Budgettips voor iedereen

Vind je het leuk om af en toe wat te kunnen besparen op je aankopen, of moet je je budget financieel maximaliseren? Er zijn verschillende handige tips om te besparen op uw uitgaven. Veel diensten en producten hebben alternatieven die vaak net zo goed zijn, maar veel goedkoper of zelfs gratis.

Gratis boeken lezen

In plaats van reisboeken of studieboeken te kopen of te lenen bij de bibliotheek, kunnen ze ook legaal gratis van internet worden gedownload. Op de website van studentenkorting vind je bijvoorbeeld reisboeken die je helemaal gratis kunt downloaden en printen.

Wees bewust van energie

Er zijn tal van manieren om te besparen op het energieverbruik zonder de bank te breken of veel moeite te doen, wat beter is voor het milieu en uw energierekening. Denk aan de volgende tips:

Tips voor goedkoop reizen met kinderen

Als je kinderen hebt, is het leuk om af en toe een roadtrip te maken. Hoe kun je leuke activiteiten doen met kinderen voor minder geld?

Informatie over budgetadvies

Er zijn veel boeken met advies over hoe je bepaalde dingen zo goedkoop mogelijk kunt maken of kopen. Ook op internet is er veel informatie over te vinden. Denk aan het Nibud, maar ook sites als richerleven.com, spare.info en huishoudplaza.nl bieden allerlei handige tips om te besparen en zuiniger te leven. Kies om te beginnen gewoon de tips die het beste bij jouw levensstijl passen!

Repareren, niet vervangen

De moderne samenleving wordt een consumptiemaatschappij genoemd, dus ook trends als minder consumeren en soberheid zijn erg populair. Voor veel mensen is het niet alleen normaal om etensresten meteen weg te gooien, maar ook een kledingstuk met een klein gaatje en een elektrisch apparaat dat al een tijdje niet meer heeft gewerkt worden zonder pardon weggegooid. Het is altijd de moeite waard om eerst te kijken of een reparatie een goede optie is. Het is bijna altijd goedkoper dan een nieuw product kopen en het is ook nog eens beter voor het milieu.

Koop tweedehands

Sommige mensen kopen veel gebruikte spullen in plaats van nieuwe, terwijl anderen het gewoon niet leuk of fris vinden om gebruikte spullen te kopen. Er zijn echter van die producten die je eigenlijk net zo gemakkelijk gebruikt als nieuw kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan spullen als een kruiwagen voor in de tuin of een opbergrek in de kelder. Het bespaart u veel geld en u merkt er niets van in het gebruik!€