudboek

In deze tijden van economische crisis zijn veel mensen genoodzaakt om te bezuinigen. Om een ​​beeld te krijgen van de financiële situatie in uw huishouden is het belangrijk om te weten hoeveel geld er binnenkomt, maar vooral: waar het geld naartoe gaat. Hiervoor moet u een staat van baten en lasten maken, zodat u kunt zien waar u kunt besparen. Het gaat om het maken van een begroting (schatting of plan) van uw inkomsten en uitgaven, zodat u weet wat uw budget is: het geld dat u kunt uitgeven.

Als een ouderwets boek over huishoudkunde vroeger een oplossing bood,
C@shflow-manager
Een bron van het National Budget Information Institute
Nibud
. De C@shflow-manager is de opvolger van de geldmanager van hetzelfde instituut. Het is een modern, digitaal antwoord op de behoefte of behoefte aan inzicht in bestedingspatroon. Met C@shflow Manager brengt u op een gebruiksvriendelijke manier uw persoonlijke financiële situatie op uw computer in kaart.

Het programma biedt niet alleen de mogelijkheid om een ​​overzicht van inkomsten en uitgaven te krijgen, maar kan ook worden gebruikt om uitgaven voor het hele jaar te plannen. Zo kunt u met een overzicht zien wanneer er hogere uitgaven of hogere/lagere inkomsten worden verwacht. Het programma kent verschillende onderdelen die standaard zijn zoals woonlasten, verzekeringen en huishoudelijke uitgaven zoals boodschappen.

Vergelijk uw situatie met andere huishoudens

Extra in dit programma is een vergelijking die gemaakt kan worden met huishoudens van dezelfde samenstelling, d.w.z
Nibud-referentienummers
. Deze optie kan worden gebruikt bij het plannen van een jaarverslag om de gemiddelde uitgaven van andere huishoudens in dezelfde situatie te zien. Referentienummers zijn volgens het Nibud onafhankelijk en betrouwbaar.

Dit maakt C@shflow Manager meer dan alleen een digitaal huishoudboekje. Het Nibud heeft dit kunnen ontwikkelen in samenwerking met het softwarebedrijf Invers: dit bedrijf heeft vijftien jaar ervaring in het ontwikkelen en publiceren van financiële software voor consumenten. Met C@shflow Manager heeft de gebruiker een soort boekhoudprogramma dat gebruik maakt van Nibud’s kennis van huishoudelijke uitgaven.

Offline werken

U hoeft niet online te zijn om met C@shflow Manager te werken, aangezien het programma wordt gedownload en geïnstalleerd op uw computer. Banktransacties moeten via de computer worden gedaan. Zodra het downloaden en installeren is voltooid, kunnen transactie-informatie worden opgehaald van uw bankrekening. Elke bank heeft de mogelijkheid om dit te doen. Op deze manier kunnen de gegevens in het programma worden ingelezen en wordt het meeste automatisch in de juiste secties geplaatst. Ongeveer 70% van de uitgaven gaat naar deze posten.

Het programma heeft even tijd nodig om alle gegevens te verwerken en de begroting op te stellen, maar dan bereik je wat je je voor ogen had: overzicht en dus inzicht in je financiële situatie. Werken met C@shflow Manager is hiervoor een goede manier. Dan kun je waarschijnlijk stappen ondernemen om je bestedingspatroon aan te passen. Voor de duidelijkheid bevat het programma ook een voorbeeld van administratie en legt de gegevensverwerking uit met behulp van een trainingsvideo.

Bestel en probeer het gratis

C@shflow Manager is online te bestellen via BankingTools.nl en Nibud.nl en is een maand gratis uit te proberen. Kosten: €39,95. Er is ook een kleine zakelijke versie beschikbaar.€