Bij aankoop op krediet

Kopen op rekening of kopen op afbetaling betekent de mogelijkheid om gemakkelijk te kopen. Betaal niet meer direct, maar koop en betaal maandelijks de rekening. U opent een rekening bij het bedrijf en kunt aankopen doen. Kopen op rekening is zeker gebruikelijk, zeker zakelijk, maar je kunt ook op rekening kopen bij een bedrijf als Wehkamp.

Wat is de betekenis van kopen op rekening en wat zijn de voordelen?

Als u op rekening koopt, koopt u nu en betaalt u later. Kopen op rekening heeft alle voordelen voor zowel particulier als zakelijk:

Huurkoop is eigenlijk geld lenen tegen een vergoeding

Kopen op rekening hoeft niet hetzelfde te zijn als kopen op afbetaling. Als u uw rekening elke maand volledig betaalt, wordt dit beschouwd als een directe betaling zonder rente. Zo werkt een creditcard ook. Aan het einde van de maand ontvang je een rekening en kun je ervoor kiezen om de rekening te betalen. Als u de rekening in één keer betaalt, is het een aankoop op rekening, als de betaling gespreid wordt in de tijd, is het een aankoop op afbetaling. Kies je ervoor om met krediet te betalen, dan betaal je een lager maandbedrag, maar ook rente. Posterbestelbedrijven zoals Wehkamp en Neckermann bieden ook aankopen op rekening aan. Ook dan worden de gekochte goederen snel geleverd. Als u postordertegoed heeft, kunt u ervoor kiezen om in termijnen te betalen, anders betaalt u het bedrag in één keer. Het is een zeer handige manier van winkelen en vaak zonder de deur uit. U kunt bijvoorbeeld postorderbedrijven op rekening kopen.

Betalen onder rembours

U kunt er ook voor kiezen om onder rembours te betalen. U betaalt de chauffeur dan direct nadat uw aankopen zijn afgeleverd. Betaal dan contant. Hier is vaak een extra vergoeding voor, waardoor het veel duurder is dan een betaalrekening. Verschillende online winkels bieden rembours aan. Als het bestelde product bezorgd is, betaal dan met pin.

Achteraf betalen met Afterpay

U kunt ook kiezen voor AfterPay. AfterPay is ook een manier om achteraf te betalen, alleen dan is er een organisatie (AfterPay) die de geleverde diensten in rekening brengt. Je geeft aan dat het artikel is afgeleverd en Afterpay regelt vervolgens de betaling.

Is kopen op rekening duur?

Nee, kopen op rekening is niet altijd duur. Kopen op rekening kan duur worden als u op krediet koopt of meer koopt dan op dat moment redelijk is. Als u alleen op tijd betaalt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Dan heb je alle voordelen en geen nadelen. Koop je wel op afbetaling, dan moet je ervoor zorgen dat je elke maand voldoende aflost, want dan is de lening ook snel afgelost. Bij een lage rente is het relatief goedkoop om op afbetaling (op krediet) te kopen.

Een prepaid creditcard gebruiken

Een manier om te voorkomen dat u meer koopt dan u zich kunt veroorloven, is door een goedkope prepaid-creditcard te gebruiken. Met deze creditcard heb je ook alle voordelen van een gewone creditcard en geen contant geld, maar geen rente en geen lidmaatschapskosten. Een prepaid creditcard is een manier om goedkoop te kopen. Niet voor niets bieden steeds meer bedrijven deze creditcard aan als betaalmiddel.

Lees verder