Bewaar de tips om meteen aan de slag te gaan

Je weet het: als de loonstrook komt, ziet het er zo rooskleurig uit, maar al snel kijk je wanhopig naar je balans en vraag je je af waar het geld is gebleven. Na aftrek van alle kosten blijft er van het zuurverdiende salaris weinig over om leuke dingen mee te doen. Wat kun je eraan doen?

Energie en internet

Overstappen naar een andere energie- of internetaanbieder vergt enige inspanning en tijd. Er zijn veel vergelijkingssites op internet. Het is zeker de moeite waard om daar je postcode in te vullen en de resultaten te vergelijken. De concurrentie tussen verschillende energie- en internetaanbieders is hevig. Voor u als consument betekent dit regelmatig goede acties met flinke welkomstkortingen en cadeaus. Overstappen naar een andere energie- of internetleverancier kost tijd en het kan zijn dat je nog een contract hebt dat nog enige tijd loopt. Maar wat kunt u nu doen om kosten te besparen?

Overzicht

Het belangrijkste is om te weten wat je uitgeeft. Als je een lichte pinner bent, kan dit een tip zijn zodat je enveloppen kunt maken met winkelgeld en benzinegeld waar de regel is weg = weg. Het geeft u direct inzicht in hoeveel u aan specifieke uitgaven kunt uitgeven. U kunt al besparen op de dagelijkse kosten. We geven elke dag geld uit aan boodschappen of andere relatief kleine dingen. U kunt echter veel besparen! Hier zijn een paar tips.

Boodschappen

Denk aan boodschappen doen, is alles wat je koopt nodig? Heb je dat tijdschrift echt nodig en ga je private label. Let ook op wat er in de aanbieding is, maar denk eraan om geen producten in de aanbieding te kopen die je achteraf helemaal niet nodig had. Houd je aan je boodschappenlijstje.

Geen tijd om te koken?

Kant-en-klaarmaaltijden zijn vaak duur. Maak van tevoren een grote hoeveelheid en vries in porties in voor als je geen tijd hebt om te koken.

Kinderen

“Mama, mag ik het snoepje, mama, mag ik het speelgoed?” Het is een bekende vraag voor ouders in de winkel. Laat uw kinderen thuis of spreek vooraf af dat ze niets of tot een bepaald bedrag krijgen.

Marianna, ouder van een 4-jarige dochter, zegt:
“Het was vaak moeilijk, mijn dochter vroeg altijd om snoep, kinderdesserts en tijdschriften bij het winkelen. Het was moeilijk voor mij om nee te zeggen omdat ik dacht: “Wat een verschil, die paar dingen”. Maar toen ik de wiskunde deed, kwamen die paar dingen op tot een behoorlijk bedrag per maand. Daarnaast was ik ook bang voor de scene in de winkel; je weet wel, die schreeuwende kinderen op de grond met een blozende moeder aan hun zijde. Nu heb ik duidelijk met haar afgesproken dat ze één ding per week mag kiezen, een snoepje of een tijdschrift. Nu maak ik mijn eigen toetjes voor de kids, zoals een yoghurtschaaltje met Roosvicee versierd met hagelslag of Smarties. Haar toetje mag ze vaak zelf versieren, het is toch een feestje! Ik heb uitgerekend dat ik zo 20 euro per maand spaar en mijn dochter leert dat ze niet alles kan kopen. Twee vliegen in een klap!”

voor brandstof

Natuurlijk rijdt je auto niet op het water, maar er zijn misschien autoritten die je perfect op de fiets kunt doen. Als je gaat tanken, blijf dan bij het tankstation. Een zakje snoep of een blikje drinken bij een tankstation is vaak drie keer duurder dan in een supermarkt.

Lunchen

Veel mensen lunchen in de bedrijfskantine. Maar door brood van thuis mee te nemen, bespaar je al snel tien euro per week.

Spontane aankopen

Het is een bekend fenomeen: je ziet iets en je kunt er gewoon niet aan voorbij gaan. Dan gebruik je het nooit. Probeer impulsaankopen zoveel mogelijk te vermijden, houd bij wat je echt nodig hebt.

Ben je op weg geholpen?

We hopen dat je met deze tips aan de slag kunt met je eerste spaargeld. Ze zeggen dat het geld weg moet, maar het liefst terug in je portemonnee!€