Broker Interactive Brokers: een nieuwe ervaring

Beleggen betekent voor iedereen iets anders. Daarom is het kiezen van een makelaar niet altijd gemakkelijk. Interactive Brokers (IB) is heel anders dan andere (online) zakenbanken. Het handelsplatform heet Trader Workstation (TWS). De meningen en ervaringen over dit platform lopen uiteen. Het kan gezegd worden dat dit platform een ​​geheel nieuwe beleving brengt voor de belegger: de beleving van een professionele partij. Lynx en Todays Brokers zijn Nederlandse resellers.

Interactive Brokers, Lynx en Todays Brokers

Interactive Brokers is een Amerikaanse broker. Om je bij deze broker te registreren, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals een eerste storting van $10.000. De eerste stortingen bij Lynx en Todays Brokers zijn veel lager. Alle drie de brokers werken met hetzelfde handelsplatform:
Werkstation voor verkopers
. Lynx en Todays Brokers zijn Nederlandse varianten van de Amerikaanse moedermaatschappij Interactive Brokers. Beursgoeroe Cees Smit is directeur van Todays Brokers.

Kenmerken van Trader Workstation (TWS)

Het eerste dat opvalt aan TWS is dat je de bedrijven kunt kiezen die je wilt volgen. U kunt de brokers bijvoorbeeld laten weten dat u de AEX-fondsen al ‘geprogrammeerd’ wilt hebben. U hoeft niet zelf naar 25 fondsen te zoeken. Daarnaast kun je het scherm helemaal naar wens indelen. Er is een breed scala aan opties: toon de toegenomen stemmen, de koers van verandering of bijvoorbeeld de delta, fondsen, derivaten en valuta’s. U kunt de grafieken van alle verhandelde producten zeer uitgebreid bekijken en er zijn veel technische indicatoren beschikbaar. Een technisch analist zal zich niet snel vervelen. Koop- en verkooporders kunnen ook in grafieken worden ingevoerd. Alle schermen geven je de vrijheid om ze zelf te ontwerpen. Je kiest vaak je eigen informatie en kan letterlijk alles zelf ‘kleuren’. Hetzelfde geldt voor beleggers die beleggen op basis van fundamentele analyse. Veel van deze informatie wordt gratis verstrekt en er zijn mogelijkheden om aangepaste nieuwsdiensten te creëren.

Echte handelaren hebben opties om hun eigen snelkoppelingen te maken. Zo kun je snel handelen. Je merkt trouwens al snel dat het platform ontworpen is
actieve investeerders
. Met een druk op de knop koop je en wissel je snel tussen programma’s en tabbladen. Prijsinformatie van veel bedrijven over de hele wereld is eenvoudig op te vragen en u kunt gemakkelijk bijhouden terwijl u uw schermen bouwt. U kunt bijvoorbeeld een Google-fonds onder Ahold zetten. Daarnaast worden veel fondsen en derivaten op verschillende beurzen verhandeld. Je kunt gebruiken
VERSTANDIG
geeft aan dat u altijd tegen de best mogelijke prijs wilt kopen. Er zijn veel tutorials op internet en op websites van makelaars over handelen met Trader Workstation.

Ervaring op een commerciële werkplek

De uitgebreide mogelijkheden van TWS gaan ten koste van het gebruiksgemak. U moet klaar zijn om u te verdiepen in de functies van het handelsplatform. Het platform is bedoeld voor professionals die actief willen onderzoeken, verzamelen en verhandelen. Dit maakt dit handelsplatform een ​​absolute aanrader voor daghandelaren en actieve beleggers. Daarnaast zijn de transactiekosten laag in vergelijking met andere online brokers. Lynx en Todays Brokers hebben ook een helpdesk in het Nederlands zodat je voldoende ondersteuning krijgt. Maar deze service wordt geleverd ten koste van een commissie die u moet betalen. Want ondanks de lage tarieven van Lynx en Todays Brokers, zijn de commissies van Interactive Brokers nog steeds veel lager. Exacte tarieven vindt u op de websites van deze makelaars. En tot slot, wilt u forex verhandelen en valuta kopen en verkopen? Het is ook mogelijk. Volgens Barons Magazine,
Interactive Brokers is het goedkoopste handelsplatform voor beleggers en is voor het vijfde jaar op rij gerangschikt als de goedkoopste makelaar.

. Houd er rekening mee dat u moet betalen voor het streamen van offertes. Maar ook hiervoor is er een heel breed pakket van verschillende abonnementen. Van razendsnelle beursinformatie tot het streamen van Canadese bedrijfskoersen. Streamingkosten beginnen bij € 5,- per maand voor de AEX.

Voordat u begint met handelen

Denk vooraf goed na over uw beleggingsdoelen. Als u een actieve handelaar bent en de laagst mogelijke tarieven wilt krijgen, is Interactive Brokers de juiste keuze voor u. Als je problemen hebt met het Engels en hulp wilt van de helpdesk, dan is het aan te raden om je aan te melden bij Lynx of Todays Brokers. Bij Todays Brokers is veel informatie en hulp beschikbaar in het Nederlands.€