Bij aankoop van uw huis met garantie of extra krediet

De bank is bereid om een ​​bepaald hypotheekbedrag toe te kennen op basis van uw inkomen. Mocht de aankoop van de gewenste woning niet voldoende zijn, dan kunt u aanvullend lenen bij derden of een borgstelling afspreken, bijvoorbeeld van ouders of andere gezinsleden. Houd er rekening mee dat je de vaste lasten elke maand moet kunnen betalen.

Een eigen woning bezitten is niet voor iedereen mogelijk. Vooral in de Randstad zijn de huizenprijzen hoog door het gebrek aan woningen in de omgeving. In sommige gevallen biedt de overheid een oplossing door een koopsubsidie ​​open te stellen, maar daarvoor moeten u en de woning aan bepaalde eisen voldoen en zijn er maar beperkte regels. Het beschikbare bedrag voor de aankoopsubsidie ​​2010 was al voor september opgebruikt. U kunt niet vertrouwen op overheidsvoorschriften. Een beter alternatief is om een ​​huis te kopen met bijvoorbeeld hulp van je ouders.

Extra krediet opnemen

Als je extra geld wilt lenen om je droomhuis te kopen, kun je niet bij de bank aankloppen. De lening van de bank wordt geregistreerd in BKR Tiela. De hypotheekbank zal van u eisen dat u eerst de lening terugbetaalt voordat zij u een hypotheek verstrekken. Een mogelijkheid kan zijn om een ​​lening af te sluiten bij particulieren (bijvoorbeeld bij ouders).

Door het schriftelijk verstrekken van een lening kan deze lening worden aangemerkt als een lening voor de aankoop van uw eigen woning. Rente is fiscaal aftrekbaar voor betalers. Ouders (of andere individuen) hebben het voordeel dat ze geld kunnen lenen waarvoor ze een hoger rendement kunnen claimen ten opzichte van de rente op spaargeld. U dient zich echter vooraf goed op de hoogte te stellen van de eisen waaraan de lening en het contract moeten voldoen.

Een huis kopen met garantie

Bij een borgstelling is de persoon die geen eigenaar is van de woning hoofdelijk aansprakelijk voor de verplichtingen van de afgesloten hypotheek. De persoon wordt aansprakelijk gesteld als de huiseigenaren zelf de maandlasten niet kunnen betalen.

Ook de persoon die garant staat wordt door de bank gecontroleerd. Hij of zij zal naast zijn of haar eigen maandelijkse uitgaven ook financieel in staat moeten zijn om de maandelijkse noodkosten te dekken. Daarom wordt er meestal geen beroep gedaan op de borgsteller om een ​​financiële bijdrage te leveren.

Huis kopen met hulp

Als de bank niet klaar is om de benodigde hypotheek voor de aankoop van een huis te verstrekken, zijn er nog mogelijkheden met een aanvullende lening of met een garantie. In veel gevallen is het echter niet verstandig om op deze manier een huis te kopen. De bank wil het geld niet geven omdat ze onvoldoende vertrouwen heeft dat je het bedrag kunt terugbetalen. Mogelijk moet u uw aankoop annuleren. In bepaalde gevallen kunt u overwegen een huis te kopen met een extra lening of met een garantie.

Als u bijvoorbeeld een grote stijging van het gezinsinkomen verwacht, kunt u overwegen een huis met hulp te kopen. Als u geen verbetering in uw financiële situatie verwacht, kunt u beter een goedkopere woning kiezen.€