Cash geeft overzicht

In de toekomst zal contant geld steeds minder betalen. Er zijn zelfs supermarkten waar je niet meer contant kunt betalen. Dit heeft voordelen, maar het grootste nadeel is dat consumenten het overzicht verliezen.

Betalen met een kaart is veel gemakkelijker dan met contant geld. Ook de middenklasse is een groot voorstander van pinnen. Zo hebben ze minder contant geld bij de hand, wat zekerheid biedt. Daarnaast gaat het afrekenen ook veel sneller. Een toekomst zonder cash lijkt steeds waarschijnlijker.

Contante voordelen

Contant geld is moeilijker te besteden dan plastic geld. Met contant geld ben je voorzichtiger met uitgaven. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat u kunt zien hoeveel geld u uitgeeft. Met een debetkaart zie je geen impact op je rekeningsaldo. Een ander voordeel van contant geld is dat je kunt zien hoeveel geld je nog over hebt. Iemand die bijvoorbeeld naast de vaste lasten elke maand 400 euro moet uitgeven, kan dit eenvoudig monitoren door deze contant te ontvangen. Je kunt je bankrekening ook dagelijks checken via internetbankieren, maar dit lukt vaak niet.

De grootste nadelen van contant geld

Het grootste nadeel van contant geld is onzekerheid. Dit is echter vooral een nadeel voor de middenklasse. Als alle klanten met pin zouden betalen, zou ook het risico op overvallen en diefstallen afnemen. Ook is het voor consumenten veiliger om met plastic te betalen. Als de kaart wordt gestolen, kunnen ze het geld nog niet krijgen. Helaas is een pinpas met magneetstrip niet veilig genoeg.

De gevaren van betaalpassen met magneetstrip

In Nederland gebruiken we nog steeds de verouderde magneetstrip op pinpassen. Deze kaarten zijn gemakkelijk te skimmen, waardoor criminelen uw magneetstrip kunnen kopiëren en uw account kunnen plunderen. Banken zijn zich bewust van dit gevaar, maar alle kaarten zijn vervangen door veilige technologie. Dit vraagt ​​een zeer grote investering voor banken en bedrijven waar je met de kaart kunt betalen.

Banken vergoeden u als u slachtoffer bent van skimming. Het is echter niet denkbaar dat dit in de toekomst zal veranderen. Banken kunnen het de verantwoordelijkheid van de klant maken. De klant kan dit voorkomen door de pincode goed te verbergen bij het invoeren ervan.

Het digitale huishoudboekje gebruiken

Tegenwoordig kunnen digitale huishoudboekjes gratis worden gebruikt. Ze kunnen u helpen uw geldzaken beter te begrijpen. Het nadeel is dat je het op de juiste manier moet gebruiken. U zult zich elke dag moeten verdiepen in uw financiële situatie.

Bekijk uw rekening bij het maken van een debetkaart

Als u een betaalpas gebruikt om te betalen, zou u uw resterende saldo moeten kunnen zien. Dit kan door geld op te nemen, maar niet door te betalen. Uw betalingstransactie bij het doen van een aankoop kan gewoon worden afgeschreven, zolang u het maximaal toegestane tegoed niet overschrijdt (rood staan). Met het oog op veiligheid en privacy is het de vraag of het bekijken van rekeningsaldi misbruik aanmoedigt.€