Bigbank, een buitenlandse spaarbank in Nederland

Bigbank is een buitenlandse spaarbank waar u met een hoge rente kunt sparen op een spaardeposito. U kunt sparen met een deposito met een aantrekkelijke rente. Ook bij Bigbank kunt u flexibel sparen. Uw spaargeld wordt gegarandeerd door de Europese spaarregeling, die garant staat voor maximaal 100.000 euro per persoon. Alles is eenvoudig online te regelen. Hoeveel rente krijgt u in 2022 over uw spaargeld bij Bigbank?

Wat is de Grote Bank?

Bigbank heeft geen kantoren in ons land. Bigbank AS is een kredietinstelling met vestigingen in Finland, Letland en Litouwen en biedt ook online diensten aan in andere landen, waaronder Nederland. Dit geldt voor de internetbank, die onder toezicht van de EU staat en dus is opgenomen in de Europese garantieregeling van 100.000 euro per persoon. Bigbank biedt internetsparen in Nederland, waardoor u online een spaarrekening en spaardeposito kunt openen.

Spaarbank in Nederland

Nederland is interessant voor de bank vanwege de omvang van de lokale depositomarkt en het feit dat we bekend staan ​​als depositohouders. Daarnaast realiseert deze bank zich dat veel Nederlanders internet gebruiken en dus snel kunnen meedoen. Zeker als de spaarrente aantrekkelijk genoeg is.

Accumulatie deposito

In ons land is Bigbank beperkt tot sparen op een spaardeposito met een looptijd van 1 tot 10 jaar. U ontvangt dan de volgende spaarrente over uw inleg (2022):

Looptijd interesse
1 jaar 0,80%
2 jaar 1,10%
3 jaar 1,25%
4 jaar 1,25%
5 jaar 1,30%
6 jaar 1,30%
7 jaar 1,30%
10 jaar 1,50%

De spaarrente is dus hoger als u kiest voor een lagere periode.

Verlenging spaardeposito

Als uw spaarrekening afloopt, kunt u deze verlengen. U doet gewoon een nieuwe storting in uw persoonlijke gedeelte van de website van de bank. Het afgesloten contract wordt per e-mail bevestigd.

Rentespaarbank NIBC Direct voor Termijndeposito (Spaardeposito)

Wat is de rente bij Bigbank in vergelijking met andere banken? Om de rente te vergelijken met een bank als NIBC Direct, die ook bekend staat om zijn hoge spaarrente, zie onderstaande tabel:

Spaardepot NIBC Direct (2022):

looptijd spaarrente
1 jaar 0,10%
2 jaar 0,25%
3 jaar 0,35%
4 jaar 0,50%
5 jaar 0,60%
6 jaar 0,65%
7 jaar 0,65%
8 jaar 0,65%
9 jaar 0,70%
10 jaar 0,70%

Deze rente staat vast voor de duur van uw inleg.

Flexibel sparen met een hoge rente

U kunt ook kiezen voor flexibel sparen met 0,3% rente (BigBank). Flexibel sparen is sparen op een reguliere spaarrekening met variabele rente en zonder looptijd. U kunt altijd geld opnemen en storten. De rente is relatief hoog, de meeste banken geven een lagere rente of rekenen een negatieve rente.

Bigbankgarantie in 2022

De bankgarantie garandeert maximaal 100.000 euro, dus het is niet verstandig om teveel geld op deze bank te storten. Het is een Europese garantie, aangezien Bigbank onder het Estse depositogarantiestelsel valt. De besparingen hier lijken vooral goed voor degenen die hun geld willen spreiden en willen profiteren van de bovengenoemde rentetarieven.

Waarom kiezen voor Bigbank?

In 2022 zullen nogal wat banken in Nederland een negatieve rente rekenen als je meer dan een bepaald bedrag op de bank hebt staan, het bedrag verschilt van bank tot bank. Bigbank heeft geen negatieve rente. Daarnaast is de spaarrente van Bigbank zeker hoger dan bij veel Nederlandse banken. Tot slot kan het verstandig zijn om uw geld over meerdere banken te spreiden.

Conclusie buitenlandse spaarbank Bigbank

Nederland staat bekend als spaarland. Dit maakt ons land in 2022 aantrekkelijk voor buitenlandse banken zoals Bigbank. Wie zich aan de maximale bankgarantie houdt, neemt niet al te veel risico.€