Controleer en verbeter uw kredietscore

Totdat u uw kredietwaardigheid kent, tast u in het duister bij het lenen van een lening en riskeert u een te hoge rente te betalen. Gelukkig is het niet meer zo’n taak om erachter te komen wat je credit score is. U kunt te allen tijde informatie over uzelf opvragen bij het BKR. Ook zullen kredietverstrekkers aan het BKR vragen hoe risicovol het is om geld te lenen. Dus iedereen die zijn kredietwaardigheid kan verbeteren, kan er enorm van profiteren. Want een nieuwe auto of uw huis kunt u zelden uit eigen zak betalen. Hoe kunt u uw kredietwaardigheid verbeteren om gemakkelijker een banklening te krijgen?

Controleer uw kredietwaardigheid

Geld lenen is er door de economische en financiële crisis niet makkelijker op geworden. Omdat banken voorzichtiger zijn geworden in het verstrekken van kredieten en heel goed nagaan wie een lening kan betalen. Als u een slecht krediet heeft, kan in extreme gevallen een lening worden geweigerd of moet u een hogere rente betalen om het risico van wanbetaling te compenseren. Dus, wil je in de nabije toekomst
geld lenen
dan zijn er een paar punten waar u rekening mee moet houden als u zich voorbereidt om een ​​goede indruk op de bank te maken en mogelijk betere voorwaarden te bedingen, zoals een lagere rente.

Vraag uw BKR informatie aan

Maar om uw kredietwaardigheid te verbeteren, moet u dit eerst weten. Met andere woorden: u zult moeten controleren wat er over u staat geregistreerd op de afdeling Kredietregistratie, kortweg BKR. En de verkeerde BKR-registratie moet u direct corrigeren. Deze vraag je overigens niet aan bij het BKR zelf, maar bij de deelnemende kredietverstrekker. Alleen zij kunnen bij onjuiste gegevens een BKR-aanvraag indienen voor correctie.

U kunt uw kredietrapport digitaal opvragen op de website van het BKR. Er zijn geen kosten aan verbonden. U moet inloggen en u legitimeren met uw bankkaart. Het BKR zet uw gegevens meestal direct online. Zodra dit is gebeurd, ontvangt u een e-mail met instructies over hoe u de gegevens kunt bekijken.

Hoe een leningaanvraag voorbereiden?

Uw bank moet de indruk krijgen dat u uw kredietaanvraag zorgvuldig heeft overwogen. Bepaal daarom vooraf hoeveel uw maximale maandbedrag mag zijn en wat uw exacte financieringsbehoefte is. Met andere woorden: wat wordt er verbouwd, wat wordt er aangekocht? Ook de houdbaarheid van uw bestedingsobject is belangrijk. Overweegt u een goede vakantie met €10.000,- dan is het de vraag of uw lening op dezelfde manier gerechtvaardigd wordt. Als de 10.000 euro echter nodig is voor de aanschaf van nieuwe meubels of reparaties, dan ziet het plaatje er anders uit, want je plannen zijn dus waardevol.

Staat van baten en lasten

Ook is het verstandig om je goed voor te bereiden voordat je een volledig overzicht geeft van je persoonlijke financiële situatie:

Trouwens, een cv zonder gebreken kan je ook helpen om de voorkeur te geven aan de bank.

Sparen heeft een positief effect

Ook is het goed als u kunt aantonen dat u spaargeld heeft. Dit heeft een aantal positieve gevolgen:

Zorg voor voldoende onderpand

Daarnaast is het voor de bank van groot belang om zekerheden te verkrijgen voor het geleende bedrag, dat wil zeggen activa die kunnen worden geliquideerd als het geld niet kan worden terugbetaald. Dit omvat grondbezit, eigenwoningbezit, levensverzekeringen en sparen.

Hoe meer onderpand beschikbaar is voor de bank, hoe beter uw voorwaarden zullen zijn. Want als u de lening niet meer kunt betalen, kan de bank zich terugtrekken. Anderen die voor u willen instaan, kunnen ook als onderpand worden gebruikt. Maar om als zodanig te worden geaccepteerd, moeten ze natuurlijk ook goed krediet hebben.€