Bijbaan voor jongeren, erg handig!

Veel jongeren hebben een bijbaan om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit is echter lang niet de enige reden waarom het verstandig is om aan het werk te gaan. Er komt immers meer bij kijken dan alleen geld. Dit artikel gaat in op de verschillende redenen waarom jongeren in deeltijd gaan werken.

Winst

De belangrijkste reden om te gaan werken is natuurlijk om geld te verdienen. In het weekend ga je uit, op school wil je soms wat lekkers kopen en natuurlijk wil je gaan winkelen. De tijd dat je ouders het voor je betaalden is allang voorbij en je spaargeld begint op te drogen. Een bijbaan kan je snel verdienen als je het 1 of 2 dagen per week doet. Het inkomen dat je er uit haalt is helemaal van jou, jij bepaalt wat je ermee doet. Er is niet alleen geld nodig voor de wekelijkse uitgaven, maar het is ook verstandig om wat opzij te zetten om te gaan sparen. Zo kun je in de toekomst leuke aankopen doen, zoals een computer of misschien wel een auto.

Beleven

Met een bijbaan leer je alle aspecten die je later nodig hebt voor een echte baan. Je moet bijvoorbeeld een sollicitatiebrief schrijven en een goede indruk maken tijdens een sollicitatiegesprek. Je leert ook hoe een bedrijf of restaurant wordt gerund als je er zelf deel van uitmaakt. Als je ervaring hebt in een branche als de horeca, kun je later leukere banen krijgen, zoals bartender of serveerster, in plaats van een vaatwasser te zijn als je in de twintig bent. Het is ook waar dat deze kleinere banen ook goed op je cv staan. Als je na je studie of opleiding de arbeidsmarkt betreedt, zien mensen op je cv dat je zowel werkwillig als minder leuk werk aanneemt. Dit vergroot de kans op een goede baan later.

contacten

Met een bijbaan kun je met veel mensen in contact komen. U kunt bijvoorbeeld in contact blijven met een vestigingsmanager van Albert Heine of een managementlid van Golden Tulip. Dit komt allemaal later nog van pas, en natuurlijk is het altijd handig om een ​​breed netwerk te hebben, misschien bevind je je weer in een leidinggevende positie bij zo’n bedrijf.

Natuurlijk wil je niet alleen met hoge heren omgaan, je wilt ook andere mensen van jouw leeftijd leren kennen. Werk is hier zeer geschikt voor, je werkt immers samen en je bent er een paar uur mee bezig. Dit schept een band tussen hen en kan leiden tot een goede vriendschap.

gebruik van tijd

Het zal niet de belangrijkste reden zijn om een ​​baan te zoeken, maar dat is het wel. Als school makkelijk voor je is en je niet elke dag sport, wil je toch je dagen vullen met plezier. Een bijbaan is ideaal zodat je een avond in een restaurant kunt werken of aan de slag kunt bij een lokale supermarkt waar je dozen gaat vullen of een aantal middagen achter de kassa zit. Zo besteed je je tijd goed. Alle arbeidsvoorwaarden lees je hierboven.

Mogelijke banen

Je kunt als jongere nog niet werken bij een ideale werkgever. Je bent gewoon niet oud genoeg, of je bent niet de hele dag beschikbaar vanwege school. De rest zijn geen topjobs, maar toch leuk om te doen.