Binaire optie en zijn bergen van goud

Het aantal binaire opties neemt toe en ook in Nederland schieten de brokers als paddenstoelen uit de grond. De interesse van de consument werd snel gewekt door advertenties die beweerden dat in één minuut tot 85% rendement kon worden behaald! Voordat u zelfs maar overweegt om in binaire opties te handelen, is het belangrijk om precies te weten wat een binaire optie is, wat de opties zijn en natuurlijk het risico.

Binaire optie

Een binair getallenstelsel is wanneer er slechts 2 getallen (1 en 0) worden gebruikt en aan deze getallen een betekenis is verbonden. In het geval van een binaire optie is deze betekenis omhoog of omlaag. Daarom moet de belegger voorspellen of de onderliggende waarde van zijn keuze zal stijgen of dalen in het door hem gekozen tijdsbestek. Als deze voorspelling uitkomt, keert de makelaar de investering + winstrente uit. Als deze voorspelling niet uitkomt, loopt de optie waardeloos af en verliest de belegger zijn inleg. Als de onderliggende waarde aan het einde van de looptijd identiek is aan het begin van de looptijd, krijgt de belegger zijn inleg terug.

Basisactivum

Daarom moet de belegger eerst de onderliggende waarde selecteren. Makelaars praten vaak over een asset. De onderliggende waarde kan een index zijn (bijv. de AEX-index), een aandeel (bijv. Apple of Shell), een grondstof (bijv. olie) of een valutapaar (bijv. EUR/USD). Kortom, binaire optie is mogelijk in bijna alle instrumenten waarin een belegger kan beleggen, ook met behulp van opties, beleggingsfondsen en dergelijke.

Looptijd

De volgende keuze die een belegger moet maken, is het verstrijken van de binaire optie. Opties zijn hier van 1 minuut tot het einde van de week. Verrassend is dat het uitbetalingspercentage stijgt bij een juiste voorspelling naarmate de looptijd langer wordt. De broker die voor dit onderzoek is gebruikt, Option24, betaalt bijvoorbeeld slechts 65% voor een EUR/USD binaire optie van 1 minuut, maar 80% voor een 24-uurs optie op dezelfde onderliggende waarde.

Richting

De derde keuze is de belangrijkste keuze die een belegger moet maken. Neemt het actief (vaste activa) toe of af?

Statistieken

Het binaire optierisico is hoog. Een belegger kan in 1 minuut 100% verlies maken. Op basis van een uitbetalingspercentage van 80% zou een belegger 56 van de 100 gevallen correct moeten voorspellen om winst te maken. Als een belegger kiest voor een korte termijn met een uitbetalingspercentage van 65%, moet hij zelfs 61 van de 100 gevallen correct voorspellen om winst te maken. Aan de roulettetafel moet je 50% van de tijd rood vs. zwart correct voorspellen om winst te maken. Deze cijfers laten dus zien dat als u niet wilt dat uw kennis, analyse of ervaring het beleggen in binaire opties in de weg staat, de roulettetafel de beste binaire optie is; zou het niet zo zijn dat het ook het getal 0 in het groen heeft, wat betekent dat je altijd een statistisch nadeel hebt.

Makelaar

Informatie over uitbetalingspercentages, voorwaarden en basiswaarden is gebaseerd op de algemene voorwaarden en beschikbare producten van Option24. Het doel van dit artikel is om te beschrijven wat een binaire optie is en om het risico te bekijken. Als u geïnteresseerd bent in het handelen in binaire opties, is het aan te raden om verschillende brokers te vergelijken op basis van flexibiliteit, uitbetalingspercentages, stortings- en opnamemogelijkheden, maar vooral op betrouwbaarheid.

AFM en binaire opties

In december 2013 publiceerde de Autoriteit Financiële Markten een publicatiewaarschuwing over het risico van binaire opties. De nadruk ligt vooral op de advertentiemethode, waarin staat dat de binaire optie een eenvoudig financieel product is waarmee je snel rijk kunt worden. Volgens de toezichthouder is het risico hier onvoldoende onderkend. Een binaire optie is ook een eenvoudig financieel product, maar er gestructureerd geld mee verdienen is helaas niet zo eenvoudig.

Conclusie

Binaire optie is een interessant financieel product waarmee de belegger kan verdienen, maar ook risico’s kan lopen. Gezien de statistieken is het product alleen interessant als de belegger in 6 van de 10 gevallen gelijk heeft met zijn voorspelling. Als je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd bent in binaire opties, is het verstandig om eerst met een testaccount te beginnen en je te verdiepen in de onderliggende waarde waarop je opties wilt plaatsen. Het is ook een goed idee om de makelaar te vinden die het beste bij u past.€