Bouwgrondlening: Geld lenen om bouwgrond te kopen

Stel, u wilt een huis bouwen en u ziet een prachtig stuk grond. Bouwgrond is tegenwoordig zo duur geworden dat er bijna automatisch een lening voor nodig is. U kunt op twee manieren een lening afsluiten voor de aankoop van bouwgrond: met een lening op afbetaling en een hypothecaire lening. Een bouwgrondlening op afbetaling heeft als voordeel dat er geen hypothecaire inschrijving nodig is omdat de bank zekerheid heeft en de kosten lager zijn dan bij een hypothecaire lening. Bij een hypothecaire lening vraagt ​​de bank een waarborgsom en moet u notariskosten betalen. Wat zijn de kenmerken van deze twee soorten bouwgrondleningen en wat is het verschil tussen beide?

Bouwgrond kopen

Als u een huis wilt bouwen, moet u eerst op zoek naar een beschikbare bouwgrond. Waar u rekening mee moet houden, is de ligging van het land, het profiel van de bouwkavel en eventuele opties voor landschapsarchitectuur en hekwerk. Het kan geen kwaad om het vooraf met je eens te zijn
een architect
in verband met de uitvoering van uw bouwplannen. Sommige bouwkavels zullen minder geschikt zijn voor een bouwproject dan andere.

Spaargeld lenen of gebruiken?

Als u denkt een stuk grond te hebben gevonden dat gunstig gelegen is, komt de kwestie van de kosten naar voren. Sommige mensen zullen een deel van hun spaargeld gebruiken om, indien mogelijk, land te kopen. Maar de kosten van bouwgrond kunnen behoorlijk hoog zijn en de meeste mensen kunnen dat bedrag niet betalen
contant geld
op de tafel zetten. Daarom zullen ze een deel van het bedrag van de bouwgrond moeten lenen. Maar wat is de beste manier om te gaan?
lenen voor een bouwgrond
?

Bouwgrondlening: twee soorten

De prijzen van bouwgrond zijn vrij hoog, en het is meestal nodig om een ​​lening af te sluiten. EEN
credit
Er zijn twee manieren om financiering te krijgen om uw bouwgrond te financieren. Ten eerste heb je de mogelijkheid om een ​​lening op afbetaling te krijgen. Een andere mogelijkheid is om een ​​hypothecaire lening af te sluiten om de bouwgrond te betalen. Wat zijn de kenmerken van deze twee soorten bouwgrondleningen?

1. Bouwgrondlening op afbetaling

Geen garantie

Een lening op afbetaling is een lening waarbij doorgaans geen garantie van de bank wordt gevraagd. Daarom neemt de bank de hypotheekregistratie niet als garantie en zijn de kosten ook lager, omdat er geen notaris nodig is. De rente zal hoger zijn dan bij een hypothecaire lening en is afhankelijk van het geleende bedrag. De wet stelt ook een maximale looptijd, afhankelijk van het geleende bedrag. Meestal is dat tien jaar.

Kenmerken

De belangrijkste kenmerken van de lening op afbetaling van bouwgrond zijn:

2. Bouwgrondlening met hypothecaire lening

garantie

Een andere mogelijkheid om geld te lenen voor bouwgrond is het afsluiten van een hypothecaire lening. In dit geval accepteert de bank hypotheekregistratie als onderpand. Ook zal de bank hogere kosten in rekening brengen en zal er een notaris nodig zijn voor de notariële akte. U kunt voor de lening een langere looptijd kiezen, bijvoorbeeld 20 of 30 jaar.

Kenmerken

De belangrijkste kenmerken van een bouwgrondlening met een hypothecaire lening: