Bitcoins minen: wat heb je nodig?

Bitcoin is een nieuwe virtuele valuta die enorm in waarde is gestegen. Valuta wordt niet gemaakt door overheden, dus bitcoin is niet onderhevig aan inflatie. Iedereen kan bitcoins maken als een computer de codes berekent. Dit proces wordt ook wel mining of mining genoemd. Hoe kun je zelf bitcoins minen en er veel geld mee verdienen?

Word lid van een mijnbouwpool

U kunt Bitcoins zelf minen met uw computer of laptop, maar het zal erg lang duren voordat u Bitcoins vindt. Dit is de reden waarom mijnpools zijn gecreëerd. De leden van de mining pool gebruiken de gecombineerde rekenkracht van hun computers om bitcoins te vinden. Zo boek je veel sneller resultaat.

Welke software heb je nodig voor bitcoin mining?

Om aan de slag te gaan met bitcoin mining, moet je eerst bepaalde software op je computer installeren. Het wordt ook wel mijnbouwprogramma genoemd. U kunt kiezen uit verschillende mijnprogramma’s zoals Bitminter, GUIminer en 50Miner. Veel mijnbouwpools werken echter het beste met een specifiek mijnbouwprogramma, dus het is logisch om het door de mijnbouwpool aanbevolen programma te installeren.

Welke hardware is nodig voor bitcoin-mining?

Je kunt je computer alleen gebruiken om bitcoins te minen, maar het is erg traag. De moeilijkheid om bitcoins te vinden wordt steeds hoger en uw computer zal veel berekeningen moeten doen. Daarom is het belangrijk om de juiste hardware te kopen voor bitcoin mining. Je kunt bijvoorbeeld één of meerdere videokaarten kopen, maar nog beter is het om te kiezen voor dedicated bitcoin mining hardware.

ASIC is een speciale mijnbouwhardware die in korte tijd veel berekeningen kan uitvoeren. Een ander voordeel van ASIC’s is dat ze weinig stroom verbruiken. Zo kun je snel en goedkoop aan bitcoins komen. Als je serieus wilt beginnen met het verdienen van bitcoins, zou je er goed aan doen om erin te investeren.

Hoe kunt u uw bitcoins opslaan?

Bitcoins maken is één ding, maar ze beveiligen is iets anders. Dit kan in een digitale portemonnee of een bitcoin portemonnee. Met een bitcoin wallet kun je je eigen adressen aanmaken waar je bitcoins kunt ontvangen of versturen. Zorg er altijd voor dat je bitcoin-portemonnee goed beveiligd is, want je wilt natuurlijk niet dat iemand je portemonnee hackt en je bitcoins steelt.

Het is mogelijk om je bitcoins offline of online op te slaan in een bitcoin wallet. Als je een offline bitcoin-portemonnee hebt, moet je een wachtwoord maken om je bitcoins te beschermen. Digitale munten worden op uw computer opgeslagen en nemen veel ruimte op de harde schijf in beslag. Maak altijd een back-up wanneer u uw bitcoins offline opslaat! Het kan gebeuren dat je computer crasht of je verliest hem en dan ben je al je bitcoins kwijt. Dit is niet het geval als je je bitcoins opslaat in een online bitcoin wallet, want dan kun je de digitale portemonnee vanaf elke computer openen. Het nadeel is dat je vaak transactiekosten moet betalen en je bitcoins kunt verliezen als het bedrijf failliet gaat of als het bedrijf je wil oplichten.€