Contant storten in je huis, thuis eten 2021/22. jaar

Een uit eten gaan hypotheek betekent dat u in 2021 en 2022 uit eten kunt en de overwaarde in uw woning kunt gebruiken. Bijvoorbeeld uw woning als bejaardeninstelling. Er zijn verschillende manieren om de overwaarde in uw woning te innen zonder de woning direct te verlaten: de eerder genoemde hypotheek, een overwaarde lening of de mogelijkheid om uw woning te verkopen en tegelijk met de verkoop weer te verhuren. en lease back constructie. Nederlandse Vastgoed Maatschappij en Zilver Wonen Fonds bieden nieuwbouw te koop en per direct te huur aan. Let op de executiewaarde van uw woning.

Ontvang contant geld op uw overwaarde in 2021 en 2022

Zet uw eigen vermogen op en eet het op als uw ouderdomsgarantie

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om te profiteren van de waarde van uw huis:

Dit artikel gaat over de hypotheek. Genoeg mensen hebben een mooi huis dat in waarde is gestegen, maar tegelijkertijd te weinig inkomen om comfortabel te leven. Natuurlijk zijn er in de markt ook verschillende manieren waarop u het overwaarde in uw woning kunt innen, zoals een hypotheek.

Wat is een voedselhypotheek?

Een eethypotheek is een krediethypotheek met een aantal specifieke eigenschappen. De bank berekent bepaalde kredietlimieten op basis van de executiewaarde van uw woning en de gewenste hypotheektermijn. Daarna kan het geld elke maand worden opgenomen zolang de opname, inclusief de te betalen rente gedurende de looptijd, onder de kredietlimiet blijft. Een woninghypotheek is eigenlijk vergelijkbaar met een doorlopend krediet, met als voorwaarde dat uw woning als onderpand dient, waardoor de rente op de hypotheek lager is dan die van een regulier doorlopend krediet.

Wat is prestatiewaarde?

De executiewaarde van uw woning is de waarde wanneer de woning gedwongen wordt verkocht. Voor een bestaande woning is dat 80% tot 85% van de vrije verkoopwaarde, en voor een nieuwbouwwoning 90% van de aankoopprijs, inclusief de prijs van meerwerken. Ofwel laat de bank een taxateur langskomen om de executiewaarde te bepalen, ofwel wordt de WOZ-waarde als referentie gebruikt. De behoefte aan een nieuwe taxatie neemt toe naarmate de hypotheek hoger is.

Duur van het eten van hypotheek

Houd er rekening mee dat de hypotheek aan het einde van de looptijd moet worden afgelost, tenzij de hypotheek kan worden verlengd. Hierbij kan leeftijd een rol spelen. Sommige banken hanteren een leeftijdsgrens van 80 jaar. Daarnaast moeten er kosten worden betaald zoals taxatiekosten en notariskosten. Het grootste nadeel is dat u aan het einde van de looptijd mogelijk de woning moet verlaten. Als je meer inzicht wilt in hoe snel je huis wordt opgegeten, nodig ik je uit voor het artikel How Fast Is It?

Bouw sale en leaseback mogelijk

In het bedrijfsleven zien we veel bouwverkopen en leasebacks. U verkoopt een item, zoals eigendom, kennis of een octrooi, en leaset het terug voor gebruik. Zo krijg je in één klap het geldbedrag binnen, waarna je de maandelijkse huur betaalt om het goed te besteden. Nu zijn er commerciële partijen die op deze manier huizen kopen, zonder dat de eigenaren het huis verlaten. Natuurlijk moeten ze huur betalen. Maandelijkse huur betalen of minder verkoopinkomsten accepteren.

Amvest gratis thuis

Amvest HomeFree is bijvoorbeeld zo’n commerciële partij. Amvest betaalt 60 tot 90% van de waarde van de woning als deze lager is dan 600.000 euro. Hier komt de hypotheekschuld om de hoek kijken. De marge is omdat als je 90% wilt, de maandhuur hoger is dan bij een afkoopsom van 60%. Dit betekent dat het financiële risico van veroudering volledig bij de huurder berust, die tevens de voormalige eigenaar-bewoner is. Hoe ouder je wordt, hoe meer je aan huur betaalt. Daarentegen heeft u geen omkijken meer naar onderhoud, WOZ en dergelijke.

Verzilverd woongebouw in Tower City

Torenstad Verzilverd Wonen is een samenwerkingsverband van meerdere woningcorporaties. Torenstad biedt misschien minder dan uw woning, maar garandeert dat u de rest van uw leven huurvrij in uw woning kunt wonen. De toekomstige huur wordt daarom verlaagd in de verkoopprijs die u ontvangt. Een belangrijk voordeel is dat het financiële risico van veroudering nu volledig bij Torenstad ligt. De waarde van de woning moet lager zijn dan 600.000 euro.

Zilver Leven Fonds

De werkwijze van Fonds Zilver Wonen is vergelijkbaar met de werkwijze van Amvest en Nederlandse Vastgoed Maatschappij. U verkoopt uw ​​huis aan het fonds en verhuurt het huis vervolgens terug. Stichting Zilver Wonen is voornamelijk actief in de Randstad.

IQ Senioren Hypotheek

De IQ Senioren Hypotheek is bedoeld voor mensen met een pensioen of VUT die een eigen woning hebben. Met deze hypotheek kunt u in uw woning blijven wonen en toch over extra geld beschikken. De nieuwe hypotheek is niet hoger dan de getaxeerde waarde van de woning.

Roparco Inloop hypotheek

Helaas wordt de Robeco hypotheek niet meer aangeboden. Meer informatie over krediethypotheek kunt u vinden bij andere krediethypotheekaanbieders, hypotheek eten als bijverdienste.

Kosten hypotheek ABN AMRO

ABN AMRO biedt een aflossingshypotheek aan als u en uw partner AOW krijgen. U kunt kiezen voor een eenmalige betaling of een maandelijkse betaling. Een contante hypotheek is dan echt een aanvulling op je inkomen.

Slot

Uw keuze hangt af van de persoon en de situatie. Wanneer u te huur verkoopt, profiteert u niet meer van toekomstige waardestijging van de woning. Met een eethypotheek wel. Aan de andere kant kan het zijn dat u voor een hypothecaire lening uw woning moet verlaten. Voor sommige senioren is dit geen probleem omdat ze van plan zijn over een paar jaar ergens anders heen te gaan. Voor anderen is het echt een ongewenst risico. Ten slotte moet u zorgvuldig onderzoeken welke bedragen mensen bereid zijn te betalen voor een woning. Het kan ook een groot verschil maken voor de dienstverlener. Daarom is het altijd verstandig om offertes aan te vragen.

Lees verder