China: Chinese gouden panda’s kopen en verkopen

De Chinese goudpanda is sinds kort een interessant beleggingsobject voor beleggers. Er kan goed geld worden verdiend door de munt te kopen en te verkopen. Het is ook een zeer gewild collectors item. De valuta wordt uitgegeven door de Chinese overheid. Omdat de prijs van goud de afgelopen jaren is gestegen, is ook de waarde van de Gouden Panda gestegen.

De Chinese overheid geeft haar eigen gouden munt uit. De munt heet de Gouden Panda. China begon valuta uit te geven om een ​​deel van zijn goudreserves te verkopen. De beste manier om ze te verkopen is door je eigen munt te slaan. De valuta wordt ook gebruikt als wettig betaalmiddel in China. In het buitenland wordt het vooral gebruikt als belegging voor investeerders. Er zijn verschillende exemplaren van de munt met verschillende waarden. Het muntgewicht wordt uitgedrukt in ounces. Een ounce is ongeveer 31 gram goud. Er zijn munten die een twintigste ounce goud, een tiende ounce, een kwart ounce, een halve ounce en een hele ounce goud bevatten. Deze munten zijn respectievelijk vijfentwintig, vijftig, honderd, tweehonderd en vijfhonderd yuan waard. De meest waardevolle munt van 500 yuan heeft een diameter van tweeëndertig millimeter en een dikte van 2,7 millimeter. De kleinste munt van vijfentwintig yuan heeft een diameter van 14 millimeter en een dikte van 0,8 millimeter.

Investering in gouden munten

China begon in 1982 met het uitgeven van zijn gouden munt. In de jaren zestig was Zuid-Afrika het eerste land dat zijn eigen gouden munt, de Krugerrand, uitgaf. Krugerrand is vernoemd naar Paul Kruger. Dit was de beroemdste politicus van het land. Zuid-Afrika begon de munt uit te geven omdat het een grote voorraad goud had. Het groeide snel omdat goudmijnen veel goud produceerden. De beste manier om goud te verkopen was om het in munten te slaan. De valuta won snel aan populariteit in het buitenland, maar de export was wat traag als gevolg van een economische boycot tegen Zuid-Afrika als gevolg van het apartheidsregime. Dus begonnen andere landen hun eigen gouden munten uit te geven. Amerika kwam met de American Golden Eagle en Canada met de Golden Maple Leaf. Australië volgde later met Gold Nugget, Groot-Brittannië met Britannia en Mexico met Liberdad.

Gouden Panda

De voorkant van de Golden Panda is voorzien van een panda. China is het enige land waar de panda nog leeft, hoewel hij met uitsterven wordt bedreigd, waardoor het een krachtig nationaal symbool is dat ook in het buitenland wordt erkend. Op de achterkant van de munt staat elk jaar een andere afbeelding, zoals de zon of de verborgen stad. China doet dit om de munt populair te maken onder verzamelaars. Zo wordt er elk jaar een bepaalde vraag gegarandeerd en stijgt de waarde van de munt. Naast de gouden munt wordt ook de Zilveren Panda uitgegeven. Het goudgehalte van Golden Panda is 99,9 procent. China begon in 1982 met het uitgeven van de munt.

Gouden Panda kopen en verkopen

De afgelopen jaren is er veel meer geïnvesteerd in fysiek goud en dus in gouden munten. De belangrijkste reden hiervoor is de kredietcrisis. Tijdens deze crisis stortte de Amerikaanse huizenmarkt in en daalden veel huizen in waarde. Hierdoor konden veel consumenten hun hypotheek niet afbetalen, waardoor veel banken opnieuw in de problemen kwamen. Verschillende banken gingen failliet en de Amerikaanse regering en verschillende Europese regeringen moesten verschillende banken redden. Als gevolg daarvan stortte de hele aandelenmarkt in en gingen beleggers op zoek naar andere alternatieven. Ze kwamen tot goederen als goud en zilver. De vraag nam toe en als gevolg daarvan stegen de prijzen van goud en zilver fors. Veel beleggers zijn ook gaan beleggen in fysiek goud, waaronder Golden Panda. De Gold Panda is te koop bij pepermuntjes, juweliers en online op internet. Beleggers kunnen goed geld verdienen met het kopen en verkopen van gouden munten, aangezien hun waarde de afgelopen jaren is gestegen.€