Centraal Beheer Achmea en depositogarantiestelsel

Hoeveel spaart u met een Centraal Beheer Achmea rente plus rekening? Is het veilig? Verzekeraars vallen immers niet onder het depositogarantiestelsel, aangezien dit garantiestelsel alleen geldt voor banken. Rente is leuk, maar er is geen garantie op je spaargeld. Achmea heeft dus geen depositogarantiestelsel als het failliet gaat?

Centraal beheer Achmea

Centraal Beheer Achmea kennen we vooral van advertenties waarin bellen naar Apeldoorn een oplossing lijkt te bieden voor allerlei lastige schadesituaties. Achmea is niet alleen uw auto-, inboedel- of reisverzekeraar, maar als bank biedt deze instelling ook een rente- en spaarrekening aan. Als bank, niet als verzekeraar. Gelukkig hebben wij voor onze nationale banken een uitgebreide garantieregeling voor uw geld en spaargeld op de bank, het depositogarantiestelsel. Maar dat geldt niet voor de verzekeraar, of gaat het goed met Achmea?

Depositogarantiestelsel en Centraal Beheer Achmea

Voor Centraal Beheer Achmea geldt het depositogarantiestelsel, aangezien deze groep ook een eigen bankvergunning heeft via Achmea Hypotheekbank. Het is geen systeembank, maar er kan tot 100.000 euro per persoon veilig gespaard worden voor alle Achmea spaarproducten. Als de bank failliet gaat en je hebt niet meer dan dat bedrag op je rekening, dan krijg je je geld volledig terug. U kunt bij Achmea overigens geen betaalrekening openen, maar alleen een spaarrekening. De betaalrekening bij de andere bank is dan de tegenrekening van uw spaarrekening. Spaarrekening is eenvoudig online te beheren. Als u geld wilt opnemen, kunt u het geld online terugstorten op uw rekening.

Een tegenrekening is vereist

Bij online sparen zien we vaak dat de betaalrekening niet bij dezelfde instelling geopend kan worden. Je hebt een betaalrekening bij een andere bank waar je ook andere bankzaken doet en betaald wordt en dan spaar je op een online spaarrekening door er geld op te storten. Deze scheiding van betalen en sparen heeft verschillende voordelen:

Renteplus-rekening openen via internet

De rente plus rekening is een online spaarrekening en kan worden geopend door iedereen in ons land die hier woont en een tegenrekening heeft bij een andere bank zoals aangegeven. Deze spaarrekening kan ook door kinderen worden geopend met toestemming van de ouders. De spaarrente wordt maandelijks op uw rekening bijgeschreven. Waar andere banken soms wachten tot 1 januari van het volgende jaar, ontvang je maandelijks rente. U kunt op elk moment van de dag geld overmaken en opnemen. Afgeschreven voor 21.00 uur betekent rekening de volgende werkdag.

Afsluiting Depositogarantiestelsel en Centraal Beheer Achmea

Als Centraal Beheer alleen een verzekeringsreus was, zou je het depositogarantiestelsel niet kunnen gebruiken op je rekeningsaldo in een rente plus rekening, maar Centraal Beheer Achmea had ook een eigen bankvergunning. Dit betekent dat uw geld gegarandeerd veilig is tot € 100.000 per persoon.€