Beursgoeroe: Geert Schaaij van Fellows

Geert Schaaij is sinds 1986 actief als onafhankelijk beleggingsadviseur en vermogensbeheerder. Hij is ook de oprichter en eigenaar van Beursgnoten. Geert Schaaij dankt zijn bekendheid bij het grote publiek vooral aan zijn optreden in het Harry Mans Business Class programma.

Dicko’s affaire

Geerts Shays is ook betrokken geweest bij de zogenaamde Diko-affaire. Volgens justitie zou Geert Schaaij hebben geprofiteerd van de promotie van de DICO-actie, waarna de prijs van DICO met meer dan 70% steeg, wat uiteraard ten goede kwam aan de klanten van Geert Schaaij. Geert Schäij zelf heeft altijd gezegd dat zijn cliënten al stelling hebben genomen met behulp van een privépublicatie en dit is conform de regels ook aan DICO gemeld. Het werd nooit veroordeeld, en de zaak werd uiteindelijk geregeld. Deze DICO-zaak zorgde er uiteindelijk voor dat Geert Schaaij zijn eigen bedrijf Beursgenoten oprichtte.

geleerden

Beursgenoten is een bedrijf opgericht en geleid door Geert Schaaij. Leden, ook wel beursdeelnemers genoemd, kunnen hier tegen betaling advies krijgen over te kopen aandelen (zogenaamde parels) of te vermijden aandelen (zogenaamde zwarte katten). Ook investeringsfondsen worden geanalyseerd en zijn een bron van informatie waar uitwisselingspartners met hun investeringsgerelateerde vragen terecht kunnen.

Het Gert Schae-effect

Geert Schaaij is een vaste gast in het Business Class programma, vaak op de laatste of voorlaatste zondag van de maand. Daarna bespreekt hij samen met Harry Mans de Nederlandse economie en de aandelenmarkt. Het is meerdere malen voorgekomen dat de maandag erna het aandeel dat in de business class van Geert Schae werd besproken flink steeg, dit wordt ook wel het Geert Schae-effect genoemd. Ook de zogenaamde tijdelijke “flitsen” van Geert Schaay kunnen een flinke impact hebben op de geadverteerde actie. Zo steeg het aandeel van Ordina na de uitbarstingen van Geert Schaaij en steeg het aandeel in 1 dag met 7%.

Wil je profiteren van het Geert Schaaij-effect?

U kunt op verschillende manieren profiteren van het Geert Schaaij-effect. Allereerst natuurlijk door lid te worden van haar Fellows. Een andere mogelijkheid is om de website van Beursgenoten goed in de gaten te houden, waar momenteel de volgende interesses staan:

Dit zijn acties die Geert Schaij in de toekomst zou kunnen bespreken, bijvoorbeeld in Business Class. Ook kan bijvoorbeeld het voorraadvolume van Midkap een goede indicator zijn, een plotselinge grote volumestijging kan erop wijzen dat er iets in die voorraad gebeurt. Als laatste redmiddel kunt u natuurlijk de verschillende beleggingssites in Nederland volgen.

RTL-Z kondigde in november de “5 van Geert” aan, deze lijst bestaat uit de volgende pareltjes: