Canada: Canadese gouden esdoornblad kopen en verkopen

Er kan veel geld worden verdiend met het kopen en verkopen van Canadian Gold Maple Leaf. Gouden munt uitgegeven door Canada. De goud- en zilverprijzen zijn sinds de kredietcrisis fors gestegen, waardoor beleggers meer geïnteresseerd zijn in het verhandelen van gouden munten. Er zijn ook verzamelaars die verschillende replicamunten willen kopen voor hun verzameling.

De Canadian Gold Eagle Leaf is de officiële gouden munt van Canada. De munt wordt geproduceerd door het staatsbedrijf Royal Canadian Mint. De munt is een van de zuiverste gouden munten ter wereld. Het is 99,99 procent goud. Dit betekent dat het gewicht van de munt 24 karaat is. Al het goud dat in de munt wordt gebruikt, is afkomstig uit Canadese goudmijnen. De munt werd geïntroduceerd in 1979. In die tijd was Zuid-Afrika met de Krugerrand het enige land dat een eigen gouden munt had. Zuid-Afrika controleerde destijds een groot deel van de wereldhandel in gouden munten. Er was echter voldoende ruimte voor andere munten. Dit kwam vooral door een economische boycot tegen Zuid-Afrika vanwege het apartheidsregime. De export van Krugerrand was dus officieel illegaal, maar het gebeurde toch omdat er weinig alternatieven waren. Canada sprong in dat gat met de Canadese Gold Maple Leaf. Groot-Brittannië volgde kort daarna met Britannica en Australië met Golden Nugget.

Canadese Golden Maple Leaf-waarde

Er zijn verschillende Canadese gouden esdoornbladmunten in omloop. Ze hebben allemaal een andere waarde. Er zijn munten van 1/20, 1/10, 1/4, 1/2 en 1 ounce. De waarden van deze munten zijn respectievelijk één, vijf, tien, twintig en vijftig Canadese dollar. Munten kunnen in Canada ook als betaalmiddel worden gebruikt, bijvoorbeeld in winkels, alle munten hebben dezelfde vorm en hetzelfde ontwerp. Afgezien van het gewicht en de waarde op de munt, zijn er weinig verschillen. In 1994 werd ook tijdelijk een munt van 1/15 ounce aangegeven. Het was twee Canadese dollars waard, maar de munt was niet erg populair. De munt was deels gemaakt van platina. 1994 was het enige jaar waarin de munt werd geslagen. Dit maakt het enigszins zeldzaam en populair bij verzamelaars. Sinds 1988 is er ook een zilveren Maple Leaf. De waarde van deze munt is vijf Canadese dollars.

Een speciale Canadese gouden esdoornbladreplica

De Royal Canadian Mint kondigde in mei 2007 aan dat het een munt van één miljoen dollar zou produceren. De munt is drie centimeter dik en een halve meter in doorsnee. Het gewicht van de munt zou 100 kilogram zijn. De munteenheid was 99,999 procent puur goud. De kunstenaar die de munt ontwierp was Stanley Written. De munt is voornamelijk gemaakt om het gouden esdoornblad te promoten om meer kopers aan te trekken. Het ironische feit was dat de hoeveelheid goud in de munt meer dan twee miljoen Canadese dollar waard was. De munt werd uiteindelijk verkocht voor ongeveer drie miljoen Canadese dollar.

Canadese Goldleaf Maple kopen en verkopen

Ondertussen zijn veel beleggers massaal naar de Canadese esdoorn met bladgoud toegestroomd. Omdat het van goud is gemaakt, is het een interessante investering. Na de kredietcrisis waren veel beleggers op zoek naar een nieuw alternatief voor hun beleggingen. Huizenprijzen en voorraden daalden fors. Daarom gingen veel professionele beleggers op zoek naar alternatieven. Die vonden ze onder meer in de handel in grondstoffen. Het is altijd bewezen dat ze enige waarde hebben. Omdat veel beleggers hun toevlucht zochten in goud en zilver, stegen ook de goud- en zilverprijzen sterk. Zo werd de Canadese Golden Maple Leaf ineens een interessante investering. Daarnaast zijn er nog steeds verzamelaars die de munt ook voor hun verzameling willen hebben. Ze kopen en verkopen ze op muntbeurzen, winkels en online op internet.€