Bij lenen is flexibel krediet vaak veel goedkoper

Een flexibele lening betaalt minder rente en leent doorgaans geld tegen een lage rente. Wees flexibel met een consumptief krediet of een flexibel hypothecair krediet. Een groot voordeel is de flexibiliteit en het feit dat deze vorm van lenen goedkoper is. Betaal niet meer voor uw lening dan nodig is, maar leen individueel. Een goed voorbeeld hiervan is een rentelening. U krijgt een ABN AMRO creditcard en bij overlijden hoeft de schuld tot 25.000 euro niet terugbetaald te worden.

Lenen op maat bespaart u geld

Iedereen krijgt het liefst individueel advies over een lening of hypotheek. Bankbedrijf Freo van Lage Landen en vele andere kredietverstrekkers kunnen u zoveel mogelijk maatwerk leveren. De vraag is echter in wat voor soort lening u geïnteresseerd bent. Want ook bij deze bedrijven kun je flexibel financieren. Bovendien is het goedkoper om alle soorten verzekeringen te vermijden en financiële informatieboekjes goed te lezen en te vergelijken.

Flexibel krediet

EEN
flexibel krediet
is een zeer flexibele lening met een variabele rente. Er wordt met u een kredietlimiet afgesproken en u kunt tot dit krediet alles opnemen wat u wilt. Over wat u niet opneemt, betaalt u geen rente. Zodra u wat meer geld in uw inkomen heeft, kunt u dit direct boetevrij terugbetalen. De rente is variabel, maar veel lager dan wanneer je bijvoorbeeld rood staat bij de bank. Er zijn echter veel kortingsaanbiedingen in de markt die flexibel krediet bieden tegen een veel lagere rente. Ik heb er al een paar genoemd. Waarom er niet voor kiezen en alle andere kortetermijnleningen erin opnemen. Is de rente lager, dan vergoedt u automatisch de kosten van de overboeking.

Flexibele hypothecaire lening en eigen vermogen

Een krediethypotheek is ook een flexibele hypotheekvorm met een variabele rente. U bepaalt zelf wat u opneemt en wanneer, zolang u maar onder uw kredietlimiet blijft, inclusief opgebouwde hypotheekrente. U betaalt vervroegd af wanneer u maar wilt. De Rabobank biedt zo’n hypotheek aan, maar ABN AMRO ook. Deze krediethypotheek is perfect voor mensen die het eigen vermogen in hun huis willen neerleggen. Risico is de variabele rente die omhoog of omlaag kan gaan. Naarmate de rente stijgt, wordt de kredietlimiet eerder bereikt en is het verstandig om een ​​deel van de lening terug te betalen.

Flexibel lenen bij Rabobank

U spreekt met de bank een bepaald maximum af en zorgt ervoor dat u onder die limiet blijft. Geld opnemen en storten wanneer het jou uitkomt. U hoeft hiervoor niet naar een notaris en Rabobank vraagt ​​ook niet om een ​​taxatierapport. Het maximale opnamebedrag is beperkt tot 50.000 euro. Als u meer geld wilt lenen, kunt u beter een hypotheek nemen. Iedereen tussen 18 en 65 jaar kan deze flexibele lening afsluiten.

Flexibiliteit vereist discipline

Flexibiliteit biedt vaak meer mogelijkheden omdat u de lening dan kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden. Als het financieel beter gaat, kun je ook meer terugbetalen en sneller van de lening af. Dit vraagt ​​echter extra discipline, want hoe verleidelijk ook, de kredietlimiet mag niet overschreden worden. Als dit gebeurt, zal de bank zeker ingrijpen. Maar wie deze discipline kan volgen en niet bij het BKR staat ingeschreven, is met flexibel krediet een stuk voordeliger uit.

Slot

Er zijn veel mogelijkheden voor wie flexibel wil lenen. Vraag altijd meerdere banken om de goedkoopste lening te kiezen. Met flexibel krediet hoef je niet meer te lenen en af ​​te betalen dan nodig is.

Lees verder