Beurs van Bombay Beurs van Bombay

De Bombay Stock Exchange heeft meer dan 4.500 bedrijven en bestaat al meer dan 200 jaar. De openingstijden zijn vergelijkbaar met Europese beurzen, maar het is gesloten op Indiase feestdagen. Dit is een zeer interessante beurs voor de ervaren belegger.

Beurs van Bombay Beurs van Bombay

Als een van de grootste beurzen ter wereld is de Bombay Stock Exchange (BSE) goed bekend bij handelaren en veeleisende beleggers van over de hele wereld. Deze beurs is niet alleen een van de grootste, het is ook een van de oudste beurzen van heel Azië. Hoewel de Bombay Stock Exchange niet de grootste effectenbeurs ter wereld is, heeft ze het grootste aantal beursgenoteerde bedrijven in vergelijking met andere beurzen zoals de Dow Jones of de AEX.

Genoteerde fondsen op de Bombay Stock Exchange

De Bombay Stock Exchange heeft meer dan 4.500 beursgenoteerde bedrijven en dit aantal groeit snel, waardoor aandelenhandel een wereldwijd belang wordt. Veel mensen weten niets van de Bombay Stock Exchange, maar deze bestaat al sinds het begin van de 19e eeuw. Na de economische crisis gingen veel Europese en Amerikaanse investeerders ergens anders heen en bleef de aandelenmarkt stijgen,

Geschiedenis van de Bombay Stock Exchange

In 1830 werden op deze beurs voornamelijk katoen en grondstoffen verhandeld. Handelaren bestonden uit banken en bedrijven die grondstoffen wilden kopen. Mensen verzamelden zich op het marktplein en ruilden goederen.Het grote voordeel van deze plek was dat er voldoende bomen waren om schaduw te bieden tijdens de handel. In 1875 werd het plein officieel de beurs genoemd. Tegenwoordig is de Bombay Stock Exchange gehuisvest in een voormalige fabriek aan Dalal Street in Mumbai. Hoewel BSE niet de enige beurs in Azië is, herbergt het de meeste bedrijven in India. En aangezien India in opkomst is, groeit deze beurs behoorlijk snel en ook steeds meer grote fondsen vragen om hier te vermelden.

Beursuren van Bombay

Wie op de BSE wil handelen, moet er rekening mee houden dat de beurs op zaterdag en zondag gesloten is. En zoals de meeste beurzen is ook deze beurs op feestdagen gesloten. Daarom is het gesloten op alle Indiase feestdagen. Mensen die met hen willen handelen, moeten een makelaar gebruiken, omdat dit een vrij complexe uitwisseling is en de gebruikte voorwaarden erg op elkaar lijken en de handel erg snel is. Een internationale handelaar die ervaring heeft met handelen op de Bombay Stock Exchange, kan echter veel geld verdienen. Prijzen kunnen vrij snel stijgen en dalen, en de westerse invloed op deze prijzen is wat beperkter dan op andere Aziatische beurzen.

BSE-200-index

Aangezien wij in Nederland de AEX-index als indicator gebruiken, heeft de Bombay Stock Exchange de BSE-200-index. De top 200 fondsen staan ​​hier vermeld en de index is redelijk vergelijkbaar met de AEX. Voordat u zelf aandelen op de Bombay Stock Exchange koopt, is het verstandig deze index goed te bestuderen, aangezien deze index informatie geeft over sterke Aziatische bedrijven. Veel professionele handelaren denken dat sommige Indiase technologiebedrijven de moeite waard zijn om in te investeren.€