Betaalservice bunq: ook sparen

Bunq is een betaaldienst, een bank die de grote banken wil verslaan. Bunq is echt niet alleen voor de hippe jeugd, maar voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe manier van betalen. Bunq is een fintech startup met een bankvergunning, een bedrijf dat bestaande banken kan ontwrichten. Met de app kun je geld betalen en ontvangen. U kunt ook een debetkaart en een debetkaart aanvragen. De kosten die u maakt zijn meestal beperkt, maar veel pinbetalingen kunnen nog steeds duur zijn. Bunq is ook beschikbaar voor zakelijke behoeften, freelancers, MKB, stichtingen, verenigingen en andere ondernemers. Realtime betaling is mogelijk, wat betekent dat het geld na de overboeking op de rekening wordt gestort. Je kunt kiezen uit bunq business, bunq premium of bunq pack. Tot slot is er een betaalpagina waar je niet eens klant hoeft te zijn (bunq.me).

Wat is fintech?

Fintech-bedrijven zijn bedrijven die het bestaande banken moeilijk moeten maken met snelheid, gebruiksgemak en efficiëntie. Dit zijn start-ups die veel betaalgemak bieden via internet of smartphone. Aanvankelijk waren Silicon Valley, New York en Londen the place to be, maar fintech-bedrijven lijken terrein te winnen. Het begint bij de jongeren en de early adopters, maar nog even en je loopt achter als je andersom gaat betalen.

Wat is bunq betaalservice?

Bunq wil zich geen bank noemen, maar heeft inmiddels een bankvergunning gekregen van De Centrale Bank van Nederland. Bunq wil graag afstand nemen van de bekende banken, die vaak geassocieerd worden met blauwe pakken, de gevestigde orde, de gelijkspel en de oorzaak van de kredietcrisis. Het is ook goed om tegen de gevestigde orde in te gaan als je je naam naar buiten wilt brengen. Bunq is een internetbedrijf dat alle betalingen soepel en snel wil laten verlopen met goede en slimme software. Bunq heeft ook een leuke naam: draai het woord om en je krijgt weer bunq. En je kunt er zeker van zijn dat bunq de zaken graag op zijn kop zou zetten.

Wat is er mogelijk bij bunq?

Ondernemer Ali Niknam heeft drie jaar lang de betaaldienst bunq voorbereid. Daar kunt u uw rekening openen, maar u kunt ook wachten op een uitnodiging van een andere bunker om een ​​rekening te openen. En daar zie je meteen het social media gedeelte van deze betaaldienst. Creëer een vriendenkring en start samen bunq. Het is dus alleen een betaaldienst waarbij je zowel betaler als ontvanger van geld kunt zijn. Bij het registreren dient u zich te legitimeren door een betaling te doen met een bestaand account. Dit doe je met iDeal. Je kunt niet in het rood staan, je kunt hier geen geld lenen, maar je kunt wel een spaarrekening aanhouden. Bunq is ontworpen om betalen en sparen snel en gemakkelijk te maken.

Hoeveel kost bunq?

Het betaalpakket is uitgebreid naar drie pakketten:

Sinds 1 augustus 2017 heeft er echter weer een wijziging plaatsgevonden. Hierdoor zijn er in 2020 twee prijslijsten. Ten eerste veranderen de tarieven voor mensen die al een account hadden vóór 1 augustus 2017 niet, tenzij ze ervoor kiezen om te upgraden of bijvoorbeeld extra accounts willen openen:

Tafel 1. Kosten betaalservice Bunq, prijslijst 2017 voor iedereen die tot 1 augustus 2017 een bunq rekening had:

wat de prijs
bunq rekening vrij
betalen, betalingen verzenden vrij
betalen door betalingen te ontvangen vrij
betaling, debetkaart 9 euro voor vier jaar
pinbetalingen in Europa 4 cent
pinbetalingen buiten Europa 4 cent plus 1,2% van het transactiebedrag
geldopname in Europa € 0,80
geld opnemen buiten Europa € 2,25 plus 1,2% van het transactiebedrag

Als je bunq installeerde na 1 augustus 2017, zoals aangegeven in de huidige prijslijst 2, zag het er in 2020 als volgt uit:

De tweede prijslijst is voor nieuwkomers

En het gaat zo:

Tabel 2. Bunq prijzen, prijslijst 2020 voor wie een rekening opent bij bunq nieuw:

Service/prijs bunq zakelijk bunq premium bunq joint
Kostenpakket per maand € 9,99 € 7,99 € 9,99
bankrekeningen 25 rekeningen inbegrepen 25 rekeningen inbegrepen 25 rekeningen inbegrepen
Extra bankrekeningen (voor 25 rekeningen) €19,00/maand €19,00/maand
Betalingen verzenden/ontvangen € 0,10 per betaling/verzoek vrij vrij
Met iDeal of SOFORT EUR 0,20 per betaling vrij vrij
Automatische incasso EUR 0,10 per betaling vrij vrij
Maestro-kaart 3 kaarten in de set 3 kaarten in de set 4 kaarten in de set
Wereldwijde MasterCard 3 kaarten in de set 3 kaarten in de set 4 kaarten in de set
Vervangende of extra kaart (Maestro/MasterCard) EUR 9,00 per kaart EUR 9,00 per kaart
Niet-euro Maestro/MasterCard-betalingen en geldopnames 1,5% van het bedrag 1,5% van het bedrag 1,5% van het bedrag

Bunq.me

Bunq heeft gezien hoe populair ABN AMRO’s betaalapp Tikkie is en heeft een nieuwe betaalpagina bedacht. Op deze betaalpagina kun je een link aanmaken (bijv. bunq.me/diederik) en deze naar iemand sturen van wie je nog geld ontvangt. Er kan tot 10.000 euro in één keer worden overgemaakt. Hoe werkt het? U maakt een (gratis) account aan, voert uw rekeningnummer en e-mailadres in en u kunt aan de slag. Zodra de betaling is gedaan, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Bunq.me schakelt automatisch over naar bunq.com.

Afsluiten met bunq, wel of niet doen?

Bunq zegt zelf dat je het gewoon moet doen, en je vrienden kunnen het jou ook vragen. Het maakt het makkelijk om ergens een gedeelde rekening te betalen en iedereen met een bunq rekening kan ook cool zijn. Of dit in de praktijk ook gaat gebeuren, valt nog te bezien. Ook nu heb je ergens anders een betaalrekening nodig om bunq te gebruiken, en er zijn al verschillende betaaldiensten op de markt waar je uit kunt kiezen, en dat aantal gaat alleen maar groeien. Maar het kan geen kwaad om het eens te proberen en te kijken of je het leuk vindt.

Lees verder