Checklist voor succesvol beleggen: beleggingstips

U bent op zoek naar een checklist met gouden beleggingstips omdat u ook succesvol in aandelen wilt beleggen. Vandaar deze checklist voor uw succesvolle beleggingsstrategie. Met behulp van deze investeringschecklist kunt u de beste resultaten op de aandelenmarkt behalen. Vind de fondsen met de meeste beleggingen, volg prijsinformatie en spreid uw beleggingen. Kijk ook naar verschillende investeringsvormen en investeringsmogelijkheden. U kunt ook geld verdienen in een dalende aandelenmarkt. Wilt u niet zelf beleggen, kies dan een beleggingsfonds of laat het voor u beleggen.

Inhoud

Checklist voor succesvol beleggen

De aandelenmarkt trekt velen van ons aan. Dat is niet zo vreemd, want er kunnen enorme winsten en rendementen worden behaald. Iedereen belegt eigenlijk al als ze pensioen hebben via een werkgever, maar zelf beleggen en profiteren is nog veel leuker. Bovendien doen pensioenfondsen het niet altijd zo goed. Dat zou kunnen, maar dan moet je het wel over een aantal dingen met jezelf eens zijn om te slagen. Daarom is deze checklist met beleggingsadviezen voor beginnende beleggers, maar ook voor iedereen die meer uit zijn geld wil halen. U wilt immers geld verdienen met uw beleggingen en niet verliezen.

Maak een beleggersprofiel aan

Het is belangrijk om te weten wat voor soort belegger u bent. Als conservatieve belegger belegt u in zaken die weinig of geen risico met zich meebrengen. U wilt een solide rendement, u heeft een iets langere beleggingshorizon en u wilt absoluut geen geld verliezen. Dan beleg je in een beleggingsfonds met een goede vermogensbeheerder. Als u een defensieve belegger bent, bent u iets minder conservatief. Een beetje risico is toegestaan, maar niet te veel. De neutrale belegger zal ook geen schokkende transacties doen op de aandelenmarkt, maar zal zoeken naar een mooie balans tussen aandelen en obligaties. Een andere categorie is de dynamische belegger en de offensieve belegger. Een dynamische belegger is niet zo geschrokken van schommelingen op de aandelenmarkt. Hij wil een grote winst en is bereid om desnoods een paar jaar te wachten. Hij is veel meer bereid om risico’s te nemen. De agressieve belegger lijkt meer op een beurscowboy. Hij is bereid een groot risico te nemen. Hij kiest niet alleen voor aandelen, maar ook voor allerlei beleggingsproducten met een hoog rendement. Een tip: maak je eigen beleggersprofiel aan en kijk wat het beste bij je past. Daarom laten banken en online brokers u een online vragenlijst invullen om erachter te komen wat voor soort belegger u bent. Het gevolg kan zijn dat sommige beleggingen niet geschikt voor u zijn en u er niet online in mag beleggen.

Goedkope online makelaar is

U kunt eerst het formulier invullen en daarna direct aan de slag.

Welke investering wil je doen, welke strategie?

Investeer nooit in dingen die je niet begrijpt. Iedereen herinnert zich verpakte hypotheken die onderling werden verhandeld. Niemand begreep ze echt, met als gevolg dat nogal wat banken failliet gingen. De hoge rendementen waren verleidelijk, maar bleken een totaal verkeerde keuze. Hou het simpel.

Bij beleggen het risico spreiden, diversifiëren

Risico’s nemen hoeft niet slecht te zijn, want we doen het eigenlijk elke dag. Maar u moet niet te veel risico nemen door al uw geld in dezelfde belegging te beleggen. Spreid uw geld en spreid zo het risico dat u neemt. Niemand weet precies welke investering het zeker goed gaat doen, maar als je verkeerd kiest en alles in één mandje hebt, kun je veel geld verliezen. Dus niet nodig.

Investeringshypotheek, geen rentebeleid aub

Ook als u kiest voor een beleggingshypotheek of bijvoorbeeld een levensverzekering, dient u na te gaan welke kosten in rekening worden gebracht. Het gaat uiteindelijk om uw nettowinst, dus uw winst na het betalen van allerlei kosten. Het woekerbeleid heeft ons geleerd dat je echt door moet vragen en dat de kosten transparant moeten zijn. Zo niet, kom dan niet binnen.

Investering van fondsen

Wanneer u in fondsen belegt, kiest u een beleggingsfonds met een fondsbeheerder die u vertrouwt. Een goede fondsmanager weet precies wat hij moet doen en kan u veel zorgen uit handen nemen. Er zijn veel manieren om in beleggingsfondsen te beleggen, er zijn veel keuzes. Bekijk hier altijd de kosten en resultaten van beleggingsfondsen. Hoewel goede prestaties uit het verleden geen garantie zijn voor goede toekomstige prestaties, zijn slechte prestaties uit het verleden dat zeker niet. Controleer altijd of uw adviseur onder toezicht en vergunning staat van de Autoriteit Financiële Markten. Kijk bijvoorbeeld ook naar Robeco- of Morningstar-fondsen om te zien welke kansen zij zien om succesvol te beleggen.

Soorten investeringen uitgelegd

Naast beleggen in een beleggingsfonds kunt u er ook voor kiezen om te beleggen in:

Gouden advies voor beleggers

Goudbeleggingsadviezen bestaan ​​niet of moeten dronken worden van voorwetenschap, ook dat is strafbaar. Laat je dus niet verleiden door de zogenaamde gouden tip. Als dat zo was, zou uw adviseur al lang ongelooflijk rijk zijn geworden. Nee, het is vooral een kwestie van gezond verstand, spreiding en het maken van de juiste keuzes. Investeer dus nooit grote bedragen in één keer.

Laag kopen en hoog verkopen

De truc is om aandelen te kopen als de beurs laag staat en ze te verkopen als de beurs hoog staat. Het is niet altijd gemakkelijk, maar er zijn dagen dat iedereen verkoopt en de aandelenmarkt crasht, terwijl bedrijven vaak goede bedrijven zijn met hoge prijzen. Dan moet je kopen en daar profiteert ook de kredietcrisis van. Doe ook aan stockpicking: kies bedrijven met een goed potentieel en koop ze zodra de prijs laag is. Volg dus niet de massa. Deze aanpak zal later zeker zijn vruchten afwerpen: laag kopen, hoog verkopen op de aandelenmarkt.

Conclusie een succesvolle investering

Online beleggen is voor iedereen toegankelijk geworden. Het heeft veel voordelen. De kosten zijn vaak veel lager dan voorheen en je krijgt zoveel informatie van de site dat je kunt oefenen met beleggen zonder direct geld in te zetten. Bedenk wat er zou zijn gebeurd als u voor een bepaalde belegging had gekozen. Was het een goede keuze of niet en waarom niet. Op deze manier wordt u steeds meer een verfijnde belegger. Via Lynx bijvoorbeeld, maar denk ook aan Binck (Saxo Bank).

Lees verder