Bij aankoop van een auto op afbetaling

Een auto op afbetaling kopen is een vorm van lenen. Je sluit een koopcontract af en betaalt het bedrag in termijnen terug. Het is over het algemeen onverstandig om een ​​betalingsregeling te treffen. De rentetarieven van autodealers variëren van 7,9 tot 12,2 procent. Voor het aankoopbedrag is het vaak goedkoper om een ​​lening aan te gaan.

Geld lenen voor een auto

Auto’s zijn zo duur geworden dat veel kopers genoodzaakt zijn een lening af te sluiten. Uitgestelde of gespreide betaling van een auto is het meest geadverteerde type autolening. U kent waarschijnlijk de advertentie: “Koop nu en betaal in 2011”. Als u dergelijke aanbiedingen accepteert, denk er dan aan dat u contant geld beschikbaar moet hebben wanneer de betaling verschuldigd is. Als u niet kunt betalen, moet u boeterente betalen, die varieert van 12,7 tot 16,3 procent. Denk dus goed na voordat u kiest voor uitstel van betaling.

Opties

Een persoonlijke autolening is de goedkoopste manier om te lenen. U sluit een persoonlijke lening af voor het bedrag van de auto en betaalt daarover een constant lage rente. Ook weet u van tevoren hoe lang u erover doet om het terug te betalen. De gemiddelde rente voor een persoonlijke lening ligt tussen de 5,2 en 8,9 procent en is daarmee de goedkoopste lening die je kunt afsluiten.

Een doorlopend krediet is een flexibelere vorm van lenen dan een onderhandse lening, omdat het geen vaste aflossingsverplichting heeft en je af en toe extra kunt lenen. Dit is dus een duurdere manier om geld te lenen, aangezien de rente gemiddeld hoger is dan bij een persoonlijke lening.

Lenen van een handelaar

Het is ook mogelijk om geld te lenen bij de dealer om uw nieuwe auto te kopen. Over het algemeen wordt de lening verstrekt bij een financiële onderneming die een bepaald automerk financiert. Deze merkdealer heeft een aantal interessante aanbiedingen voor de financiering van uw auto. Besteed speciale aandacht aan het autoleningformulier. Gaan de “gunstige” leenvoorwaarden ten koste van je autokorting (als je het geld niet hebt geleend)?

Wat is de beste keuze?

Denk goed na voordat u een autolening aangaat. Meestal richt u zich voordat u een lening aangaat op het volledige bedrag van de auto-aankoop, maar misschien heeft u uw eigen spaargeld en kunt u dit gebruiken om het geleende bedrag te verlagen. Als je eenmaal de specifieke leningvorm hebt gekozen, is het handig om de verschillende aanbieders van deze lening met elkaar te vergelijken en om een ​​offerte te vragen. In bijna alle gevallen is de rente op een persoonlijke lening bij uw bank beduidend lager dan bij een fijne autodealer.

Een huurkoop is ook een vorm van persoonlijke lening, maar u bent pas eigenaar van de auto als de laatste betaling is gedaan

ingewisseld. Ondertussen kunt u alleen de auto gebruiken. De eigenaar is en blijft de verkoper. Daarom is deze vorm van lenen niet aan te raden, want als het moment komt dat je niet meer aan je verplichtingen kunt voldoen, wordt de auto in beslag genomen en zie je geen cent van het afgeloste bedrag.

Bovendien leen je bij een leaseauto eigenlijk geld om de auto te kopen. Dit is meestal de duurste manier om geld te lenen. Het voordeel van leasen kan zijn dat u precies weet waar u aan toe bent en dat u de komende jaren niet voor onverwachte kosten komt te staan. Het kan ook een voordeel zijn dat sommige leasemaatschappijen gemakkelijker een lening krijgen dan andere kredietverstrekkers.

Lening voor een personenauto

Bij een persoonlijke autolening leen je een vooraf bepaald bedrag. Dit bedrag moet binnen de looptijd van de lening worden terugbetaald. Naast de vaste looptijd van de lening staat bij de persoonlijke autolening ook de rente vast. Dit maakt een persoonlijke autolening iets minder flexibel dan een doorlopend krediet, maar over het algemeen goedkoper.

Kenmerken van een persoonlijke autolening:

Het te lenen bedrag wordt in één keer aan u uitbetaald. Vanaf dit moment gaan de maandelijkse termijnbetalingen in. Bij een langere looptijd betaal je een lagere aanbetaling dan wanneer je ervoor kiest om de auto in korte tijd af te lossen. Daarnaast is ook de rente bepalend voor de hoogte van het deposito. De duur wordt vooraf bepaald. Op het moment van herroeping kies je een bepaalde termijn, die in principe niet gewijzigd kan worden. Er worden bepaalde richtlijnen en voorwaarden gebruikt om de term te bepalen. Het kan variëren van 36 tot 120 maanden. Houd rekening met de levensduur of gebruiksduur van de auto om te voorkomen dat u uw persoonlijke autolening alsnog afbetaalt nadat u de auto heeft verkocht.

Houd er rekening mee dat er vaak afsluit- en administratiekosten (naast de lening) in rekening worden gebracht.