Betalen met Tikkie, Florin, GRPPY of ING Bank?

Je wilt het account delen met je vrienden en dat kan met een betaalverzoek. Maar welke app gebruik je hiervoor en wat zijn de mogelijkheden? Samen gaan is leuk, maar eenvoudig een rekening kunnen delen met Tikkie, Florin, GRPPY of ING Bank maakt betalen ook een stuk makkelijker. Zonder ingewikkelde bediening achter de computer, maar alleen snel met een smartphone en mobiel. Er zijn veel keuzes.

Tikkie van ABN AMRO

Tikkie is de app van ABN AMRO waarmee je eenvoudig geld terug kunt vragen via WhatsApp. Stel dat je samen bent of geld hebt overgemaakt naar je vrienden, stuur dan een betalingsverzoek met de gratis app voor iPhone (vanaf iOS 8.0) en Android (vanaf 4.1). Het enige dat u hoeft te weten, zijn de relevante mobiele telefoonnummers. Vul je bankrekening in en stuur een betaalverzoek. De ontvanger hoeft deze app niet te hebben, maar weet in ieder geval van de rekening en kan je gemakkelijk betalen via iDEAL en dus elke bank in Nederland door op de verzonden link te klikken. U kunt de aanvraag altijd verwijderen als u dat wilt.

Betaalverzoek ING Bank

ING Bank stopte eind 2016 met betalen via Twyp, maar je kunt nog wel een betaalverzoek sturen. Dit gaat via de bank-app:

U kunt uw verzoek versturen via WhatsApp, e-mail of QR-code, ook hier gaat de betaling via iDEAL.

Betalen met GRPPY van Rabobank

Met GRPPY maak je een groep aan waarmee je wilt betalen en deel je de rekening. Je hebt hun mobiele nummer of e-mailadres nodig. Zo creëer je een gedeelde digitale pot. Hier wordt ook met iDEAL betaald. Deze app is minder geschikt voor individuele betalingen.

betaald aan de florijn

Florin is het best te vergelijken met Tikkie van ABN Amro, maar Florin wil meer zijn dan afzender van betaalverzoeken. Ook moet het mogelijk zijn om te betalen, zoals dat nu al mogelijk is bij bijvoorbeeld het fintech-bedrijf Bunq. Als de Florin app is geïnstalleerd, vraagt ​​deze bij een betaalverzoek om telefoonnummers, IBAN-nummer en pincode. Je kunt schattige iconen bij je verzoek plaatsen, zodat iedereen weet waar de rekening voor was (banaan, cake, brood, enzovoort). Je stuurt de betaallink via e-mail, WhatsApp of Facebook. Ook in dit geval hoeft de mobiele telefoon van de ontvanger van de link niet dezelfde app te hebben. Florin heeft ook een rekenfunctie zodat je eenvoudig kunt berekenen wat iedereen moet betalen.

Slimme betalingsafsluiting als u een factuur wilt delen met een betalingsverzoek

Banken en fintech-startups weten heel goed dat vooral jongeren niet van allerlei ingewikkelde procedures houden als ze samen iets moeten betalen. Daarom komen er steeds meer apps beschikbaar die het delen van deze kosten makkelijker maken. Niet dat je eerst naar huis moet, achter de computer gaat zitten en dan internetbankiert, maar je moet hopen dat alles goed komt. Nee, een betaalverzoek kan op alle manieren eenvoudig mobiel verstuurd worden. Sommige apps zijn speelser dan andere, maar ze hebben allemaal tot doel het delen en betalen van een gezamenlijke rekening gemakkelijker te maken. Welke app je kiest, hangt in de meeste gevallen af ​​van de bank waar je overig bankiert of de omgeving die in je groep het meest wordt gebruikt. Veel eenvoudiger dan dit wordt het niet.

Lees verder